Термин март 2025

• 42 486
  • 807
  •   1
Отговори
# 795
Съмнявам се да има сурови яйца, аз тирамисуто го правя като ги готвя на вода баня, едва ли в заведенията ще рискуват, а и срокът на съхранение е по-кратък така.

# 796
И на мен ми се случи, само че в друго заведение. Изрично питах дали тирамисуто е със сурови яйца и те потвърдиха, съответно си поръчах бисквитена торта. Чак накрая се загледах, че кремът на тортата изглежда като този на тирамисуто и така... не го мисли, ако се яде навън със сигурност понякога се попада на "неподходяща" храна без дори и да знаеме мисля...🍀

# 797
Аз съм си виновна, изобщо не помислих, не се и сетих. Поръчах, хапнах и чак сега се сещам. По принцип съм на Магнезий от 3 седмици. И много ме е страх да не се случи нещо. Като цяло за момента не усещам никаква промяна.
И сега седя и се притеснявам. Никога не съм била толкова разсеяна, особено пък да забравям като сега...

# 798
Не се обвинявай, щом нямаш някакви симптоми, всичко ще е наред. Не бих яла тирамису от съмнително място. В Коста доколкото виждам не слагат сурови яйца в тирамисуто, правят го само с маскарпоне. В повечето тирамису-та, които са с по-дълъг срок на годност също не се слагат сурови яйца - в италиански ресторант по-скоро избягвай Simple Smile

# 799
Много Благодаря, за отговорите.
Към момента (официално 4часа след като съм го яла) никакви неразположения.
Дано така да си остана.
Повече тирамису няма да докосна до раждането.
Разума ми казва, че в заведение като Коста надали ще ползват яйца. Те гонят дълготрайност на продукта.
Ама паниката си каза думата при мен Sad

# 800
Доколкото знам в Коста им ги карат замразени, не ги правят на място, та не вярвам да е със сурови яйца... Но наистина и няма как да избегнем всичко, никога не бих предположила, че в бисквитена торта ще сложат такъв крем, но факт, случва се. Ядох и салата бурата 1 път навън, в нас гледам да е пастьоризирана, ама в заведение знаеш ли каква е.. да не говорим колко често мият ножове и дъски Simple Smile или ядеш навън и го приемаш, или цяла бременност само лично  сготвена от теб храна, дори и майка ми застройва супите след като ги е свалила от котлона.

# 801
Излишно се притеснявате според мен Реално колко пъти сте яли тирамису навън и ви е ставало нещо?

# 802
Много сте прави! 
Особено и за хигиената, ако трябва да се мисли - да не си подавам носа навън Simple Smile
 По принцип съм мноого внимателна, за първи път ми се случва да забравя. И то не знам притеснението или ядосването на мен самата, че забравих, ме вкара в този ужасен паник филм.
Сърдечно ви благодаря за реализма, момичета!

# 803
  • Варна
Аз писах в друга тема защото също съм много притеснена по повод ядене на супа със застройка. Това на 01.10 + два бургера от мак доналдс, където жената работеше с голи ръце. Снощи ми стана ужасно зле на стомаха, цяла нощ не спах, докато вече към 05:00ч повърнах. На сутринта бях с разстройство. Притесних се да не съм лепнала салмонела или друга подобна гадост и веднага занесох проба, която ще е готова след 3-4дни.
Днес цял ден се чувствам зле, с колики в стомаха, но поне нямах други епизоди на разстройство или повръщане.
Цял ден не мога да стане и почти целия ден спах, което едва сега ме светна да си измеря температурата и имам 37.2. Мисля, че и през деня съм имала може би и по - висока, за да ме кара да спя така.
Та сега започвам да се чудя дали не съм лепнала някакъв вирус с подобна симптоматика.

MmBovari, аз също съм уж от най - внимателните. Пета винаги за храните и като цяло знам кои не се консумират по време на бременност. Ходя с маска и почти не съм излизала последния месец и половина. Дори и вирус да е, не знам от къде съм го лепнала. Голямото дете също е в къщи повече от седмица. Просто......нямам думи.

# 804
Здравейте,
Някой дали има възможност да пусне нова хубава тема, оформена, красива 😍 че ни е време, ще ни се скара модератор...

# 805
:heart:fearless и аз съм така. На моменти ме болят, днес забелязах следи от секрет, но ако сложа сутиен, какъвто и да е, започва гръб да ме боли и АГ препоръча у дома без, а навън - спортен. Но и зависи, колко е голям бюстът. 😉😊

# 806
:heart:fearless и аз съм така. На моменти ме болят, днес забелязах следи от секрет, но ако сложа сутиен, какъвто и да е, започва гръб да ме боли и АГ препоръча у дома без, а навън - спортен. Но и зависи, колко е голям бюстът. 😉😊

А ва ехомамография ходихте ли? Аз съм в Надежда и влиза в пакета ми до 24 г.с. и се чудя в коя седмица да си запиша час. Някой,ако е ходил може ли да препоръча.

# 807
Момичета, заповядайте в НОВАТА ТЕМА https://www.bg-mamma.com/?topic=1697810.msg48637941#msg48637941

Общи условия

Активация на акаунт