Предозиране с лекарство

• 1 055
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, мами! Бебето ми е на 10 месеца и в неделя вдигна температура, оказа се, че има отит. Искам да попитам дали е възможно да съм го предозирала с ибупрофен ( мисля, че е еквивалентен на нурофен ). Защото и педиатърката каза, че съм дала повече от колкото трябва. ( само 2 пъти ). Вчера следобед вдигна 40 градуса, цяла нощ нищо и тази сутрин вдигна 38 и аз помислих, че пак ще вдигне висока температура, защото от понеделник до вчера всеки ден беше с 39 градуса и веднага му дадох ибупрофен, но няколко часа след това измерих температурата и беше 35.5. Притесних се, защото беше студен по ръчичките и по крачетата. Сега забелязах, че има и малки пъпчици по лицето и тялото, прилича на обрив и не съм сигурна дали е от топлото или от температурата или е някакъв страничен ефект от лекарството.

# 1
Колко часа са минали между двете дози? Трябва да са поне 8 часа. И колко милилитра сте дали, според указанието ли? При моето дете като спада температурата то се изпотява и тогава термометърът показва 35 и нещо. Избършете мишничката и премерете пак.

# 2
Щом са избили пъпки е възможно да има шарка. Това , разбира се, са само догадки. Педиатърът трябва да каже за пъпките. А за температурата, нормално е след понижаване на температурата детето да се изпоти и да  му е по- хладно телцето. Давайте ибупрофен според указанията на лекаря.

# 3
Щом лекар е запознат с това колко лекарство е приело детето и не е назначил допълнителни мерки, явно не е опасно количество.
Вероятно е Розеола. Заведете го утре пак, за да погледне обрива. Ако е това, не се притеснявайте - лека шарка, която масово минават бебетата, без усложнения.

# 4
Здравейте! Това не е предозиране - веднъж следобед и още веднъж на другия ден сутринта. Това са ваши внушения, минало е достатъчно време между двата приема. Пъпчиците не са от медикамента, а от неразположението на детето в момента или продукт. Тези две вероятности са на първо място. При опасно предозиране организмът, в повечето случаи ще се защити с повръщане, може да е замаяно детето, може да се появи гърч, но обрив няма да се появи. Обривите по принцип може да са от дрешка, от топлина, от ванилията в АМ и храните се появяват обриви, тя прави поразии при много от децата. Помислете дали няма ванилия в някой от продуктите, които консумира бебето.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 23:15 от Rumi11111

# 5
Колко часа са минали между двете дози? Трябва да са поне 8 часа. И колко милилитра сте дали, според указанието ли? При моето дете като спада температурата то се изпотява и тогава термометърът показва 35 и нещо. Избършете мишничката и премерете пак.

Да, на 8 часа го давах. Изпотяваше се и падна на 35. Вече е добре, но се обрина от антибиотика Амоксилина се казва тук.

# 6
За какво е изпизан АБ?
Какво стана с обрива?

# 7
Нурофен е търговското наименование. Активната съставка е ибупрофен.

Хубаво е да четете указанията, преди да давате каквото и да било на детето си - максимална доза, минимално отстояние между дозите, ей такива основни неща.

# 8
Щом са избили пъпки е възможно да има шарка. Това , разбира се, са само догадки. Педиатърът трябва да каже за пъпките. А за температурата, нормално е след понижаване на температурата детето да се изпоти и да  му е по- хладно телцето. Давайте ибупрофен според указанията на лекаря.
Давах антибиотик за лечение на отит, педиатъркана не каза, че е шарка. Било възможно да е от антибиотика. Обриват рязко изчезна след спирането на антибиотика. Температурата му вече е нормална и всичко е наред. Благодаря Ви за отговорите!

# 9
Привет мами хвана ме гррипа и гърлото, изпих нурофен стоп колд 10брпя в рамките на 24 часа, а в указанивто пише максимум 6
Ще ми стане ли нещоhttps://

Общи условия

Активация на акаунт