Термин март 2025

• 42 619
  • 807
  •   1
Отговори
# 720
Аз все още пия три пъти по един магнетит с ношпа, следващата седмица съм при доки и ще питам до кога. Относно кихането преди два дни така кихнах тъкмо заспивах, така ме преряза от под ребрата вдясно чак до долу до слабините. Боля ме цяла нощ и на следващия ден въпреки магнерота и ношпато. Кихам често и често ме прерязва долу ти вляво ти вдясно, ама така както онзи ден не беше...
Просто ще се побъркам, почивам си цял следобяд, и както си лежа настрани, кихам, и бам остра стягаща болка ниско долу в средата, 2 3 болезнени стягания. И сеге ме е страх да стана.  Нормално ли е да е така. Тя е много специфична, няма общо с всичките странични опъвания, болезнена, кратка и на едно и също специфично място. Под пъпа в средата на корема. Освен и днес да пия но шпа. В края на 15 г.с. би трябвало да съм.

Мисля, че е нормално и аз понякога при кихане имам такива остри болки.

Някой пие ли магнезий без да има преждевременни контракции или някаква индикация? Аз преди два дни се преуморих малко и имах напрежение ниско долу, понеже имах магнезий, пих и сега се чудя дали да продължа

# 721
Здравейте, момичета, имам едни добавки Ортамол Натал от периода преди да забременея в клиника Надежда предпочитат фолиева казват комбинираните продукти не се усвояват.На Вас изписаха ли ви добавки Премам, Елевит или разчитате на храната.Меча кръв съм чувала ,че е добра за желязо?Споделете, моля!

# 722
Аз приемам Pregnacare Max. Не мисля, че с храната успявам да набавя всичко необходимо, не само сега, а по принцип.

# 723
Аз приемам отделни добавки, като засега спирам фолиевата за 2-3 седмици по съвет на АГ, защото ми беше много над горна граница. Добавиха ми от миналата седмица билкова кръв за нисък хемоглобин и Б12.
За добавките според мен си изследвай базовите, Гатито, за да знаеш какво да включваш и какво не, защото може пък и да предобриш.

Имах кофти уикенд със болки ниско долу в дясно, доста срязващи, но за щастие се оказа, че са песъчинки от бъбреците, бебето добре си плуваше, вчера ходих на извънреден преглед при единствената свободна АГ, която видях в супердок.
Няма да лъжа, доста се уплаших, бяхме и в чужбина и докато се приберем в събота следобед му треперих. За късмет си бях взела но-шпа и магнезий, които ми помогнаха.

# 724
Здравейте, на вас пренаталните добавки АГто ли ви ги изписа? Аз взимам само фолиева на този етап и нищо не сме говорили с моята докторка

# 725
И аз пия само фолиева киселина. След 2 седмици съм на лекар и ще я попитам за комбинирани витамини и магнезий. С предните две бременности и двете ми ги изписаха към 5-ти месец. Но сега лекарката не е споменавала изобщо за тях.

Някоя от Вас има ли болки в таза? Не точно в таза, а между таза и кръста. От снощи съм с такива болки и ми е доста неудобно легнала и седнала. Четох, че тези болки се появяват, защото матката расте и таза се разширява и прищипва някой нерв. Засега не пия нищо, мислех си за но-шпа, но не съм пила, неприятно е , но търпимо.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 20:45 от Bibi85

# 726
Момичета, има ли някоя друга, на която вечер коремът й да се подува като на сомалийче още от под гърдите? Сутрин не ми личи изобщо, че съм бременна, но вечер, независимо какво ям, положението е малко плашещо в горната част. Чудя се дали е нормално или е резултат от някое от лекарствата.

# 727
Аз съм така с подуване на корем. В 17+4 съм, но вечер много голям става, още от горе тръгва и тежи. 🙄

# 728
И при мен вечер коремът е доста по-голям. Вечер явно задържам течности. През нощта ставам поне веднъж да пишкам. Сутрин съм с почти кило надолу.

# 729
И аз съм същата, наближавам 17 г.с. и вечер ми стяга даже анцуга. Мислех, че ям повече, става ми и тежко, явно са хормони. Отделно и wc-то е по-тегаво....

