Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 549
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, дами! Аз този път имам административни въпроси: кога е най-удачно да си издадем направление #7 за хоспитализация при раждане? Терминът ми на теория е на 15 август, но не се знае дали няма да е малко по-рано или малко по-късно, та нямам идея дали направлението ми няма да изтече, докато реално го употребя 🫤 По принцип се следя при АГ, работещ със здравна каса, може ли той да ми издаде това направление или трябва задължително да е от личния лекар?

На мен ми го издаде АГ, който проследява бременността. Но за сроковете и аз не съм наясно. Информацията в интернет е стара и може да са настъпили промени.

И на мен ми го издаде моето АГ. Имах час за тонове и засякохме контракции, съответно АГ-то ми каза да очакваме бебето всеки момент (беше около 2-3 седмици преди термина), даде ми направлението за хоспитализация и ми каза да си го подготвя с другите документи и куфара. Съответно родих 10 дни преди термина.

С 2 думи, питай АГ-то си кога е най-добре да ти го издаде. Simple Smile

# 76
Благодаря за отговорите! Ще се консултирам с АГ, преди да ходя да вися пред кабинета на личния Grinning

# 77
Здравейте
За тези от вас които са ходили бременни на море
Освен че се пазихте на сянка
Влизахте ли в морето
Над колената

# 78
Тествах IgM и IgG за цитомегаловирус преди месец, като IgM беше гранично - 9.3, а IgG беше 32.3. Повторих изследването преди 10 дни, като сега излязоха резултатите. АГ-то каза, че я притеснява резултата на IgM и пак ще изследвам.
Скрит текст:

Някой, който е имал подобни стойности, или прекарал CMV по време на бременността? В 17-та седмица съм. То явно при мен е по-скоро реактивация.

Самоцитирам се. Повторих изследването в друга лаборатория. Категорично отрицателен резултат. Чакам отговора от лекарката. Това си е огромна разлика...
Скрит текст:

# 79
djidji96  С първите две бременности влизах във водата. Живеем на 35 км от морето и често ходим на плаж. Децата се родиха живи и здрави, без някакви инфекции. На басейн мисля, че не е хубаво да се ходи, още по-малко на топли.

# 80
Подути са ми долу краката под глезена (до кокалчетата), нормално ли е? Трябва ли да взимам мерки, изследвания?
Четох, че е от бременността.

# 81
Здравейте! Имам бърз въпрос относно "менструални болки" по време на много ранна бременност, за първи път ми е. Според календара съм в 5+4 гс и все още усещам от време на време дискомфорт сякаш преди цикъл - бях на преглед в петък и ме успокоиха, че е съвсем нормално. Следващият ми преглед е след 2 седмици, като ми казаха да спра да тествам ЧХГ и прогестерон след 2-те поредни изследвания (в деня на + тест и 2 дни по-късно). Само че имам едно тънко тревожно гласче в мен и се чудя дали това са добри насоки?

# 82
Менструални болки не са нормални и са за спешното. Аз лично болки преди цикъл не съм имала, не знам какви са тези болки. Но тъпи болки по време на бременност са си нормални. Матката се разширява и това се усеща. Вече ако са остри и са като при цикъл, е тревожно

# 83
Леките болки не са опасни. Ако се появи кървене и са много силни, тогава е опасно. Засега не виждам нищо притеснително. Аз съм в 6 г.с. и при мен ги има, а съм на лекар чак след 9 дни.

# 84
Благодаря, Биби, леки са, наистина. Отдъхвам си и ще задрасквам и аз в обратно броене до следващия преглед - при мен остават 11 дни.

# 85
Понякога организмът помни менструацията всеки месец и че нещо е трябвало да се случи. Затова понякога има болки около датата на цикъла, понякога даже и леко кървене в началото. Но всяка по-силна болка и всякакво кървене са за консултация с лекар. Може да се взема но-шпа за болката, за да се държи матката максимално спокойна.

# 86
По-голямата част от живота ми е минал край морето. Така ходя на плаж сега - рано сутрин или привечер. Децата и баща им плуват, карат кану, аз чета книжка на шезлонга или щракам на телефона. Не влизам в морето. Може да не развия инфекция, но гаранция нямам и не рискувам.  

# 87
  • UK
Влизам в морето, естествено, то си е такъв кеф особено с големия корем, оттеклите крака и т.н. Нямам търпение да дойде другият месец да отида на плаж. Плуването освен това е толкова полезно особено за бременни.

# 88
  • България
В това време какво правите с комарите? От край време обичат да ми налитат и преди използвах Аутан и подобните му. Сега обаче се чудя дали е безопасно или нещо по-еко?

# 89
Използвам на Бочко спрея против комари и кърлежи, ето този:

Не съм попадала на защитен спрей против комари за 0-3 месеца, та това е най-безобидното, което намерих.

Общи условия

Активация на акаунт