СУ - минимални балове 2024

• 80 614
  • 425
  •   1
Отговори
# 300
# 301
Здравейте, няма още класиране в СУ, нали

Класирането излиза утре след 14 часа.

# 302
При записването в СУ може ли таксата да се плати на гишето (с карта) при подаване на документите?
Ще има ли актуална информация за размера на таксите (до утре)?
Открих линк от миналогодишната кандидатстудентска кампания. Там има и посочени сметка и IBAN, но за тази година нищо не открих.

Когато аз се записвах, тоест миналата година, таксата се плащаше по банков път на сметката на факултета, в който сте приети или на общата сметка на СУ, ако имаше такава (мисля че няма значение на коя се плаща, ако има и някой е по-наясно от мен ме поправете😄) и като се подават документите предоставяте платежното нареждане. Вариант е отивате в банката предоставяте сметката, имената на студента и каквото още там трябваше или с електронно банкиране същата процедура. Не мисля, че на място може да се плати. Таксите са публикувани. Държавна поръчка са същите като миналогодишните(мисля), но за платено са вдигнати сериозно.

# 303
При записването в СУ може ли таксата да се плати на гишето (с карта) при подаване на документите?
Открих линк от миналогодишната кандидатстудентска кампания. Там има и посочени сметка и IBAN, но за тази година нищо не открих.

Трябва да се плати таксата, която в момента е обявена. Ако сте платено обучение - “скъпата” такса.
 Туко що на първо четене мина гласуването - с 25% се намаляват таксите на платено обучение.
Второ четене не видях на коя дата е, но при всички случаи, ще връщат пари уж от таксата за следващия семестър.

# 304
  • Sofia
marinadp, а какво се чува - и завареното положение ли ще плащат новите такси?

# 305
Да, новите такси важат за всички студенти - и новоприети, и горен курс.
 То затова и има протест в момента пред Ректората. Поне да имаше заварено положение, но не.

# 306
Четох, че Вълчев е призовал от СУ да не приемат таксите за момента, докато не мине и на второ четене. Очаквало се до месец да се коригират. И все пак, при над 100% увеличение на таксите, намаляване с 25% е смешно.

# 307
Тук е описано всичко за записването и таксите. От написаното се разбира, че се плаща само по банков път по сметка на съответния факултет.
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … bnata_2025_2026_g

# 308
  • Благоевград
В указанията за записване пише, че трябва да се представи и заявление за издаване на студентска карта, моля, дайте съвет каква да заявим:
- Дигитална СУ ISIC + пластична ESC карта  ИЛИ
- Дигитална СУ EYC + пластична ESC карта ИЛИ
- Пластична СУ ESC карта.

# 309
В указанията за записване пише, че трябва да се представи и заявление за издаване на студентска карта, моля, дайте съвет каква да заявим:
- Дигитална СУ ISIC + пластична ESC карта  ИЛИ
- Дигитална СУ EYC + пластична ESC карта ИЛИ
- Пластична СУ ESC карта.

Зависи за какво кандидатствате. И каква форма на обучение сте приети Simple Smile. Карам подред от 1 до 3.
1 - това е стандартната карта за студенти и докторанти приети в редовна форма на обучение
2 - за студенти и докторанти приети в задочна форма на обучение
3 - за всички студенти, които не отговарят на предишните 2
И трите вида мисля, че дават едни и същи предимства, просто са разделени по формата на обучение, в която е приет въпросния студент Simple Smile
Линк за повече информация от сайта на СУ:
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/studentski_karti

PS: Когато се записвах миналата година ми върнаха заявлението, защото не им беше нужно. До голяма степен картата си е за студента и може да мине вместо студентска книжка на изпитите, защото съдържа факултетния номер и има още някакви предимства: градски транспорт etc. Носете го за всеки случай, но не е задължително да ви го поискат.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 11:37 от CriticalDMG12

# 310
  • somewhere over the rainbow
Хайде и ние при чакащите. Чакаме за:
1. Връзки с обществеността
2. Социология
Има ли други, кандидатстващи по тези специалности?
С бал 23.19 /момиче/ сме доста на ръб, но каквото - такова. Иначе в Пловдивския е приета по първо желание. И сега е голямото чудене - непознатата, далечна София, но с големите възможности и с престижа на СУ или близкия и много познат Пловдив, пълен с познати и приятели, но не чак толкова реномиран ПУ?

# 311
N_A_N, а какво е приета в Пловдивския университет?

# 312
N_A_N, а какво е приета в Пловдивския университет?
Маркетинг. И трите специалности са ѝ на сърце - имат разлика, но всички те изучават обществените нагласи.

# 313
Питах, защото можех да помогна с информация относно Социологията в СУ и в ПУ, но маркетингът в ПУ ми е непонятен.
Чудесни са и маркетинга, и социологията, връзките с обществеността са ми по-далечни и ми се струва, че ще бъдат по-генерални, първите две са сякаш по-практически насочени, и освен интересни, ще бъдат и по-лесно приложими след това.

# 314
Питах, защото можех да помогна с информация относно Социологията в СУ и в ПУ, но маркетингът в ПУ ми е непонятен.
Чудесни са и маркетинга, и социологията, връзките с обществеността са ми по-далечни и ми се струва, че ще бъдат по-генерални, първите две са сякаш по-практически насочени, и освен интересни, ще бъдат и по-лесно приложими след това.
А може ли инфо за социологията в СУ?
А, и в УНСС е приета Социология, но сякаш за сега, не знам защо, сме го отписали този вариант.

Общи условия

Активация на акаунт