За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 510
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
аз заделям вкусните парчета за ядене така или с мед и орехи
правя кремсупа
част нарязана на кубчета слагам при готвене
ако сте фенове на настъргани салати свърви добре в насъргана цвекло, ябълка , моркови и тиква сурова разбира се. наситно настъргана .

# 691
# 692
Имам половин бурканче тахан, моля дайте ми съвети как да го направя вкусен за ядене? Не го харесвам, ужасен е, така, въобще нямам идея как мога да го пригодя за ядене... Някой с такова мнение за тахана, ако знае рецепта, вкоято не се усеща този вкус 🙏?

# 693
  • София
Имам половин бурканче тахан, моля дайте ми съвети как да го направя вкусен за ядене? Не го харесвам, ужасен е, така, въобще нямам идея как мога да го пригодя за ядене... Някой с такова мнение за тахана, ако знае рецепта, вкоято не се усеща този вкус 🙏?
В тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1686234.msg48610139&utm_source=M … reply#msg48610139   (няколко страници по назад) иланг-иланг беше споделила хрупкави бисквити с тахан.Потърсете.

# 694
Имам агнешка главичка за приготвяне и видях, че има два варианта преди обезкостяването - варене и печене на цялата глава. Имат ли разлика вкусово след запичане на обезкостеното месо и кой вариант е по-предпочитан?

# 695
  • Sofia
Какъв е тахана,от какви семена/ядки?
Аз ги ползвам и за сурови бонбони с добавка на какао,кокос,мед…

# 696
  • In transit
Какъв е този вкус?

# 697
  • Sofia
Относно  тиквата овен изброеното, един десерт от мен - Тиквена крем супа със сладки крутони

# 698
Какъв е тахана,от какви семена/ядки?
Аз ги ползвам и за сурови бонбони с добавка на какао,кокос,мед…
Слънчогледов тахан... Вкусът му не е по моя вкус, или по тоя на ММ Sad Оказа се, че повече няма да му давам шанс, защото след първия път ме убедиха, че съм купила лоша марка...

# 699
  • Sofia
Да,не е от най-вкусните…
За печиво не става,всичко позеленява с него.
Едни сурови бонбони/барчета може би биха станали 🤔
Може да добавите някакви сушени плодове,ядки,кокос,овесени ядки,какао,банан,мед.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 18:10 от Doli

# 700
Пробвай с малко количество дали ще ти хареса, смеси с малко какао и малко мед еле друг подсладител, може и да ви допадне така. Но да, слънчогледовият тахан не е любим почти на никого, вие пак като сте изяли половината бурканче Grinning
Или го прибираш в хладилника и след месец печеш нещо тематично за Хелоуин с него - бисквитки и от сорта - като знам какъв вид ще имат, за празника ще са хит Joy

# 701
Обичате ли халва? Аз съм правила по тази рецепта със слънчогледов тахан и ми харесва: https://www.healthylicious.bg/halva-bars/

# 702
  • под тепетата
Аз пък слагам по лъжица в млечен сос с чесън по рецепта на Mikkey. Много си върви с печените сладки картофи.

# 703
Искам да си сваря сироп от дюля. Имам само една. Моля за рецепта! Благодаря предварително!

# 704
  • In transit
Аз пък слагам по лъжица в млечен сос с чесън по рецепта на Mikkey. Много си върви с печените сладки картофи.
Само, че тоя сос го правя със сусамов тахан, не със слънчогледов. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт