Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 86

• 35 717
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Относно качествен протеин - Фрезубин.
Вкусът е неутрален, но със сигурност който се загледа в състава на този и на Прегнако ще види разликата.
Тъй като се консултирам с моят личен фармацевт съм запозната 😀😀😀
Не ми е неприятен, но не ми е вкусен. Пия го, защото албумин и белтък са съответно под норма и на долна граница.
За 1 седмица се надявам да наддаде добре бебката, че да засенчим лошото, което каза феталната, че заради едно изоставане от 2 седмици по отношение на тегло казаха, че вероятно плацентата не го храни или другият вариант е диагноза за "нисък човек"-ахондроплазия.
Не е нито едното, нито другото. Убедена съм. Просто не ям много белтъци и поради тази причина се налага допълнително да приемам протеин. Ще наддадем и ще засенчим лошото!

Ще се радвам някой, преминал през това да сподели мнение.
Аз също съм на ударни дози протеин,  витамини Б12, Д
Миналата седмица ФМ показа, че бебето е назад  с около 2 седмици и изследванията бяха за ниски стойности на желязо,  витамини,  белтък...
Утре ще имам вливка на желязо, пия витамин Д на капки и поставих инжекция Б12, приемам вече 2 ден Прегнако шоколад.  Много четох тук мнения и си избрах него. Сутрин 2 лъжици с бадемово мляко и половин банан. Всичко това ми се отразява добре, спряха да ми отичат краката 🙂 това най ме радва
Най-важното е бебето да расте и навакса 🙏❤️

# 466
Здравейте
имам питане към вече родилите един път или по-запознатите
Първа бременност ми е и съм изключително невежа за което се извинявам Не искам подигравки или обиди
Искам да попитам как се обличат новородените бебета през зимата - очаквам декември месец да стана мама и се притеснявам как да обличам бебчо
По- скоро нещо от сорта - боди с къс ръкав като първи слой, после боди с дълъг ръкав и ританки или два слоя дълъг ръкав става въпрос за през деня
А също така и за през нощта как трябва да я облечено бебето ако спи в чувалче

# 467
  • UK
Момичета, до кой месец смятате да ходите на работа ? Моята не е тежка и цял ден почти съм седнала,но като порасне коремчето не знам дали ще мога да издържа седнала толкова време.

До 9ти първия, планирам същото и сега. Забранено ли ти е да ставаш от стола?

# 468
Киселини не полвам по принцип. Само витамин С, ниацинамид, бакучиол (и 3-те ги спрях, откакто разбрах, че съм бременна), хидратиращ крем и слънцезащита.
Ок е да си ги върнеш, стига да не ти дразнят кожата. Има едно приложение - Little bean, там сканираш състава и ти казва дали даден продукт носи рискове. Много е добро и детайлно.

За работата аз съм хоум офис и мисля докъм ноември да си работя и после.да си ползвам 45-дневния болничен

# 469
Здравейте
имам питане към вече родилите един път или по-запознатите
Първа бременност ми е и съм изключително невежа за което се извинявам Не искам подигравки или обиди
Искам да попитам как се обличат новородените бебета през зимата - очаквам декември месец да стана мама и се притеснявам как да обличам бебчо
По- скоро нещо от сорта - боди с къс ръкав като първи слой, после боди с дълъг ръкав и ританки или два слоя дълъг ръкав става въпрос за през деня
А също така и за през нощта как трябва да я облечено бебето ако спи в чувалче
Има повече претоплени бебета от простудени Simple Smile
Спокойно, аз имах същите чуденки, защото бебето ми е декемврийско също. Слагах боди с къс ръкав и отгоре ромпър. Първит месеци този вариант ми беше доста удобен. От трети месец нататък махнах ромпърите и почнах да обличам отделно клинчета и блузки, но това е изцяло лично предпочитание, на бебето му е все тая.
За нощния сън повивах с тези велкро пелени, защото имаше много силен рефлекс на Моро - махаше с ръце и се събуждаше и мога да кажа, че благодарение на тази пелена бебето ми спеше супер спокойно по цяла нощ.
След третия месец спряхме с повиването и минахме на чувалче.
При толкова малки бебета не трябва да има нищо в легълцето, включително одеала, за да се предотврати риск от задушаване.

Относно работата - работех до 7ми месец, после ми се наложи да вляза няколко пъти в болница и съответно да ползвам болничен. Иначе щях да си работя до 45 дневния болничен. За мен лично е порочна практиката при нормална бременност и нормално работно натоварване да се ползва болничен без необходимост.

