Очила за контрол на миопия

• 1 146
  • 5
  •   1
Отговори
Нека се включат хора, които имат опит с очила за контрол на миопия/късогледство.
Сина ми е на 9г и качва бързо диоптър и ни предписаха такъв тип. Странното е, че в едната оптика, оригинални стъкла на Rodenstock бяха 390лв едното. А в друга оптика на друга марка, явно реплики, казаха 200лв за двете стъкла (пак за контрол на ми опия, на същия принцип).
Може ли да разкажете какъв опит имате и доволни ли сте? Спря ли качването на диоптъра?

# 1
От къде тръгва и колко бързо качва?

# 2
От къде тръгва и колко бързо качва?
На 8 беше с 1 диоптър. На 9 - 2диоптъра, след 4месеца -  2.5диоптъра

# 3
Защо не го заведете при втори очен лекар, да чуете и друго мнение, най-вече дали няма астигматизъм, който е... пропуснат. Това е една причина при някои деца да се "качва" много по-бързо диоптъра.

# 4
Бяхме уж при най-добрата за град Варна, д-р Барбукова…
Ще помисля.

# 5
Нека се включат хора, които имат опит с очила за контрол на миопия/късогледство.
Сина ми е на 9г и качва бързо диоптър и ни предписаха такъв тип. Странното е, че в едната оптика, оригинални стъкла на Rodenstock бяха 390лв едното. А в друга оптика на друга марка, явно реплики, казаха 200лв за двете стъкла (пак за контрол на ми опия, на същия принцип).
Може ли да разкажете какъв опит имате и доволни ли сте? Спря ли качването на диоптъра?

Здравейте,
Синът ми също е с доста висок диоптър - 5 и е на 14г. Общо взето си го вдига с 0.5 -1, като с очила е от 5 годишен. Тази година, по препоръка на проследяващия ни лекар сложихме точно от тези стъкла за контрол на миопията ( Роденщок), но догодина на контролния преглед ще видим дали реално има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт