Скоро бягащи крачета ще имат всички ЯНУАРСКИ хлапета:)))

• 17 402
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета!
Daisy_st, много жалко, че си имала неприятни емоции около рождения ти ден, но както сама казваш - здраве да е.  bouquet
Момичета, ние имахме просто кошмарна нощ! Sad На Стефан му излиза 8-я зъб и мислех, че вече е излязъл и няма да има проблем. Да, ама не. Така, както рева снощи, не беше ревал от първия зъб насам! Накрая, към 5:30 сутринта, след като беше вече в някаква истерия, му дадох Нурофен - хеле, помогна! Whistling Направо щях да се побъркам от мъка, че не мога да помогна на детето си! Cry А по-рано не можех да му дам лекарството, защото той всъщност спеше, макар и много неспокойно и плачеше насън, но към 5 стана ад просто... Абе не искам да си спомням. Дано вие да ги нямате тези кошмарни нощи, че днес съм като изцедена, а имам да чистя, че утре е празник и не ми се занимава с домакинство.
Днес поне детето ми си е старото веселяче-пакостниче, стискайте палци да спинкаме спокойно тази нощ!

# 181
Здравейте отново!
 Извинявам се за нескопосания постинг от снощи Embarassed,но исках да се получи по един начин,а то стана съвсем друго.Май трябваше преди да го публикувам да го редактирам,но както и да е.
Сега да ви се представим.Малкият мъж се казва Александър /между другото наистина е много популярно това име напоследък/.Роди се на 16.01.На 13-ти вечерта ме приеха по спешност в АГ-Варна с изтекли води.Възнамерявах да раждам в Окръжна болница заради лекарката ми,която работи там,но самата тя ме посъветва да ходя в АГ.Причината-терминът ми беше на 05.03.Та да си продължа разказчето.Освен,че ми бяха изтекли водите,нямах абсолютно никакви контракции,но в такива случаи,както знаете, няма връщане назад.Затова ме сложиха на системи за задържане на бебо с цел да му се направи тридневна профилактика за узряваме на белите дробчета /слагаха ми инжекции в д..то/.И така в понеделник след секцио,направено от д-р Петкова,в 11:50 се появи нашето съкровище Grinning.Тежеше 2050г и беше висок 44см.За съжаление не можах да си го видя веднага,защото моментално беше занесен в кувиоз,пък и аз се пробудих в реанимация.Видях го на следващия ден и то благодарение на една от санитарките,която ме качи до горния етаж.Като стана въпрос за това,искам да кажа,че за миг не съм съжалила,че родих в АГ.Не съм видяла лошо отношение от страна на персонала,макар че бях там без всякакви уговорки с кого то и да е.И най-вече съм възхитена от загрижеността и всеотдайността на неонатоложките.Хе-хе май се получи нещо като реклама.Да кажа последно,че в кувиоз бяхме около 2 седмици и на 10.02.живи здрави се прибрахме в къщи.Надявам се не съм била прекалено подробна и досадна.Ако ви е любопитно нещо друго,заповядайте питайте Simple Smile
Относно говоренето: съвсем умишлено казва гол на топката и то от доста време.Дори като дават някакви мачове пак така "гооол".Баба си я бабосва,на мен един единствен път ми каза мама.Застана пред мен и ма-ма.Направо се разтопих,но оттогава само като се разреве,може да се чуе мама-та му.Тати знае,че е на десктопа,но не казва.Всички животни са бау-бау,а аааа е ало,като си слага на ухото каквото му падне.И последното,което се сещам е,че казва ба на балон и барабан.
Ще ми кажете ли къде ви слагаха ваксината в 13-тия месец?Щото чувам от майките в квартала,че в ръчичка,а на нас в краче?!Всъщност може и да не е от значение.
Относно миенето на зъбките: точно "Ненедент" използваме заедно със силиконовата четка,с която се продава.Това може би от седмица.Ами кво да кажа,кефи се човекът.Хем му масажирам венците,хем си похапва пастичка Simple Smile
Айде чао ви и до скоро  bouquet

# 182
bordima,ваксината ни я сложиха в ръчичката.Нямам представа дали е от значение Thinking
Хубаво разказче си ни спретнала,добре че всичко е завършило щастливо и момченцето ви е живо и здраво Hug

# 183
хайде и ние да се отчетем.Тежим 8.800кг и 76см.Ваксината отложихме заради малко суполки newsm78.Днес  след 2 часа шляене без количка резултата бепе спане 4 часа Joy hahaha Heart Eyes Mr. Green

# 184
  • София/Овча купел 2

Ще ми кажете ли къде ви слагаха ваксината в 13-тия месец?Щото чувам от майките в квартала,че в ръчичка,а на нас в краче?!Всъщност може и да не е от значение.

И нашата беше в ръчичката,но мисля че няма значение.В Павликени ни слагаха една ваксина в гръбчето и за следващата попитах може ли да не я слагат там,не е удобно за компресчето после.Отговориха ми,че може и в ръчичката или крачето,нямало значение.
А разкажчето ти наистина е хубаво.И моята девойка беше 44см като се роди Mr. Green.Интересно ми е сега колко е висок твоя момък?

Орхидейке,ама хубаво си я изморила хубавицата.И ние се разхождаме често пеша,ама честичко иска да я нося и няма такъв ефект.

Дес,хубаво си разкрасила темичката  smile3501.

# 185
  • Варна
Ауууу, каква слаба активност в това хубаво време. Но който иска ще си пише след дългите предпролетни разходки. Днес детенце се налюля на люлки... Много му харесва, а на мен ми е още по-хубаво като съм на съседната, а татко му го люшка.  Joy

И при наш Александър ваксината беше в ръчичката. Компрес не съм слагала.

Като стана въпрос за това,искам да кажа,че за миг не съм съжалила,че родих в АГ.

Дааа, и двете синчета ги родих там.

Желая спокойна нощ на всички, до утре.

# 186
Здравейте, милички  Hug

Орхидейка, браво на твоята госпожица за килограмите, сантиметрите и хубавото спинкане  Peace

bordima, много подробен разказ - радвам се , че въпреки трудностите сега Александър е добре  Hug

mom_an, при нас положението е подобно от седмици насам  Cry

niunia, и вие ли сте в отбора  Sad Дано наистина бързо да им пробиват зъбките, че направо съм за лудницата вече  Cry

Аз малко да се пооплача : Алито е направо нетърпима в последно време.Плаче, мрънка, сърди се постоянно, ако не е нейното започва да пищи и да се тръшка ... А вчера беше просто върха - не иска да спи преди обяд (а беше станала рано и едва гледаше).После като почнах да я храня започна да рита с все сила и пищи и се дърпа все едно незнам какво я карам да прави. Оставих обяда, дадох й АМ-не го иска и него.Нерви се, пищи, бие ми шамари ... УЖАС !!! И аз не издържах, плеснах я по дупето и се разкрещях , просто се разтреперих цялата от яд и безсилие... Хванах я, измих я и я оставих в леглото й, защото ако я бях хванала щях да я напердаша, честно ви казвам.Виках, крещях, накрая си сипах едно уиски и така ... На всичкото отгоре свекито ми е тук и присъства на целия спектакъл  Crazy И като я оставих Алекса в креватчето изрично й казах на свекито да не ходи при нея, да я остави малко самичка (Али нито плачеше тогава, нищо - гледаше по телевизора някакви реклами).И след 2 мин отивам при нея и какво да видя - свекито там  #2gunfire Лелеееее, е направо полудях още повече - изрично й казах да не ходи, а тя само ме чака да вляза в кухнята и бам - при детето. Едва се сдържах да не я оправя и нея, питах я какво прави и тя "Ами да не плаче детето" и аз викам "Ами щом няма значение аз какво мисля , тогава правете каквото искате - играйте си, хранете се, приспивайте се - кой каквото му е кеф" и излязох от стаята  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Еййййййй, и сега се ядосвам като го разказвам! #2gunfireИ така беше през деня.После цяла нощ Али се буди през 10 мин и така  Crazy

Днес е малко по-добре - яде, ходихме навън, а със спането незнам как ще е тази нощ.

Вече нямам сили, някаква пролетна умора ли, недоспиването ли - незнам какво е , но се чувствам не изцедена, а смазана направо.И си изпускам нервите и гледам поне да не си го изкарвам на Али, а на татко й   Mr. Green

Ух, много дълго стана, пък и не ми олекна, но т.к. ви чувствам близки исках да ви споделя ...

Целувки на всички и лека нощ!  Hug

# 187
  • София
Vili4ka, ще ти мине - утре като ти се усмихне Али и те гушне ще ти се стопли сърчицето и ще забравиш всякакви нерви и неразположения. А това със свекървата - и тя е за бой Naughty Като гледам повечето сме в такъв период на растеж на зъбите - ама няма как, да стискаме зъби и нерви! А това за напердашването, че е плод на безсилие от страна на родителите съм напълно съгласна - като ти се случи, в момента помисли по-глобално - че детето не ти прави на яд, а просто това му е лош период и че то не е виновно, а е част от неговото развитие ... жалко, че мъжа ми не мисли така (а и не ще да възприема!) и често ще му се отпуска ръката по дупето на детето (когато не го слуша и прави нещо, което ще й навреди, засега)  #2gunfire ... много ми е мъчно ... говорих, говорих, ама не става. Е, не че и аз не съм безгрешна  Embarassed
bordima, добре дошла при нас! Надявам се често да ни навестяваш с разказчета за вас.
daisy_st, ние мием зъбките със силиконовия накрайник от 8ми месец (тогава имаше 6 зъба), около 2 масеца след това почнах да слагам и пастата за зъби - Ненедент точно. Смятам, че е необходимо - първо, за да се приучава към навика миене на зъби, и после за хигиена.  Peace

# 188
Vili4ka, разбирам те напълно. И Стефан е изпадал в такива състояния на крясъци и откровено лиготене и на мен ми се е "отпускала" ръката, ама се сдържам в силата все пак. Не вдява! Ти поне можеш да си сипеш уиски Mr. Green, аз още известно време и това няма да мога, затуй си го отдавам на мощен рев Embarassed, докато не ми олекне. После ми иде да  Banghead, задето съм плеснала детето (защото ударила е силно казано) и веднага отивам да си го нагушкам, ама така е. Не сме направени от стомана, и ние имаме нерви, не се безпокой.
За зъбките - ние още не сме почнали да ги мием, но след като вие всички сте почнали с тази паста Ненедент, ще я пробваме и ние. Мисля, че 8 зъба са си добра причина.
Хайде лека нощ (ама наистина лека за всички малки зъбчовци) и утре всички да са в добро и свежо настроение, че празник е все пак! Hug

# 189
  • Плевен/София
               Здравейте! Само да ви кажа, че от днес с Венци имаме нова игра: взима играчка, тръгва към мен да ми я носи, и точно когато посегна да я взема, си дърпа ръката и си умира от смях. Нашите пети и шести зъбчета избиха нормално, но ги чакахме достатъчно дълго време, та кошмара беше разпределен. В неделя ни се случи беля, та побелях от страх - той вече ходи толкова увепено, че изобщо не си гледа в краката, и, без да го видим, се спънал и паднал. Взимам го на ръце да го успокоя и виждам, че от устата ме тече кръв, смесена със слюнка! Той пищи, не дава да видя какво е станало. Чак по-късно видяхме, че на горния му венец има цепнато поне един сантиметър, и тогава беше синьо-лилаво, със засъхнала кръв, ужас. Това беше в неделя, а днес почти е зараснало...Сигурно някое ангелче го е пазило. Дано не ви се случват такива неща. Лека нощ!

# 190
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, момичета!
Мен напоследък хич ме няма, но трудно ми остава време!
Нещо сега не ми се спи, та реших да ви попрочета!

bordima - добре дошли с адашчето! Дано ви е приятно сред нас! Беше ми интересен разказът ти!

клео
- разгледах снимките! личи си, че страхотно сте си изкарали!

Вили
- ех, ако знаеш как ти съчувствам! Много ми е мъчно, като ме хванат дяволите и ми тръгне ръката към него! Да си призная, един път го плеснах по памперса, но оттогава още ме дължи и се спирам навреме. Така, като ме вбеси, излизам от стаята, за да се успокоя малко, защото съм забелязала, че когато и аз се нервирам, положението излиза извън контрол, а и Алекс започва още по-силно да реве. Не е леко, но и на малчовците не им е, така че е добре да им влизаме в положението! За свеки, какво да ти кажа - добре си и го казала и дано го е чула и разбрала! Тя нали надалеч живееше, та все ще я изтърпиш известно време, а я ела да видиш, какво е да ти е на главата постоянно, а и като се замисля наш Алекс и кой ще го възпитава, докато съм на работа ... но поне ще е при познат човек! Пийни едно малко и за мен, че на мен ввсе още не ми е позволено и се опитай да не се ядосваш на малката принцеска!Галита, много правилно ти го е казала, утре като ти се усмихне малкото слънчице и всичко ще забравиш!

