Седмокласна 16.07-23.07 - Силно стиснати палци за ВТОРО КЛАСИРАНЕ!

• 97 299
  • 1 652
  •   1
Отговори
# 60
Наборът остава в пмг и има униформа, но: размери вземат, за да направят обща поръчка и да ги доставят в училище. Ние ходихме / Бургас/ до фирмен магазин на шивашката фирма и от там си ги купихме. Блуза с къс ръкав / избор между два цвята/  18 лв., блуза с дълъг ръкав / също има два цвята/ -28 лв./цени преди една година/. Има и тениски за часовете по ФВС. Панталони и поли няма строго определени.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 11:23 от i_nenova

# 61
Бихте ли споделили цени на униформите и какво включват? Четох, че само тениските са задължителни, но те са на размери, нали? За какво им вемат мерки тогава за да знам дали да влача детето при записването
Тениските са по 28 лв, да.  Има 5 цвята. Обясниха ни, че се носят ежедневно. Могат да се поръчат само сега, т.е. през годината не мога да поръчам допълнително. Униформа ще носят по официални събития, награждавания, добре било за децата, които ще участват в извънкласни дейности. Цената е 140 лв на униформата. Има смисъл да се иде с детето, защото мерят на място. Риза и сако са различен номер при нас. Идеята е официалната униформа да се ползва до 12 клас. Сега само 12 клас имали и се търсело назаем, ако на някой трябва. Ако не й трябва, ще дава назаем поне 😁 сметнахме, че това е един обяд на морето, та решихме да я вземем. Плащат се сега, ще се получат до края на септември. Кеш носете.

# 62
След 20 години в гимназия - до сега не помня някой да се е събирал в униформата си от осми клас - нито момиче, нито момче. 1-2 години и се израстват, т.е за десети клас ще се поръчват нови, максимум преди 11 клас.

# 63
  • Sofia
Добро утро момичета
Към подалите заявление за 2ро класиране, на мястото за входях номер  се пише номерът, който са ни дали от служебните бешежки предполагам, а не този който излиза когато подадохме желанията за 1во класиране 🤔
Благодаря на отговорилите и успех на всички 🌸

Здравей!

Пише се номера, с който влизаш в ifopriem.
Да

# 64
И моят ще се пробва за 2ро класиране.
Евентуално да мине в системно програмиране в туес. Сега е туес, мрежи. Според мен мрежите са по-интересни, но той ще учи.

И моят набор писа Системно програмиране в списъка. Явно е по-желано

# 65
Аз забравих да питам за униформите в 1АЕГ, питах за РД и Школо, казаха ми да следя на сайта и никаква допълнителн аинформация не ми дадоха. На сайта им няма обновена информция за учебната 2024/2025г. и не намирам нищо за униформи.

Сега се поразрових назад в съобщенията за миналата година, вероятно за тази ще бъде идентично.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 11:22 от Lolinata

# 66
МС имаше само 1 риза, с къс ръкав (защото дълги не понася и не носи). Купихме я на записването. Обличал я е 2-3 пъти на някакви там специални събития. В 12 клас пак я носи не знам по какъв повод, обаче си изкара само с нея и толкоз.
Тениски с якички не харесва, малко носи униформените в 8 клас и после ги отказа тотално.
НО си е до училище колко стриктно изискват. Обаче за ризата - факт, носи си я до последно.

# 67
Ама какви са тези униформи в 5 цвята? Кое им е униформеното, освен да осигуряваме оборот на определени фирми? И какво е това да се дават пари за униформа, която ще се облече 2 пъти за цялата учебна година!

# 68
Униформата е по желание. Никой не подканва да я купуваш. Даже ние питахме, защото имаше мостра. Тениските са само различни цветове. Което на мен специално ми харесва.

# 69
Ето тук има часовете по езиците обяснени

https://dideva.alle.bg/%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B … %B8-%D0%BF%D0%BF/
Забележете ще има мин и макс. Има часове от ИУЧ и ФУЧ, които всяко училище решава как и дали да използва

Има разлики, които няма как да се видят в тези числа, т.е. колко часа от предметите се учат на езика. Дали целия материал или само термини.

# 70
  • при моите любими
Бихте ли споделили цени на униформите и какво включват? Четох, че само тениските са задължителни, но те са на размери, нали? За какво им вемат мерки тогава за да знам дали да влача детето при записването
Тениските са по 28 лв, да.  Има 5 цвята. Обясниха ни, че се носят ежедневно. Могат да се поръчат само сега, т.е. през годината не мога да поръчам допълнително. Униформа ще носят по официални събития, награждавания, добре било за децата, които ще участват в извънкласни дейности. Цената е 140 лв на униформата. Има смисъл да се иде с детето, защото мерят на място. Риза и сако са различен номер при нас. Идеята е официалната униформа да се ползва до 12 клас. Сега само 12 клас имали и се търсело назаем, ако на някой трябва. Ако не й трябва, ще дава назаем поне 😁 сметнахме, че това е един обяд на морето, та решихме да я вземем. Плащат се сега, ще се получат до края на септември. Кеш носете.
Не е вярна половината от информацията. Тениски могат да се поръчват по всяко време на годината. Губят се, цапат се, смаляват се.... Официална униформа за момче особено абсурд да става до 12 клас. Не знам, как стои въпросът с поръчката през учебната година, но най-малкото в началото на всяка може да се поръча, така както вие сте си поръчали сега. Не вярвам от фирмата, която прави униформите да ви откажат и в друго време от годината. Официална униформа носят само деца ангажирани с училищни събития, никой друг по никакъв повод не я облича. За мен е излишна покупка. Дъщеря ми има такава, която никога не е обличала. Тя обаче не е пораснала много от 8ми клас и все още и става.

# 71
Благодаря за информацията за униформите.
При подаване на заявлението за второ класиране ги записвали в някаква книга, а по- късно ще ги качат и в системата. Пиша това за да не се притеснявате, че не е отразено веднага в инфоприем

# 72
Това ни казаха на нас. В едно от заявленията пишеше, че сме запознати, че в първи гимназиален етап носят елемент от униформа ежедневно (т.е. тениските). Вероятно и с две тениски може да мине ученик.  Никого не карат на сила за униформа. Детето имаше желание, не виждам драма. Моето също е слабичко и предполагам, че ще й става до последно. А ризата е без емблема и реално става с всяка друга риза. Статусът в Инфоприем стана "записан" преди да излезем от училището.
Не питах обаче за тази помощ за осмокласник, бележка не ни дадоха. Някой спомена, че по служебен път ще се придвижи информацията?

# 73
Да, аз питах за служебната бележка и казаха- септември по служебен път до социалните.

# 74
И моят ще се пробва за 2ро класиране.
Евентуално да мине в системно програмиране в туес. Сега е туес, мрежи. Според мен мрежите са по-интересни, но той ще учи.

И моят набор писа Системно програмиране в списъка. Явно е по-желано

Системното е по-желано, но според мен мрежи е доста по-широкообхватно. (А може да съм пристрастна, че аз съм мрежар). Не можах да се "преборя" аз за мрежи у дома.  Но ако дете е прието мрежи, хич да не страда.  Те също учат доста програмиране. Стискам палци за петък. Hug

Общи условия

Активация на акаунт