Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 34 558
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Възможно ли е да се получи обрив и зачервяване от магнезий, или е от нещо друго? Взех душ, ползвайки обичайните продукти, след това изпих 1 магнерот. След 30 минути си погледнах краката и бяха червени с лек сърбеж.

Редактирам се, за да кажа, че взе да преминава само. Измих си и краката с ледена вода няколко пъти.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 15:38 от Le Strange

# 601
На мен след горещ душ винаги ми стават краката на едни червени петна. Но не ме сърби. Като се успокои кожата и минават. По принцип имам и слънчева алергия, та явно съм чувствителна на горещина. Миналата седмица излезнах с количката към 10 часа (слънцето вече беше малко по-силно) и веднага ми излезе алергията по ръцете. А не бях на вън повече от 30-40 Мин.

# 602
Не знам от къде. Знам, че примерно при спешен кабинет могат да направят такъв тест, за да изключат изтичане на води. Те са много опасни при ранна бременност.

Edit: намерих тук, че могат да се закупят. Сигурно се предлагат и на други места.
https://m.esteto.bg/produse-276155-test-za-amniost-barza-3-broya
Много благодаря! Поръчах го и ще кажа как е, като пристигне. Предполагам, че няма да я това, защото аз още от 6 г.с.  имам много силно течение, но все пак да проверя. Щяха досега да са разбрали при прегледите.

Сега друго нещо ми се появи. Не е лесно да си бременна. Аз имам херпес вирус тип 1 (обикновения) и допреди 3 години ми е избивал само по лицето. След ковид, обаче ми беше избил около ан...и на свивката под д. От тогава не е избивал, но АГ ми изписа Биозин мама точно заради херпеса, за да не избие пак. От онзи ден ми изби на устата и днес усетих, че нещо е отдолу май ме наболява/насърбява... АГ ми каза, че докато съм бременна и да избие пак по тялото, не е проблем, само естествено раждане е тотално противопоказно с активна инфекция. Обаче сега и затова се притеснявам. Дали тук в темата е имало момичета с моя проблем по време на бременност и дали да ходя до АГ или да си пия Биозина и да чакам да мине?

Относно спорта, аз първите три месеца лежах, заради необходимост. Бяха ми казали макс 4000 крачки на ден и без напъвания. Но сега вече, като о плацентата е образувана и нямам и болки, мислех леко да започна със спорт. Иначе за движение, се движа, не лежа вече само. Но преди да правя каквото и да е, ще говоря с АГ.
На мен АГ за добавки и витамини - забрани ми преди 17 - 18 г.с. и каза, че тогава тя ще ми каже какво точно да пия. Не може всичко, дори и от витамините за бременни.

Аз слава богу с херпеси не съм се сблъсквала (поне за сега, че то при бременност може всичко да се очаква), но преди около месец и половина ми откриха 2 кондилома в следствие на hpv. АГ ми ги махна механично и ми изписа Биозин Мама по 2 пъти на ден, та моя опит с тази добавка не е особено положителен... Нямаше и месец по-късно аз лично забелязах няколко новопоявили се кондиломи и на прегледа АГ установи, че не само че има нови, но и са се разпространили навсякъде, даже навътре във влагалището. Естествено се разбрахме, че при това положение няма никакъв смисъл да го пия повече, но все пак всичко според мен си е строго индивидуално и се надявам при теб да даде резултат.

# 603
Никакъв ефект няма този Биозин. Щом ми избиха херпесите. Мисля да изпия тази опаковка и няма да взимам повече.
Той трябва точно от такива състояния да предпазва, т.е. да поддържа имунитета. Щом при мен са се появили херпеси, при теб кондиломи, имунитетът е паднал..

А с какво третирате кондиломите и има ли риск за бебето?

# 604
КРР За момента не ги третирам с нищо, защото няма препарат подходящ за бременни. АГ ми ги махна 2 пъти механично, но това не е никаква гаранция, че няма да излязат пак. Тъй като Биозина не ми свърши никаква работа, за имунитета ми изписа Хупавир. За него четох много добри отзиви, та не знам вече - надявам се на чудо, че и на мен ми писна вече на всеки преглед ново 20 и нови проблеми.

# 605
Момичета, кога се обърнаха вашите бебоци главично? Моят юнак в 28 г.с. все още е седалищно разположен, но се надявам да се обърне в най-скоро време....

# 606
Здравейте, кога спряха симптомите при вас и от раз или постепенно? При мен в 10с, както си очаквах редовното вечерно гадене, то не се появи.

# 607
Аз гадене не съм имала нито един ден, нито един час. Някои си имат през цялата бременност. Много е относително.

# 608
При мен постоянното гадене спря постепенно, но и сега понякога повръщам. Най-често, като имам киселини.

Ding.dong и аз днес говорих с АГ. Каза, че не са опасни сега за бебето херпесите, но и не мога нищо да пия за тях. А това Хупавир пак ли е за бременни? Направо да я питам да си взема и аз

# 609
Lady 12 При мен гаденето и виенето на свят започнаха да отшумяват скоро (около 13-14 г.с.), но от време на време пак има моменти, в които не се чувствам добре. Както са ти казали по-горе - при всеки е различно.

КРР Хупавира АГ ми потвърди, че става за бременни преди да ми го изпише, но честно казано не съм много сигурна дали не е препарат конкретно за хора с hpv. Най-добре се посъветвай с твоя АГ дали работи и срещу херпеси, пък знаеш ли - дано да ти свърши работа.

# 610
Утре ще ходя при нея така или иначе, че днес имах много силно стресова ситуация с голямо психическо напрежение и се притеснявам сега да не стане нещо с бебето от адреналина. Не ме боли нищо, нямам и зацапване, но направо треперя да не прокървя или нещо да му стане увреждане... Но исках да лежа днес цял ден, ако има отлепяне да не се движа. Баща ми ме успокоява, че има бременни, които ги бият и постоянно са под силен стрес и не им става нищо, но направо треперя.

На вас случвало ли ви се е да имате силно стресова ситуация, с висок адреналин (напр.катастрофа, или някой нещо да му стане пред вас, лют скандал и т.н),.докато сте били бременни? И дали всичко е било наред? После и плаках дълго време от самия стрес.

# 611
Да, случвало ми се е. Мой близък почина, стрес, сълзи. Бебето си е защитено вътре, спокойно. Легни си почини, разсей се с нещо, хапни нещо вкусно.

# 612
Здравейте, кога спряха симптомите при вас и от раз или постепенно? При мен в 10с, както си очаквах редовното вечерно гадене, то не се появи.

26 гс, още не са спрели, без лекарства за гадене съм за никъде, а и с тях пак някой път ми се гади и наскоро и повърнах даже. Гаденето ми почна преди закъснението и не е спряло.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 16:15 от Zimk02

# 613
Да, случвало ми се е. Мой близък почина, стрес, сълзи. Бебето си е защитено вътре, спокойно. Легни си почини, разсей се с нещо, хапни нещо вкусно.
Много ти благодаря за успокоението! Нямам и болки. Даже утре ако не усещам нещо да ме боли, може и да отменя прегледа, за на не се стресирам допълнително.

# 614

На вас случвало ли ви се е да имате силно стресова ситуация, с висок адреналин (напр.катастрофа, или някой нещо да му стане пред вас, лют скандал и т.н),.докато сте били бременни? И дали всичко е било наред? После и плаках дълго време от самия стрес.

Имах стресова ситуация в училище - три момчета са душили друго. Бебето беше добре. Почивай повече и не си мисли лоши неща.

Общи условия

Активация на акаунт