[desi]
- страхотни идеи си дала за забавление на чалките любопитковци! При нас има една дървена кутия със съкровище и е голяма забава с нея, а и запълва около половин час и мам може да свърши нещо полезно!

7of9
- наистина не е за вярване, как се изтъркули тази една година! А, Борил на въпросната снимка е просто бонбон! между другото на 1ви март, точно за твоята снимка се сетих и за миналогодишните 1-во мартенски емоций! Ех, как лети пустото време! Играчките, които си показала, изглеждат много занимателни и ще се поогледам и тук за нещо подобно!
При нас в момента хит е дървената кутия за която споменах и една кутия с домино! голяма игра пада!

Дес
- наистина добре си си поиграла с дизайнирането на темичката, само ако позволиш, ще отправя малка критика, която разбира се не значи, че трябва да приемаш! Още докато пишехме бременилските темички, се бяхме разбрали, колкото е възможно, по-простичка да е темичката, и с по-малко допълнителни неща, за да може леко да се отваря, и най-вече да не тежи при зареждане в чужбина! Просто си давам мнението - има и други!

ниуния
- ама голяма си майсторка! всичко, което си изработила е страхотно! случила е Мария на мама!

за миенето на зъбките
- на Алекс зъбките ги мия всяка вечер от 6-тия месец. Тоест от както има какво да се мие. Ползваме пастата Ненеден с напръстника и нямаме възръжения, поне до момента!

за ваксината - на нас ни я биха в ръчичката!

При нас същото, като при повечето от вас! Рев, игри, усмивки и все повече проява на характер, и самоутвърждаване!
От понеделник съм на работа и ми е доста напрегнато!
Айде лека и спокойна на всички, че кое време стана!

# 191
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Честит 3-ти март!

Нека бъдем националисти
и обичаме родината си,
защото е единствена и неповторима,
и дано стане по-сигурна и стабилна за нашите деца!
Весел празник!

# 192
Дес[/b] - наистина добре си си поиграла с дизайнирането на темичката, само ако позволиш, ще отправя малка критика, която разбира се не значи, че трябва да приемаш! Още докато пишехме бременилските темички, се бяхме разбрали, колкото е възможно, по-простичка да е темичката, и с по-малко допълнителни неща, за да може леко да се отваря, и най-вече да не тежи при зареждане в чужбина! Просто си давам мнението - има и други!
ОК.Щом така сте се разбрали ще махна всичко.Това е най-лесно!

# 193
Честит Празник, българки, българи и малки българчета  Hug

Благодаря на всички за успокоителните думи Hug Ние от 6 ч. сутринта сме на крак - ранобудни сме за празника  Joy Весел ден на всички!

# 194
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Дес[/b] - наистина добре си си поиграла с дизайнирането на темичката, само ако позволиш, ще отправя малка критика, която разбира се не значи, че трябва да приемаш! Още докато пишехме бременилските темички, се бяхме разбрали, колкото е възможно, по-простичка да е темичката, и с по-малко допълнителни неща, за да може леко да се отваря, и най-вече да не тежи при зареждане в чужбина! Просто си давам мнението - има и други!
ОК.Щом така сте се разбрали ще махна всичко.Това е най-лесно!

Ето и моето: лично на мен ми става неприятно, заради усилията на Дес да направи нещо ХУБАВО за всички ни. Това уточнение, което Лика направи, трябваше да се каже навреме, защото аз например не съм писала в темата бременни. Мисля, че малко цвят не тежи толкова на темата, но не съм професионалист и може и да греша.

Имам предложение: хайде да се определи един, който да пуска темата (и един резерва), за да не се получават такива конфузни ситуации.

Последна редакция: сб, 03 мар 2007, 12:46 от sea woman

Общи условия

Активация на акаунт