Термин март 2025

• 46 331
  • 807
  •   1
Отговори
# 675
  • София
@Krisito 32 опитай по мъничко газирана вода с резен лимон. На малки глътки, през час примерно. Целият ден. При мен помогна.

+1 предна плацента.

Момичета, как сте със съня? Аз до скоро си спях като бебе, но от няколко седмици се будя нощем. Въртя се. Отделно и сънувам, и то по 2-3 различни съня.

Аз пък от 2 дни съм с киселинен рефлукс, т.е. киселини. Оле хора ужасно неприятно и болезнено е.

# 676
И аз съм като теб - от около седмица се будя през ноща и поне час не мога да заспя. И сънувам много - основно храна Smile . А в действителност много малко храни понасям и всички миризми ме дразнят, и гаденето си придължава
@Krisito 32 опитай по мъничко газирана вода с резен лимон. На малки глътки, през час примерно. Целият ден. При мен помогна.

+1 предна плацента.

Момичета, как сте със съня? Аз до скоро си спях като бебе, но от няколко седмици се будя нощем. Въртя се. Отделно и сънувам, и то по 2-3 различни съня.

Аз пък от 2 дни съм с киселинен рефлукс, т.е. киселини. Оле хора ужасно неприятно и болезнено е.

# 677
И аз сънувам храна, всякаква, как ям, как ми отказват храна, как се готвя да ям. Въобще мога всичко и всеки да изям на сън и да се карам, ако ми откажат.

И аз забелязах, че сънувам много детайлно от самото начало на бременността, подоробно, описателно, сюжетно. Нереално е чак как се връщам към хора и сцени отпреди и какви нови чертае въображението ми.

Това с бременността си е цяло приключение.

# 678
За киселините освен сода много помага студено прясно мляко.

# 679
Говорейки за храна, при мен се обърнаха нещата и започнах да ям храни, които никога не съм им била фен, а това, което обичам - изобщо не ми се яде. Пример е с месото - всеки ден мога да ям. А по принцип ям много рядко, не е нещо без което да не мога да живея. А сега си го търся 😆 дори мъжът ми е изненадан от тази ми промяна.

# 680
Задна ниска плацента, също се будя напоследък и не ми се спи, но нямам много сънища нито апетит, въпреки това си качвам. Яжте ябълки, белени, помагат при стомашни проблеми. Вече не ме боли толкова, рядко кръст, повече отстрани по бикини линията, пия но шпа тогава и до някаква степен отпуска, иначе зърната са ми по-чувствителни. Понякога се чудя бодежите по средата дали не са бебето, но не знам, вече съм 16 г.с. Пия и магнезий 3х1, ако ме боли и повече, док каза, че като се натрупа и ще се чувствам по-добре и май е прав. 💐
Тези, които се следите в Надежда, ще ходите ли на всичките фетални? Има ранна в 16-18 г с и после втора 20-22 г.с., като втората май не е задължителна.

# 681
Здравейте дами, пак съм аз. Днес бях на контролен при кардиолог и ми каза,че на ранния скрининг ми е излезнал висок риск от преклампия и ми изписа аспирин акард 150 мг и ми вдигна допегита от 2 по 1/2 на 3 по 1/2. Вие взимате ли превантивно такива мерки?

# 682
  • София
Аз се следя в Надежда засега.
Минах ФМ след 12-та седмица, д-р Георгиев направо ми даде час за следващата, която е около 18-та.

Планирам да ходя на всяка ФМ, която ми препоръча. Стори ми се разбран човек и доста внимателен. Ако поиска да ме види, сигурно ще има причина. По -добре повече, отколкото да пропуснем нещо.

В този ред на мисли д-р Стаменов ме препрати за ЖК към д-р Михайлович. Някой има ли впечатление от него?

Дадоха ми час чак за 30.09, което ми се струва много далече. Тогава би трябвало да съм 15 +3.

Дали да изчакам до тогава, или да си потърся друг вариант за първи преглед и регистрация за ЖК според вас?

Задна ниска плацента, също се будя напоследък и не ми се спи, но нямам много сънища нито апетит, въпреки това си качвам. Яжте ябълки, белени, помагат при стомашни проблеми. Вече не ме боли толкова, рядко кръст, повече отстрани по бикини линията, пия но шпа тогава и до някаква степен отпуска, иначе зърната са ми по-чувствителни. Понякога се чудя бодежите по средата дали не са бебето, но не знам, вече съм 16 г.с. Пия и магнезий 3х1, ако ме боли и повече, док каза, че като се натрупа и ще се чувствам по-добре и май е прав. 💐
Тези, които се следите в Надежда, ще ходите ли на всичките фетални? Има ранна в 16-18 г с и после втора 20-22 г.с., като втората май не е задължителна.

