Термин март 2025

• 42 508
  • 807
  •   1
Отговори
# 735
Ако не бяхте прочели, че на някой са му мерили шийката щяхте ли да знаете, че трябва да се направи? Излишно се притеснявате според мен. С първите две бременности не съм правила фетални морфологии, не са ми мерили и шийката, само стандартни прегледи с видеозон. И сега не са ми я мерили, но не се притеснявам за това. Предполагам, че се прави при проблемна бременност.

Мен ме хвана някакъв вирус от децата: запушен нос, дразнене в гърлото, болки в тялото и главата Confused
П.с. оказа се Ковид Cry

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 22:02 от Bibi85

# 736
  • Варна
А какво пиете освен парацетамол, при силнно главоболие. Днес съм с ужасно главоболие цял ден, преди обяд пих един парацетамол който дори не ми подейства. В 12+ съм.

# 737
Аз съм с ежедневно главоболие заради ниско кръвно. Не пия лекарства, а нещо, с което да си го вдигна. Бих ви препоръчала да си го измерите и ако е ниско/високо (и при високо боли глава) да пиете айран, кафе или нещо друго, което да помогне.
А какво пиете освен парацетамол, при силнно главоболие. Днес съм с ужасно главоболие цял ден, преди обяд пих един парацетамол който дори не ми подейства. В 12+ съм.

# 738
  • Варна
По принцип го меря относително редовно, т.к с предишната бременност имах случаи на рязко покачване на кръвното.
Този път, понеже намалих рязко кафето от началото на бременността, всяко измерване ми е с относително ниско кръвно. Примерно 90/50, днес беше 101/60 и пулс 85. Намирам го за нормално кръвно, явно главоболието е на някаква друга основа, но е ужасна пулсираща болка която не се издържа и цял ден съм неадекватна.

# 739
Ако не бяхте прочели, че на някой са му мерили шийката щяхте ли да знаете, че трябва да се направи? Излишно се притеснявате според мен. С първите две бременности не съм правила фетални морфологии, не са ми мерили и шийката, само стандартни прегледи с видеозон. И сега не са ми я мерили, но не се притеснявам за това. Предполагам, че се прави при проблемна бременност.

Мен ме хвана някакъв вирус от децата: запушен нос, дразнене в гърлото, болки в тялото и главата Confused

О, да. Всичките тестове, пренатални пък не знам си какви… едно голямо презастраховане. Направо не знам къде е границата между печалбарство за разните медицински центрове и истинска нужда и спокойствие за бъдещата майка. Освен ако няма индикации за тревога, разбира се

# 740
  • Варна
Аз при предишната бременност не бях чувала за мерене на тази шийка, макар че имах много контракции още от ранните месеци и пиех много магнезий. Дали съм имала някакво скъсяване не съм знаела. Сега с тази бременност когато започнах да посещавам темите за бременни за първи път прочетох че се мери. Предполагам, че ако се установи такъв проблем, тогава лекарите казват на пациента.
В АГ Варна където съм регистрирана на ЖК, дори не ми казват резултатите от стандартните изследвания - кръв, урина, микробиология. Казват ми, че ако не ми се обадят до седмица, значи всичко по изследванията е нормално, но не получавам лист с конкретни стойности, по които да започна да си правя свободни съчинения.
Въпреки това когато има проблем, той все си се показва и е повод за тревоги - в моя случай отлепване на сака в началото д кървене,после в ранна седмица ми измериха на ехограф НТ 4.2, което ни накара да си пуснем най - разширения пакет пренатален тест на cell genetics. Така че според мен когато има някакъв проблем, той не остава скрит, а намира начин да се покаже, за да можем да вземем адекватни мерки.

# 741
Здравейте, вчера бях на преглед, 16 + 2 дни, питах за шийката кога се мери, отговори ми, че по време на феталната. А феталната е чак след 4 седмици, в 20 г.с., не е ли малко късно чак тогава да се разбере, ако има проблем, вашите кога ги мериха?

Също за Д димер, че нямало смисъл да се следи, ако няма проблем. За обременяването с глюкоза не ми пусна направление, а го дописа с химикал до другите направления за Спин и кръвна картина, което означава реално, че аз нямам направление за това , въобще разочарована съм, мериха ми таза, но не и шийката :/. Както се казва, не е ли скъсяването по-важно на този етап, ако има риск, от това как ще се роди.

Аз съм в 16 и ми е мерена шийката до сега 2 пъти. На ранния скрининг и на първа ЖК. И ми казаха,че ще се мери на всеки преглед,но нз дали не зависи от това,че съм с близнаци.

# 742
И аз съм с близнаци и съм в 17г.с, но нито един път не ми е мерена шийката.

# 743

П.с. оказа се Ковид Cry

При първата ми бременност имах премерване на шийката, но само защото казах че съм имала интервенция върху шийката в миналото (преувеличих че е било конизация 🙄), която наистина може да повлияе на дължината при бременност, защото намалява еластичността й. Всичко беше наред, но наистина при липса на медицински усложнения не би трябвало да има притеснения и да се налага измерване 😊 Затова и при първите прегледи подробно разпитват за съществуващи заболявания.

# 744
Ефералган, но ми казаха от аптеката най ниската доза, тоест половин а не цяла таблетка

# 745
Аз също тази седмица имах силно главоболие, буквално си усещах крачките които правя, като стъпвам. Моя позната каза, че възможно да е заради магнитни бури около 25ти септември.

При мен мистерията на тези остри болки продължава, те поне отшумяха, но правих изследвания на урина и при нефролог и не видя нищо в десния бъбрек. От урината единствено ми излезе високо специфично тегло, но нямаше кристали и тн. Ще ходя пак на преглед при АГ в петък, за да ме видят и моите следящи все пак, че на 22ти септември бях при буквално който намерих. Стискайте палци!

# 746
И моята не са я мерили. Също съм с близнаци в 14г.с

# 747

Кога ти е термина, моят е на 05.03.2025г ?

# 748
Здраейте, аз също съм с близнаци и на феталната ми я мериха и на ЖК също ми я измериха. Явно си зависи от лекаря.

Кога ти е термина, моят е на 05.03.2025г ?

# 749
Здравейте,

Кога усетихте първите трепвания на бебето? (тези, които са бременни за първи път)

Общи условия

Активация на акаунт