СУ - минимални балове 2024

• 80 447
  • 425
  •   4
Отговори
# 330
Въпрос: Ще участваме във второ класиране. Подава декларацията където е приета, един вид се пази мястото и второто класиране е автоматично или пак трябва да подреди желанията, в зависимост от това къде е на опашката?

# 331
Само подавате заявление заедно а дипломата. Ако някой се откаже от специалностите които са ви напред в класирането, има шанс да мръдне напред. Ако не, ще си остане там, където е класирано детето в момента.

# 332
  • Sofia, Bulgaria
И аз с един глупав въпрос. Приет редовно МО по 1-во желание. Но сега е решил, че иска право задочно. Балът му стига, но го е писал на по-задно желание. Има ли смисъл да се ходи до университета да се пита дали може да смени местата или е кауза пердута?

# 333
И аз с един глупав въпрос. Приет редовно МО по 1-во желание. Но сега е решил, че иска право задочно. Балът му стига, но го е писал на по-задно желание. Има ли смисъл да се ходи до университета да се пита дали може да смени местата или е кауза пердута?
                  Не става по никакъв начин! Приет е по първо желание и няма право на участие в следващи класирания! В профила му трябва да го пише.

# 334
  • Sofia, Bulgaria
Didia, боагодаря! Пише го. Така и предположих, но реших, че може да има нещо, което не съм прочела някъде. Е, ако някой чака място за МО редовно, ще освободим едно.

# 335
  • Благоевград
За статистиката.

Минимални балове - СУ, 1 класиране 10.07.2025., Редовно обучение, Държавна поръчка, Жени:
- Софтуерно инженерство: 24.01, (квота - 45)
- Компютърни науки: 18.30, (квота - 60)
- Информационни системи: 16.81, (квота - 35)
- Информатика: 14.07, (квота - 35)
- Анализ на данни:    24.00, (квота - 10)
- Икономика и финанси с английски език: 23.49, (квота - 5)
- Бизнес администрация с английски език: 21.21, (квота - 11)

МЪЖЕ:
- Компютърно инженерство: минимален бал 29.50, (квота мъже - 10)
- Компютърни науки: минимален бал 21.18, (квота мъже - 115)
Това е при нас

# 336
  • софия
Хайде и ние си имаме студент Връзки с обществеността задочно,държавна поръчка, щастливи сме, първо  желание,бал 20.13

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 18:33 от tzvetihc

# 337
Някой ще сподели ли минималният бал за “Фармация” мъже/жени?
Мин.бал за фармация мъже - 32.71
Благодаря!
А платено за мъже?

# 338
  • гр.София
Добавям,че липсва по- назад.
Жени. Стопански факултет.
Международна търговия и инвестиции .Минимален бал-  23.18 ( за 5 места)

За платените, и четирите специалности там са от 17.60 до 17.09  (минимален бал)

# 339
Здравейте, имам нужда от мнение. Приет съм на трето желание Анализ на данни с бал 20.80 (на ръба), искам да вляза в компютърни науки и съм го сложил като първо желание. Има 8 човека пред мен в опашка и се чудя какъв е шанса да се откажат 8 човека от КН и да вляза на второ класиране? Важно ми е защото също съм приет в киберсигурност в ТУ и ако нямам шанс за компютърни науки, предпочитам киберсигурност пред анализ на данни (на кантар са, но клоня малко повече към киберсигурност).

# 340
Здравейте, имам нужда от мнение. Приет съм на трето желание Анализ на данни с бал 20.80 (на ръба), искам да вляза в компютърни науки и съм го сложил като първо желание. Има 8 човека пред мен в опашка и се чудя какъв е шанса да се откажат 8 човека от КН и да вляза на второ класиране? Важно ми е защото също съм приет в киберсигурност в ТУ и ако нямам шанс за компютърни науки, предпочитам киберсигурност пред анализ на данни (на кантар са, но клоня малко повече към киберсигурност).

Имаш шанс за КН. Миналата година балът на второ класиране падна много. Напълно реалистична е възможността да влезеш на второ класиране. Все пак ти преценяваш. Имай напредвид, че тези 8 човека могат да решат да не подават заявления за второ класиране, даже вероятността всички да подадат е малка. А има не малко хора, които освобождават местата, защото за приети в чужбина или предпочитат друг университет ^^

# 341
Да дам своя дан за статистиката
Мъже,  държавна поръчка, 11 места
Счетоводство, финанси и дигитални приложения - минимален бал 20.40

# 342
Приели са в Комисията по образование на второ гласуване предложението студентските такси за платено обучение да са 60% от издръжката за съответната специалност, остава и в зала да го гласуват следващата седмица, но едва ли ще има изненади.

# 343
  • в центъра
За статистиката - минимални балове първо класиране редовно мъже:
Астрофизика, метеорология и геофизика - 20,00
Ядрена техника и ядрена енергетика - 24,71
Квантова и космическа теоретична физика - 25,38
Инженерна физика - 26,12
Приложна математика - 16,49
Медицинска физика - 19,02
Фолософия - 20,78
Физикз и математика - 17,00

# 344