# 470
И аз съм от тазгодишните декемврийки Simple Smile
При тръгване на по-дълъг път магнезий + но шпа ли да си подготвя? АГ-то ми смени магнезия, вече съм на Магнерот и имам няколко дни преди пътуването да видя дали ми действа по-добре.

# 471
Аз също работих почти до 45-дневния. Пуснах си една седмица по-рано болничен, защото вече наистина издъхвах, бяха гадни жеги. И аз не одобрявам да се излиза в болничен без нужда. Няма отговор до кога да работите. Зависи от състоянието ви. Ако всичко е наред, не виждам нужда от болничен. Все пак бременните не са болни.

# 472
Да, магнезий и но шпа.

Въпрос към мамите, които се следят при един, а ще раждат при друг доктор.
В коя г.с отидохте и се уговорихте с лекаря, който сте избрали за раждането? Колко преди термина?

# 473
Да, магнезий и но шпа.

Въпрос към мамите, които се следят при един, а ще раждат при друг доктор.
В коя г.с отидохте и се уговорихте с лекаря, който сте избрали за раждането? Колко преди термина?
Аз започнах да ходя 1 месец преди термина. Даже може би месец и 1-2 седмици. Но така се паднаха нещата, че ми оставаше само 1 преглед при следящия, след което директно си продължих при израждащия.
Към 33 г.с. мисля че беше, защото започнах и тоновете при него също.

# 474
Какви електрически люлки ползвате за бебетата си?

Моето става на 1 месец в сряда и искаме да му вземем една, но да е такава, която да ползваме хахаха защото масово познатите ми купуват, бебетата не ги харесват и след това се чудят какво да ги правят. Simple Smile

Благодаря предварително за предложенията. Simple Smile

# 475
Имам въпрос към бременните блондинки? Grinning Кога се боядисахте за първи път и с амонячна или безамонячна боя? С първата бременност не се боядисвах изобщо и на изписването бях много "красива" с тези черни корени Grinning С втората бременност реших да не правя тази грешка и се боядисвах с амонячна боя след 3-ти месец. Сега съм в 9 г.с. и положението с израсналите корени не е добре Grinning

Здравейте, аз съм в 24 г.с. и не съм спряла да се боядисвам с амонячна боя, дори вчера бях на фризьор. Вярно, че малко по-изразително се усеща за носа, но се търпи. И на гел лак си ходя. Всеки както си прецени.

# 476
...
Моето става на 1 месец в сряда и искаме да му вземем една, но да е такава, която да ползваме хахаха защото масово познатите ми купуват, бебетата не ги харесват и след това се чудят какво да ги правят. Simple Smile
...

Може да вземеш под наем, колкото да пробваш какво ще се хареса на бебока, преди да закупиш. И аз съм фрустрирана с това как даваме сумати пари за неща, които бебето не харесва, и може би ще процедирам така като му дойде времето:

https://infinitytoybox.com/
https://bebenaem.com/index.php?route=product/category&path=59

# 477
Аз използвах болничен още през 3-4м, защото не се чувствах/чувствам добре. И не съжалявам, всеки ден ми е лошо, в тези жеги не виждам как бих могла да съм на работа с болки, кървене, замайване, задух и т.н. много неща са. Финансово не съм много ощетена. Не ми е скучно вкъщи.

Боядисвам се с безамонячна боя всеки месец.

За бебето купих шезлонг вместо люлка.
П.С не е вибриращ, а статичен с играчки

# 478
По никакъв начин не бих ползвала електрическа люлка, вибриращи шезлонги, светщи и пиукащи играчки. Нервната система на бебетата и без това е претоварена с всякакви влизащи сигнали, които трябва да обработва, че всяка такава стимулация е излишна.
С тези люлеещи шезлонги може да се създаде супер силна асоциация и после да се чудите как да го разнасяте навсякъде, защото бебето не иска без него.

# 479
За мен ел. люлката беше топ попадение. Пренасях си я, където ми трябва и си вършех някаква работа, ако се наложи - да сготвиш, да се изкъпеш, да пуснеш една прахосмукачка и т.н. Беше ми супер полезна.
Ние купихме 4moms mamaroo, но съветвам да се огледате за втора ръка, защото цената е потресаваща. Ползвахме я до шестия месец.

Общи условия

Активация на акаунт