Здравейте. Бременна съм за трети път, предишните две бременности завършиха със секцио, втората по спешност в 30г.с. с намаляващи тонове на бебето (890гр.,33см). Ряза ме Савова в Майчин дом София и беше бясна, че на празника 22 септември в неделя работи и се занимава с мене. Няма да влизам в подробности за лошото й отношение.
Сега 5 години по-късно отново съм бременна и при първия ми преглед при д-р Ибрям от Майчин дом той ме пита дали са ме рязали вертикално. Външния ми белег е хоризонтален. Казах му, че тогава не съм чула нищо странно по време на операцията, в епикризата не е записано какъв е вътрешният разрез. Предположих, че е нормален, стандартен, хоризонтален.

Обаче сега чета ужасяващи истории за дами, чиито матки се пръскат при следваща бременност след вертикален разрез и меко казано съм в паника.

Има ли начин да се разбере сега какъв е вътрешният ми разрез от последното секцио? Към какъв специалист трябва да се обърна? При Ибрям съм след две седмици, но ми се  иска най-малкото да отида и при него подготвена с адекватни въпроси.