# 683
Моето АГ ми каза за записване за ЖК в 16 г.с. да отида при него, днес си взех направлението от личния лекар. Последно с него се видяхме на 09.08, и на 02.09 ми беше феталната, часът ми при него е на 24.09 вече по здравна каса.

# 684
Аз се следя в Надежда засега.
Минах ФМ след 12-та седмица, д-р Георгиев направо ми даде час за следващата, която е около 18-та.

Планирам да ходя на всяка ФМ, която ми препоръча. Стори ми се разбран човек и доста внимателен. Ако поиска да ме види, сигурно ще има причина. По -добре повече, отколкото да пропуснем нещо.

В този ред на мисли д-р Стаменов ме препрати за ЖК към д-р Михайлович. Някой има ли впечатление от него?

Дадоха ми час чак за 30.09, което ми се струва много далече. Тогава би трябвало да съм 15 +3.

Дали да изчакам до тогава, или да си потърся друг вариант за първи преглед и регистрация за ЖК според вас?

Моята първа ЖК ппи др Арабаджикова е днес и аз днес започвам 15 г.с. до 11 бях при др Стаменов,после ранен скринин и сега ЖК. Така ми каза др Стаменов първо скрининг после ЖК. Така,че не екъсно. Не се притеснявайте.

# 685
Здравейте дами, да се запиша и аз със термин 12.03.25 г. Бременна с близнаци. Утре съм на ЖК за първи път при доктор Арабаджикова в Надежда. Утре влизам и в 15 г.с. Но от 2 дни имам на устата херпес. Предполагам от застудяване нещо ме е втресло и затова е избил. Бяха ми подутина за 1 ден лимфните възли,но мина. Не смея да го мажа с нищо. На някой от вас случвало ли се е? Какво го правите? И още едно питане. Как се справяте с НЕходенето до тоалетна редовно?

И аз съм с близнаци ако нещо те интересува ще помагаме, че са доста различни с едно и с две бременностите. Не ми е излизал херпес с това не мога да ти помогна, нещо си се стреснала сигурно или се притесняваш. Недей! А иначе си ходя редовно до тоалетна. Сега като се застудее доста по-малко вода пия и не ходя толкова често, но лятото беше през 15 минути, през половин час съм там. И ме почнаха доста силни менструални болки в 16г.с съм и пия нош па 3х1.

# 686
bonibon Ние с теб се движим еднакво 😁 И аз утре съм на ФМ, с термин 27.03. живот и здраве.

Уви, при мен умората продължава,  адски ми се спи и повръщането се засили + добавка и главоболие. Към момента съм +1 кг  но и аз стартирам с доста кг. Обикновено качвам 12-13 кг. да видим с тази как ще е.

# 687
Аз съм в 14 г.с. Все още си имам обичайните симптоми на гадене, повръщане и главоболие. Имам болки в кръста. Ставам много често през нощта, за да ходя то тоалетната по малка нужда. И понякога не мога да заспивам след това. А от днес съм с хрема и болки в гърлото. Ако някои от вас са минали през това, моля за препоръка на ефективен спрей за нос и таблетки за смучене подходящи за бременни.
Междувременно, след дълго чакане, излезе ми резултата от пренаталния тест. Отрицателен е и очакваме момиченце Simple Smile
Krisito32, на мен също ми е назначен Аспирин акард 150.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 15:46 от mazurka

# 688
За възпалено гърло от репродуктивен лекар ми е казано,че може да се приема Трахизан Ефизол и Ангал.  Гаргара с вода за уста Елодрил. Преди две седмици и аз бях така, успях да овладея положението.
Успех! 🙏
Аз съм в 14 г.с. Все още си имам обичайните симптоми на гадене, повръщане и главоболие. Имам болки в кръста. Ставам много често през нощта, за да ходя то тоалетната по малка нужда. И понякога не мога да заспивам след това. А от днес съм с хрема и болки в гърлото. Ако някои от вас са минали през това, моля за препоръка на ефективен спрей за нос и таблетки за смучене подходящи за бременни.
Междувременно, след дълго чакане, излезе ми резултата от пренаталния тест. Отрицателен е и очакваме момиченце Simple Smile
Kristo32, на мен също ми е назначен Аспирин акард 150.

# 689
На dr Teiss използвах разтворът им с морска сол - казаха ми, че е разрешен за бременни. Оправи ми носа за няколко дни.
За гърло  - тантум верде можело според моеята лична лекарка

Общи условия

Активация на акаунт