# 730
И аз да споделя, че съм в 17г.с., коремът ми вече е изпъкнал доста и най-тегаво е когато в леглото се обръщам от едната страна на другата. Понеже усещам стягащи болки ниско долу, явно напрягам мускулите значително много. И вечер и сутрин коремът ми е еднакво голям, но понеже си се гледам доста често в огледалото, някой път си го виждам доста по-голям от преди 3-4 часа и си се кефя още повече. Трябва да харесвате, че става по-голям и да не се плашите от това. За сметка на това и гърдите са ужасно големи, даже плашещо големи. Не съм имала такива, никога през живота си. Но това е някак бонус към всичко останало от тази прекрасна бременност. Бебетата не ги усещам още, понеже ми е първа бременност. Казаха, че ще започна леко да ги усещам към 22г.с. после ще намалее усещането и след това към 28г.с ще се усещат толкова често, че чак няма да искам толкова често да ги усещам. Това е информацията, която ми е до момента дадена. Иначе ми казаха на първата Фетална морфология,че ще са 2 момичета, но Д-р Кръстев АГ-то ми не иска да ми казва какви ще са докато не родя. Каза ми да питам на втората Фетална като отида на 31 октомври, те ще ли да ми потвърдят ако съм толкова нетърпелива да разбера пола. Но аз вярвам, че ще са такива каквито ми каза д-р Стратиева.

Взех си първоначално 400мг фолиева, но те са толкова много хапчета. Изпих доста от тях за 3 месеца и си помислих, че ще ми трябват до края на бременноста. Но АГ-то ми иска да ги спра на 22г.с, но преди да ми го каже си взех 400броя още от тях.

Та въпросът ми е дали ще мога да продължа да ги пия и след този период?

# 731
Да попитам, някоя от вас сменяла ли си е следящата АГ? Голяма хамалогия ли е или просто отиваш при личния за ново направление? И също този който ви следи вмомента ще ви изражда ли или ще раждате другаде?
Много се чудя какво да правя, дали да се преместя при доверен човек, познат, който да си ме следи и да ме изроди, или да стоя при сегашната, която със сигурност няма да ме изражда и така или иначе ще ходя другаде. И другия въпрос е за тези вече раждали мами във Варна - АГ-то или Майчин дом?

# 732
Здравейте, моят корем сутрин е по-малък. Вечер имам чувството, че почва от ребрата 😂
Като се обръщам вечер и аз изпитвам понякога болка ниско долу ама ми е трудно завъртането Simple Smile
Мнооого рядко ставам до wc вечер, направо ми е странно Simple Smile отдавам го на това, че вечер след 18ч се старая да намаля течностите, за да избегна ставането вечер.
Аз съм в 17г.с. + 2/3дни, още не го усещам. От време на време си мисля, че е то, но не съм убедена Simple Smile чакам си..
Моята фолиева я спрах миналата седмица в 16г.с , защото във витамините,които започнах да пия има (почнах ги в 15г.с.). И забелязах, че започнах да се надувам (буквално!). Спрях фолиевата,която приемах отделно и нещата се нормализираха. Явно се предозирах - това не ми се случва за първи път. На прегледа след няколко дни, ще си кажа за действието на своя глава Simple Smile не казвам, че е правилно, споделям си Simple Smile))
maria2901 , аз избрах аг, което да ме следи и да ме изроди после. От гр.Варна съм, и смятам да е АГ болница за мен, заради неонаталогията. Мисля положително, но все пак да се застраховам.

# 733
  • Варна
Здравейте, включвам се и аз в темата. Първоначално бях с термин април, но понеже ще бъда секцио, живот и здраве бебечето ще се роди март.
От Варна съм, втора бременност.
Предишното ми раждане беше в АГ Варна. Лично аз се водя на ЖК също в АГ в малката сградичката отстрани, а раждането не знам все още при кого ще е.
Ако има мами, които са правили теста на cell genetics,може ли информация за колко време излязоха резултатите.

# 734
Здравейте, вчера бях на преглед, 16 + 2 дни, питах за шийката кога се мери, отговори ми, че по време на феталната. А феталната е чак след 4 седмици, в 20 г.с., не е ли малко късно чак тогава да се разбере, ако има проблем, вашите кога ги мериха?

Също за Д димер, че нямало смисъл да се следи, ако няма проблем. За обременяването с глюкоза не ми пусна направление, а го дописа с химикал до другите направления за Спин и кръвна картина, което означава реално, че аз нямам направление за това , въобще разочарована съм, мериха ми таза, но не и шийката :/. Както се казва, не е ли скъсяването по-важно на този етап, ако има риск, от това как ще се роди.

Общи условия

Активация на акаунт