Икономика и управление на бизнеса

• 605
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!

Имам намерение да уча магистърска програма Икономика и управление на бизнеса. Според вас заслужава ли си. Дали мога да стана нещо от тази магистърска програма. Адвокат вероятно малко трудно, но нещо като бизнесмен или шеф на компания.

Гледам сега в интернет че право е най-желаната специалност в Софийски университет. Но просто нямам време да отделя и пари за там. Пък и адвокати навсякъде вече.  Затова се спрях на Икономика и управление на бизнеса.

# 1
Какъв ти е бакалавъра?
Бизнесмен и шеф на компания се става, ако имаш потенциала да станеш. Не зависи от образованието. +Икономика и управление е супер общо. Няма да започнеш от шеф със сигурност.
Секретарка, асистент, специалист .. до "шеф на компания" едва ли ще стигнеш, освен ако не организираш собствен бизнес.

Правото е съвсем различно направление, а няма само магистър право. Учи се от нула.

# 2
Няма такова правило, че всички, които учат икономика и управление на нещо си, непременно стават управители. Ще научиш вероятно полезни неща, но за шеф на фирма се иска яко бачкане като не-шеф, а от там нататък ще зависи от познанията в сферата, в която работиш, упоритост, инициативност... и пак може друг да стане шеф на фирмата.
Няма училище за шефове, това се опитвам да обясня. А ако отвориш собствен бизнес, на който ти си си шеф, тогава пък няма гаранция, че бизнесът ще е успешен.
Съветът ми е да не мислиш как да си шеф, а да си готов да работиш и да се развиваш.

# 3
Здравейте!

Имам намерение да уча магистърска програма Икономика и управление на бизнеса. Според вас заслужава ли си. Дали мога да стана нещо от тази магистърска програма. Адвокат вероятно малко трудно, но нещо като бизнесмен или шеф на компания.

Гледам сега в интернет че право е най-желаната специалност в Софийски университет. Но просто нямам време да отделя и пари за там. Пък и адвокати навсякъде вече.  Затова се спрях на Икономика и управление на бизнеса.
Да, с тази магистърска програма можеш да станеш бизнесмен и шеф на компания. Бизнесмен и шеф на компания мажеш да станеш и със завършен механотехникум, ако говориш свободно 3 езика или хобито ти е кулинария.
Come on, bro …

# 4
  • София
Имаш нереалистични очаквания към висшето образование, независимо колко елитно е и в кой университет от бръшляновата лига е. А за обща магистратура в български университет е направо фантасмагория. Собственият бизнес и висшият мениджмънт вървят ръка за ръка и с някои други умения, не само диплома.

# 5
още от малък имам планове за големи неща. Заслужава ли си да уча тази магистърска програма или не.

# 6
  • Варненска клюкарка
Хората които мислят за бъдещето си е нормално да имат планове за него, важното в случая е доколко са осъществими, какъв е потенциалът за работа, на тези въпроси можеш да си отговориш и сам.
Няма излишно образование, но дипломата за него не ти гарантира нищо. Няма завършил нещо си и на другия ден да го назначат за шеф или да започне да прави големи пари. Въпрос на доста време, опит, старание, инициативност, често и на някой "вуйчо  владика" ...
Шеф може да станеш на собствен бизнес, повече от това надали ще е възможно.

# 7
  • София
Авторе, не знам какво си учил преди това, но след като имаш големи планове, е хубаво да се ориентираш и в нещо по-смислено, с което да се занимаваш. Тази магистратура не е от тях, твърде обща е. Обикновено бакалавърската специалност е по-общата, след това специализираш по-тясно.

# 8
Малко да повдигна темата. Записах сходна магистърска програма “Икономика и управление на публични ресурси” в СУ. Най-големият бонус от програмата е, че с бакалавър неикономисист се придобива магистърска степен за икономисти. Особено полезно според мен ако искаш да се развиваш в сфера в която искат диплома за икономист.

Общи условия

Активация на акаунт