За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 237
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 7 952
Не беше като грис,пак си беше фино като сегашното.
Това, което съм виждала, си беше едричко в сравнение със сегашното брашно. Ама аз съм стара и това са спомени от детските ми години, не знам откъде е било брашното.

# 736
  • Мнения: 15 104
Беше си фино брашното. Баба го слагаше в тава и го печеше във фурната, като често го бъркаше. После го изсипваше във врящата вода, и бъркаше, бъркаше... Слагаше доволно масло, а накрая сервираше със сирене и свински пръжки. Леле как ми се прияде... Joy
Аз го правя с пакет царевичен грис, по-лесно ми е и по-бързо.

# 737
  • Мнения: 10 997
При рунаците намирам финно брашно , фин грис, едър грис ...
Само не разбрах как панирате с грис. Не остават ли твърди топчета. Може би с някакъв по-фин грис.

# 738
  • Мнения: 1 101
Мола ви, дайте идеи за нещо с круши. Имам една торба. Мерси

# 739
# 740
  • Мнения: 7 952
При рунаците намирам финно брашно , фин грис, едър грис ...
Само не разбрах как панирате с грис. Не остават ли твърди топчета. Може би с някакъв по-фин грис.
Смесвам го с брашно, не остават топчета. Не помня със сигурност каква марка съм взела, че го пресипвам в съд, но ако не се лъжа, последният трябва да е бил този: https://irtashop.com/product/%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B … -400%D0%B3%D1%80/
Ох, Мики, скрий се! И аз имам круши Simple Smile

# 741
  • Русе
  • Мнения: 6 335
Използвам този за качамак /мамалига/ и за паниране. Румънски е и много добре се получава, особено ако се добави прясно мляко.


Скрит текст:
Мола ви, дайте идеи за нещо с круши. Имам една торба. Мерси

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/08/blog-post_30.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_5.html

# 742
  • Мнения: 7 952
Пейч, отново специална благодарност за пестила!
Много време ми отне, обаче си струваше всяко усилие и всяка секунда безсъние (че нощес го правих). 
Този път сложих преимуществено ябълки и равни количества круши и сини сливи. Насипах го в бурканчета, но оставих в една силиконова формичка за кексче за бърза проба.
Ама тука баш кулинарите да вземете да турите по един катинар на сайтовете си, едно през друго изкушения, пък после ще търся катинар за мазето или хладилника Simple Smile
Скрит текст:


# 743
  • Мнения: 24 849
Супер си е за паниране, точно тези на които пише че става качамак за 2 или там за 3 минути съм вземала все и аз. Нищо не остава твърдо, а просто хубава хрупкава панировка, която и поема по-малко мазнина отколкото галета.
Само в еърфраера не съм пробвала такава че рядко панирам каквото и да е, но може и това да пробвам някога. Само жертва да си намеря... пардон, доброволец да тества, че много рядко аз първа си опитвам експериментите Grinning

# 744
  • Русе
  • Мнения: 6 335
Скрит текст:
Пейч, отново специална благодарност за пестила!
Много време ми отне, обаче си струваше всяко усилие и всяка секунда безсъние (че нощес го правих). 
Този път сложих преимуществено ябълки и равни количества круши и сини сливи. Насипах го в бурканчета, но оставих в една силиконова формичка за кексче за бърза проба.
Ама тука баш кулинарите да вземете да турите по един катинар на сайтовете си, едно през друго изкушения, пък после ще търся катинар за мазето или хладилника Simple Smile
Скрит текст:



Благодаря за доверието!
Чуден е станал!

# 745
  • Мнения: 7 952
Ти пробвал ли си само с плодове и мед, без захар? Каня се да експериментирам с малко количество, но ще ми е за пръв път.

# 746
  • Русе
  • Мнения: 6 335
Скрит текст:
Ти пробвал ли си само с плодове и мед, без захар? Каня се да експериментирам с малко количество, но ще ми е за пръв път.

Винаги има първи път. Руснаците са го правили първо с мед, вместо захар.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_18.html

# 747
  • Мнения: 10 997
natka при паниране как се размеква? В смисъл от къде взима достатъчно течност гриса ?

# 748
  • Мнения: 9 491
Не беше като грис,пак си беше фино като сегашното.
Фино, да, баба пресяваше и него и брашното на ситото , като си го вземат от мелничаря. Текстура на сегашния качамак и оня е съвсем различна. Затова и сегашния за мен е полента.
Ала-бала ще пусне нова тема днес.

# 749
  • София-Младост
  • Мнения: 24 097
И Новата тема е тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1696462.new#new

Общи условия

Активация на акаунт