Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 667
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 75
Рисковано ли е много да се чака трето класиране?

# 76

Да, там се кандидатства само за наличните свободни места.

# 77
След 20 години в гимназия - до сега не помня някой да се е събирал в униформата си от осми клас - нито момиче, нито момче. 1-2 години и се израстват, т.е за десети клас ще се поръчват нови, максимум преди 11 клас.
               За момичетата  не важи това! Купихме S официална униформа и си я носи до 12 клас. Yum Дали я облече и 5 пъти не знам , но със сигурност си беше , като чисто нова и накрая я заряза в у-ще при класната. За резерв ,който няма.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 12:14 от Didia

# 78
Ох, аз днес съм в някакво такова странно напрежение. Мисля си дали не трябваше да запишем щерката в 1 АЕГ. Почти е невъзможно да я приемат на 1-во желание в 91 НЕГ, защото я делят 8 точки, но пък, ако вземе, че се класира - това ли е училището за нея?! Както споделих тя е артистична личност - пее, танцува, озвучава филмчета и с всичко това се занимава професионално. Ще има ли достатъчно време да се справи с този труден немски. Учи й се, добре се справя, с пълно 6 завърши, амбициозна е, но... Пак ми е едно свито. В 1 АЕГ английски с испански може би ще й е една идея по-леко или поне с езиците. Драма с английския нямаме, досега не го е учила в школа. И така си разсъждавам... А то изобщо може ли да си промениш вече подаденото заявление?!

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 12:18 от *Noel*

# 79
  • София
Може.

# 80
Скрит текст:
Бихте ли споделили цени на униформите и какво включват? Четох, че само тениските са задължителни, но те са на размери, нали? За какво им вемат мерки тогава за да знам дали да влача детето при записването
Тениските са по 28 лв, да.  Има 5 цвята. Обясниха ни, че се носят ежедневно. Могат да се поръчат само сега, т.е. през годината не мога да поръчам допълнително. Униформа ще носят по официални събития, награждавания, добре било за децата, които ще участват в извънкласни дейности. Цената е 140 лв на униформата. Има смисъл да се иде с детето, защото мерят на място. Риза и сако са различен номер при нас. Идеята е официалната униформа да се ползва до 12 клас. Сега само 12 клас имали и се търсело назаем, ако на някой трябва. Ако не й трябва, ще дава назаем поне 😁 сметнахме, че това е един обяд на морето, та решихме да я вземем. Плащат се сега, ще се получат до края на септември. Кеш носете.
Не е вярна половината от информацията. Тениски могат да се поръчват по всяко време на годината. Губят се, цапат се, смаляват се.... Официална униформа за момче особено абсурд да става до 12 клас. Не знам, как стои въпросът с поръчката през учебната година, но най-малкото в началото на всяка може да се поръча, така както вие сте си поръчали сега. Не вярвам от фирмата, която прави униформите да ви откажат и в друго време от годината. Официална униформа носят само деца ангажирани с училищни събития, никой друг по никакъв повод не я облича. За мен е излишна покупка. Дъщеря ми има такава, която никога не е обличала. Тя обаче не е пораснала много от 8ми клас и все още и става.

Точно, ние през годината поръчахме още 1 или 2 тениски, но пък и казаха, че ще доставят само ако има налични бройки.

Относно официалната, не поръчахме, защото не се знае дали някога ще я ползва.

# 81
  • Варна

Да, там се кандидатства само за наличните свободни места.
Ние сме приети в професионална гимназия ,сравнително ниски са баловете тук- от 200 до 325 .Гледам статистиката от миналите години,остават места почти във всички ПГ . Бала се вдига  ,но  ще ни стигне  да се класираме ..
Ще опитаме  за 3- то….целта ни ПГ по туризъм ,набора много иска там.
Ще се изям с парцалите от яд.. Единствената паралелка  не съм писала в желанието и точно там щеше да се класира..Не се надявам много, защото миналата година много се вдигне бала точно там ,а тази година  какво ще се случи….не знам какво да мисля.
Единственно ще загубим мястото в което в момента е класиран,която е с висок бал спрямо другите .
Оплаках се, добре,че ви има...защото вкъщи вече не ме търпят с моите терзания .

