За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 532
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
С останала печена риба обикновено правя Тетевенска саламура.

# 661
Имам една кутия Quark 0.500гр. в какво мога да я вложа?

# 662
  • Sofia
Например в сладкиш, снимката е линк за Италиански чийзкейк. Simple Smile

# 663
  • In transit
Шоколадови възглавнички: https://www.mycookingcreations.com/2021/02/torta-cheesecake-piumino.html

# 664
Здравейте, не знам дали тук мога да помоля за някаква сравнително лесна рецепта за панакота.
За пръв път ще правя и за пръв път ще работя с желатин. Гледах различни рецепти, но те толкова си противоречат, че съвсем се обърках. Разтварят желатина във вода, други - в мляко. Едни казват, че след като набъбне се слага в загрятата сметанова смес, а други-че се пресичал ако се сложи в горещо. Едни го затоплят на водна баня след набъбването, други-направо така, без затопляне. Нищо не разбирам Pensive

# 665
  • Русе
Здравейте, не знам дали тук мога да помоля за някаква сравнително лесна рецепта за панакота.
За пръв път ще правя и за пръв път ще работя с желатин. Гледах различни рецепти, но те толкова си противоречат, че съвсем се обърках. Разтварят желатина във вода, други - в мляко. Едни казват, че след като набъбне се слага в загрятата сметанова смес, а други-че се пресичал ако се сложи в горещо. Едни го затоплят на водна баня след набъбването, други-направо така, без затопляне. Нищо не разбирам Pensive

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post_13.html

# 666
  • In transit
Традиционна панакота. Моята е поднесена със сладко от кайсии, но може с всякакво друго или пък с шоколадов/карамелен сос.
И шоколадова панакота, която е много вкусна.
И двете рецепти са обяснени много добре как се процедира с желатина.
Няма значение дали във вода или мляко ще го разтвориш, слага се задължително след като сметаната се свали от котлона, не трябва да е на огъня.

# 667
Много Ви благодаря, peych и Mikkey.

# 668
Мики , каква сметана ползваш за панакота?

# 669
  • In transit
Мики , каква сметана ползваш за панакота?
Млечна, 30 или 35%, най+често от Лидл, но и на други марки стават, стига да не е растителна.

# 670
  • # супернатурална #
Здравейте! Търся да закупя тази силиконова форма, ако някой я има, но вече е на друга вълна. Изчерпана наличност е на сайта.

Също така приемам съвети за торти на тази тема. Извинявам се, че пиша тук, но темата за торите не е много активна.

# 671
  • In transit
Скрит текст:
Здравейте! Търся да закупя тази силиконова форма, ако някой я има, но вече е на друга вълна. Изчерпана наличност е на сайта.
Също така приемам съвети за торти на тази тема. Извинявам се, че пиша тук, но темата за торите не е много активна.
Гледах в немския амазон, но там няма доставка до БГ на тази форма. На мен ми хрумват няколко идеи по темата футболна топка.
1. Правиш плоска торта, вземаш тези резци и правиш украса с формата на топка и футболна врата.
2. Изпичаш тънък блат пандишпан или бисквитено тесто, вземаш купа с форма на полукръг, може да ползваш някоя домакинска от пластмаса, стъкло или специални от алуминий на фирма Decora (имат различни диаметри). Изрязваш пентаграми с тези резци и ще получиш футболна топка. Има резци и във форма на хексагон, но тук не са налични. Вижте в другите магазини, които предлагат Декора. После украсата е по избор и според фантазията ти. Всъщност може да изрежеш формата на футболната топка и от марципан или захарно тесто, зависи какво се търси като крайна визия.
3. Навремето съм правила нещо подобно, не точно футболни топки, но в тази форма. Може да погледнеш снимките за идея.
Скрит текст:

изглед отгоре и отдолу:

и още една идея: https://www.mycookingcreations.com/2009/04/blog-post.html
4. Намерих формата в емаг, но е по-скъпа. Все пак е вариант, ако държиш на нея.

# 672
  • Русе
Скрит текст:

# 673
  • # супернатурална #
Благодаря, момичета, надявам се да се похваля с резултата.

# 674
  • софия
Имам готов доматен сос. Моля за идея за бърза вечеря! Ще мина днес да взема друго каквото трябва.
Ясно е, че и паста имам 🙂

Общи условия

Активация на акаунт