Термин март 2025

• 42 561
  • 807
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте,

Днес ми мина първата ФМ в 12 + 6 гс и се оказа, че не съм със задна, а не с предна  плацента, както ми каза следящия ме АТ преди седмица. 😅

Прегледът ми беше при др Павлова в МЦ Марковс, много приятна и разговорлива, чувствахме се доста комфортно, позна пола, който ние знаехме от пренаталния тест 💝.

Малко ме смути обаче фактът, че каза, че беба е малка и че иска да ме прегледа с вагинален ехограф, за да огледа всичко в детайл.
После се оказа, че не била толкова малка, а си е в норма - 64 мм. Тааааааа исках да питам колко големи бяха бебчетата ви на първата ФМ 🤪 на някой случвало ли му се е да го прегледат и с вагинален ехограф по време на ФМ ?

Aз също бях при доктор Павлова на първа фетлана. Също каза, че ще види детайлите вагинално. Нашето момче беше 6 см в 13 г.с. Мен също ме очуди, че иска да гледа вагинално. Доволна съм от нея, но за втората фетална ще ида при Виолета Стратиева.

# 706
Успокоихте ме, дами! Заспивам спокойна!

Lala Land, според мен на документа от 21гс са объркали ММ и СМ 🤪

# 707
Здравейте,

Днес ми мина първата ФМ в 12 + 6 г нос и се оказа, че съм със задна, а не с предна  плацента, както ми каза следящия ме АГ преди седмица. 😅

Прегледът ми беше при др Павлова в МЦ Марковс, много приятна и разговорлива, чувствахме се доста комфортно, позна пола, който ние знаехме от пренаталния тест 💝.

Малко ме смути обаче фактът, че каза, че беба е малка и че иска да ме прегледа с вагинален ехограф, за да огледа всичко в детайл.
После се оказа, че не била толкова малка, а си е в норма - 64 мм. Тааааааа исках да питам колко големи бяха бебчетата ви на първата ФМ 🤪 на някой случвало ли му се е да го прегледат и с вагинален ехограф по време на ФМ ?
Шест см.Всичко е отлично!

BelaAa, твоята ФМ днес как мина 🥰

# 708
Привет момичета.
Моята ФМ беше вчера в 13+1.
Всичко беше ок към този момент, задна плацента, доплер и кръвоток ок.
Бебка тежи 69гр. и е дълга почти 7 см.
Бонибон, няма нищо притеснително в това, че са те гледали и с вагинален ехограф. Така мерят и дължината на шийката, което моята лекарка прави регулярно и през 2ри и през 3ти триместър, така че не се притеснявай.

# 709
Здравейте и от мен!
Днес беше и моята първа ФМ - 13г.с.+4дни. Не са ми мерили шийката. Гледаха ме през корема. Докторката каза че с бебоците всичко е наред. За пола още не е много сигурно.

# 710
Привет момичета.
Бонибон, няма нищо притеснително в това, че са те гледали и с вагинален ехограф. Така мерят и дължината на шийката, което моята лекарка прави регулярно и през 2ри и през 3ти триместър, така че не се притеснявай.

Ами питах за шийката, не ми даде точeн размер, но каза, че е доооста дълга на този етап изобщо нямала нужда от мерене. Също питах колко тежи бебето и отговороът беше: " колкото едно късо италианско еспресо"... та днес проверявах колко е това 😁😁😁😁 как измериха теглото при теб, BelaAa

# 711
Здравейте, мили дами. В началото на 16та седмица съм и усещам едно напрежение във влагалището все едно има въздух, който не може да излезе. Случва ли се и при вас, може ли да е признак за проблем? Нещо пак съм се сдухала и още не мога истински да се зарадвам, заради мрачното минало, имам чувството, че все мисля само за някой проблем Confused
Бях на преглед преди няколко дни, доки каза, че всичко е наред, но аз сякаш чувам всичко УЖ е наред Disappointed
Приемам фолиева киселина, ношпа, магнерот, натаспин и алеракт, току що вече спрях приема на утрогестан и циклогест. Вие какво приемате в момента?
Гледам да съм спокойна, но се вглеждам във всяко едно нещо и все ми е в главата всичко наред ли е...

# 712
Каква фолиева киселина пиете? Аз в момента ползвам във вид на спрей - top folate. Скоро ще свърши и трябва да си взема нова. Обаче вкуса на тази вече едва го понасям, та искам под друга форма да взема. Да ми препоръчате нещо?

# 713
Каква фолиева киселина пиете? Аз в момента ползвам във вид на спрей - top folate. Скоро ще свърши и трябва да си взема нова. Обаче вкуса на тази вече едва го понасям, та искам под друга форма да взема. Да ми препоръчате нещо?

Аз от преди трансфера съм на неофолик. Малки хапчета са и се приемат лесно.

# 714
Приемам неофолик мета, защото не усвоявам обикновената фолиева киселина.

# 715
Приемам неофолик.
Sunshine lady, за газовете - не ми се е случвало. Но съм чувала, че има вагинално пръцкане. Ако искаш провери в интернет Simple Smile

# 716
И аз съм на метилирана фолиева. Бях 2 пъти по 1 на ден, последния път ми я намали по веднъж и сякаш да каза за 2 седмици. После спира ли се, не знам. На вас до кога ви е изписана?

# 717
Просто ще се побъркам, почивам си цял следобяд, и както си лежа настрани, кихам, и бам остра стягаща болка ниско долу в средата, 2 3 болезнени стягания. И сеге ме е страх да стана.  Нормално ли е да е така. Тя е много специфична, няма общо с всичките странични опъвания, болезнена, кратка и на едно и също специфично място. Под пъпа в средата на корема. Освен и днес да пия но шпа. В края на 15 г.с. би трябвало да съм.

# 718
Привет момичета.

Ами питах за шийката, не ми даде точeн размер, но каза, че е доооста дълга на този етап изобщо нямала нужда от мерене. Също питах колко тежи бебето и отговороът беше: " колкото едно късо италианско еспресо"... та днес проверявах колко е това 😁😁😁😁 как измериха теглото при теб, BelaAa

Ами обикновено мерят коремчето и така се разбира колко тежи (надявам се не греша), но дали така го е измерена и сега, идея нямам. По време на прегледа ми каза, а и в документите го прочетох 😊
Имай предвид обаче, че теглото и за напред не е на 10000% точно и при различни лекари и апаратура могат на го изкарат различно.

# 719
Просто ще се побъркам, почивам си цял следобяд, и както си лежа настрани, кихам, и бам остра стягаща болка ниско долу в средата, 2 3 болезнени стягания. И сеге ме е страх да стана.  Нормално ли е да е така. Тя е много специфична, няма общо с всичките странични опъвания, болезнена, кратка и на едно и също специфично място. Под пъпа в средата на корема. Освен и днес да пия но шпа. В края на 15 г.с. би трябвало да съм.

Мисля, че е нормално и аз понякога при кихане имам такива остри болки.

Някой пие ли магнезий без да има преждевременни контракции или някаква индикация? Аз преди два дни се преуморих малко и имах напрежение ниско долу, понеже имах магнезий, пих и сега се чудя дали да продължа

Общи условия

Активация на акаунт