Термин март 2025

• 42 491
  • 807
  •   1
Отговори
# 750
И моята не са я мерили. Също съм с близнаци в 14г.с

И аз съм с близнаци и съм в 17г.с, но нито един път не ми е мерена шийката.

Кога ти е термина, моят е на 05.03.2025г ?
23/03/25 Стискам палци всичко да е наред и да се радваме на здрави и спокойни бебета Simple Smile

# 751
При първескините е към 20-та седмица, при втора-трета бременност е по-рано.

# 752
Предстоят ☺️

# 753
Има ли някой друг като мен с леки болки ниско долу, наподобяващи менструални? В 18г.с. съм, а съм на преглед чак след 2 седмици и се чудя дали да не отида някъде на частно преди това. На последния преглед ми казаха, че съм със скъсена шийка, беше 3см и ми изписаха магнекардин, та не знам дали има някаква връзка с това.

# 754
Аз днес получих за първи път доста неприятен спазъм , контракции ли бяха, не знам. В 18г.с съм. Беше поносима менструална болка, осезаема във кръста.  Не ми се твърди корема.Мина за минути.
 Имам и едни като бодежи във влагалището, все едно е натъртено...  Звънях на лекаря, каза да вдигна дозата магнезий,но шпа и в краен случай бусколизин.
Каза да лежа повечко. Обаче магнезия ме разхлабва 😃 и ме боли корема пък оъ него.
Аз също пия Магнекардин от 14та седмица

# 755
Аз пия Магнерот и не ми действа разхлабващо, не знам как е при другите де.

# 756
Аз също пия Магнерот и нямам никакви оплаквания от него. Също ме боли ниско долу като менструални спазми корема.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 23:26 от tennis_coach

# 757
Моята лекарка (тя е и сертифициран лекар за ФМ)  мери шийката регулярно, като обикновено първото мерене е по време на 1ва фетална.
За да се следи адекватно коагулация, освен Д-димер се пускат и няколко други показателя, за да може адекватно да се проследи коагулацията.
Аз например съм на терапия с хепарин и на всеки 3 седмици пускам ПКК и хемостаза.
Друго искам да попитам-има ли и други мами, които са с много висок риск от прееклампсия? Моля да вдъхнат малко кураж и такива, които са били с предходни бременности и всичко е минало ок. Малко съм се шашнала и като се сетя, че ми излезе висок риск, започвам да се тревожа много.

# 758
Моята лекарка (тя е и сертифициран лекар за ФМ)  мери шийката регулярно, като обикновено първото мерене е по време на 1ва фетална.
За да се следи адекватно коагулация, освен Д-димер се пускат и няколко други показателя, за да може адекватно да се проследи коагулацията.
Аз например съм на терапия с хепарин и на всеки 3 седмици пускам ПКК и хемостаза.
Друго искам да попитам-има ли и други мами, които са с много висок риск от прееклампсия? Моля да вдъхнат малко кураж и такива, които са били с предходни бременности и всичко е минало ок. Малко съм се шашнала и като се сетя, че ми излезе висок риск, започвам да се тревожа много.

Колко ти е висок риска? Аз съм с 1:139 и терапия с Акард. Аз не се притеснявам, все пак това е просто статистическа стойност, а не диагноза.. а и разчитам, че щом се следи всичко трябва да бъде наред

# 759

Колко ти е висок риска? Аз съм с 1:139 и терапия с Акард. Аз не се притеснявам, все пак това е просто статистическа стойност, а не диагноза.. а и разчитам, че щом се следи всичко трябва да бъде наред
Не съм си виждала стойността, т.к всичко остава при лекаря.
Притеснявам се, защото имам предистория.
Иначе и аз съм на акард 150 и имам една успешна бременност, следена от същата лекарка, та силно се надявам и тази да е с щастлив край.

# 760
Кога пускат това изследване за прееклампсия? Аз минах първия скрининг и там го нямаше това изследване. Мога ли сама да си го пусна? Как се справяте с емоциите, аз по принцип съм си по-емоционална, но сега буквално от всичко ми се реве Grin

# 761
Аз съм с нисък риск за еклампсия.
Но при първото раждане родих с прееклампсия по лекарска грешка, тъй като ми биха два пъти обезболяващо. Спасиха и детенце и мен - новогодишно чудо. Но 4 пъти ми спира сърдечната дейност и получавах гърчове. След раждането ходих на всякакви изследвания, но всичко беше наред.
Сега ме следят по обстойно. Кръвно меря два пъти на ден, определено меню имам за хранене, минимум 2 литра вода на ден. Не го мисля, ако трябва ще направя и изследвания за алергия към ледокаин, което и всъщност слагат като местна упойка.

# 762
Кога пускат това изследване за прееклампсия? Аз минах първия скрининг и там го нямаше това изследване. Мога ли сама да си го пусна? Как се справяте с емоциите, аз по принцип съм си по-емоционална, но сега буквално от всичко ми се реве Grin

При мен беше част от ранния биохимичен скрининг е 12та седмица. Предполагам има някъде възможност и да се пусне отделно, но не съм проучвала.

# 763
Доколкото разбирам то не е отделно изследване, а лекарят от феталната го изчислява, поне на мен още в кабинета ми казаха какъв е рискът за преекламсия и гестационен диабет.

# 764
И на мен ми изчислиха риска при БХС. Нисък е.
Аз съм с трета бременност в 17 г.с и все още не мога да преценя бебе ли усещам или нещо друго 🙄😅
Утре съм на преглед и вече нямам търпение, че минаха 4 седмици от последния. А в събота съм на ранна фетална морфология в 18 г.с. Стискам палци всичко да е наред и се надявам вече да разбера и пола

Общи условия

Активация на акаунт