# 82
  • София
Ноел,  във всички гимназии , вкл . и в НЕГ, има много деца, които съвсем успешно си съчетават  я спорт,  я танци, я пеене, я  рисуване,  я нещо друго с интензивното учене на новия  език  в 8 клас.  Нагоре пък - съвсем Simple Smile Няма поводи за притеснение.

# 83
  • Пловдив
Вчера записахме дъщерята в ЕГ Пловдив /по първо желание приета/. Вече  официално си има ново училище.
Племенничката е приета по първо желание КГ в МГ Пловдив с бал 467 при минимален бал за паралелката 466. А мислехме че няма да успее, но късмета й е бил там!

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 15:28 от budiko

# 84
Ох, аз днес съм в някакво такова странно напрежение. Мисля си дали не трябваше да запишем щерката в 1 АЕГ. Почти е невъзможно да я приемат на 1-во желание в 91 НЕГ, защото я делят 8 точки, но пък, ако вземе, че се класира - това ли е училището за нея?! Както споделих тя е артистична личност - пее, танцува, озвучава филмчета и с всичко това се занимава професионално. Ще има ли достатъчно време да се справи с този труден немски. Учи й се, добре се справя, с пълно 6 завърши, амбициозна е, но... Пак ми е едно свито. В 1 АЕГ английски с испански може би ще й е една идея по-леко или поне с езиците. Драма с английския нямаме, досега не го е учила в школа. И така си разсъждавам... А то изобщо може ли да си промениш вече подаденото заявление?!

Ноел, когато вчера подавахме, изрично попитах дали може да го изтеглим и да се запишем, ако решим. Хората ми казаха, че може - до края на срока за записването (т.е. до утре). Надявам се да са били наясно, де и да не са ми дали информация ей така просто.

# 85
  • Sofia
Привет привет, госпожицата е записана в 1АЕГ с профил АЕ и  немски език. Сутринта бяхме в 8, действат бързо и адекватно имаше един господин по-възрастен от 30 годишен /както казаха за новият директор/ много учтиво се отнасят, родителска и всичко по отношение на процеси да очакваме на сайта. Доволни сме, не мисля че сме направили грешен избор. Изпратих я сама до вкъщи и аз  отпраших към офиса, на нея пъпа й сякаш е хвърлен около Заимов, та така че може и да е късмет и съдба.
Поздрави на всички и ще наблюдавам 1НЕГ, дано влязат всички деца не само в нея а където желаят. Хубаво лято и успех🍀

П.п
Ако е за друга тема и е де, но много моля ако има някой прехвърлял след 4 клас дете в 112 сградата на 1АЕГ да ми пише при възможност.
Много благодаря предварително

# 86
Моето уж беше много притеснено, сто пъти ми напомни да не забравя да го запиша, сто пъти пита сигурна ли съм , че ще може без него .. Ама в неделя го заведохме на лагер и даже не се е сетил да ме пита записах ли го, не го ли записах Satisfied

# 87

Не се тревожи толкова много! Вярвай, че нещата ще се подредят по най-добрия начин!
Според мен, ако детето много иска да се запише ведната в 1 АЕГ - един разговор с директора ще е достатъчен, за да оттеглите заявлението и да се запишете.
От друта страна - да, 8 точки са много. Но и не са. Писаха тук няколко човека, че няколко деца са освободили места в НЕГ, като са се записали в други училища. Ако това е следващото желание на детето - наистина нищо не се губи, за да се изчака второто класиране Simple Smile. Имате ли междинни желания, които не са толкова желани?

Моето момче също чака второто класиране - за 73.СУ. Че и за НЕГ Simple Smile. Колкото и невъзможно да изглежда Simple Smile.

Пожелавам успех!

# 88
  • София
Форумка писа, че  вчера сутринта са подали заявление за 2 класиране, а  следобяд  са се върнали и девойката се е записала във ФЕГ. Simple Smile

# 89
Така като гледам, с тези високи балове, на мен лично ми се струва по-рисковано.

Общи условия

Активация на акаунт