"Баба Марта на вратата чука, ДЕКЕМВРИЙЧЕ сладко гука-гука"

• 22 700
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Ами то свъщност не е точно гимнастика, масажа имам предвид, но нали се прави и по гръб Simple Smile
И ние по едно време се подсичахме много.Опитах всякакви скъпо кремове, всички обикновенни такива и най-накрая открих идеалния цяр - мас.Може да е бабешко обаче забравих за подсичането Simple Smile

# 166
  • София
Ами то свъщност не е точно гимнастика, масажа имам предвид, но нали се прави и по гръб Simple Smile
И ние по едно време се подсичахме много.Опитах всякакви скъпо кремове, всички обикновенни такива и най-накрая открих идеалния цяр - мас.Може да е бабешко обаче забравих за подсичането Simple Smile
ааа, добре за гимнастиката ( масажа ) Laughing
аз и мажа дупето с бюбхен против подсичане и нямам грижи, а иначе със зехтин.

# 167
Колко нови мами  Grinning Grinning Grinning Добре дошли   bouquet
По коремче - много обича моята мома, вири си главата, а тя тежииии   hahaha hahaha hahaha
Като заспим към 21ч се будим чааак към 3 или 4ч да ядем и веднага пак заспиваме. Та мама и тати вече си позволяват да излизат по-често  Crazy
Гимнастика - не правим  newsm78 .Така каза моята педи - нямало нужда. Но като ви чета и се чудя дали да не започна  newsm78

# 168
  • София
Като заспим към 21ч се будим чааак към 3 или 4ч да ядем и веднага пак заспиваме. Та мама и тати вече си позволяват да излизат по-често  Crazy
благородно ви завиждам!

# 169
Щастлива са тези които спят нощем.Аз от момента в който ми дадоха малчугана в родиния не съм спала като хората.А пък през деня спи като пън. smile3504 Какво да се прави 

# 170
ADENA имах предвид, че ако фонтанелата за затваря добре не означава че Вигантола трябва да се спре, както беше писано някъде по-горе.

# 171
Привет,
Никки, бг лактогонния чай мисля че го има навсякъде по аптеките.
Macko шефката ти Евката мнoго сладка и мисля, че определено прилича на теб Simple Smile
Масажът и гимнастиката се почват след навършване на 1 месец, т.е. хич не е рано. ( http://www.bg-mamma.com/site/content/view/453/51/ ) Дали има полза кой знае, но според мен малко движение е от полза за всеки, да не говорим че бебчетата по цял ден лежат. А по корем Викито различно време издържа, понякога все едно лицеви упори прави  Laughing, друг път я мързи и хленчи.
Вержи, косата как ви пречи на мазането? Вярно че става зализана и мазна, ама трай бабо за хубост Wink Мажа я с бебешко олио или зехтин 1 час преди банята и после в коритото четкаме косата с меката бебешка четка и почти напълно ни изчезнаха коричките по главата. А може и да е от смяната на шампоанчето от Бюбхен на Мустела, или комплексно.

# 172
Здравейте мамчета,
първо да поздравя новите мамчета с Добре Дошли-много здраве и усмивки на вашите съкровища!

За бебчо да се похваля - за две седмици сме качила 500гр.което бе супер и мама е много доволна.Нас също ни пращат на ортопед при Драганов-моля който му има координатите нека ми пише на лични,за да си запишем час.Малката вече си има играчка над леглото и много и се радва и им гука/на играчките / По корем много обича да стой и това ни помагаше при коликите, и сега обича.
Вержи малката направо ще я изпапкам,аз съм и голяма фенка,тъй да знаеш.Бързо да оздравява и да не те шашкат така лекарите.
Някой бе писал относно хъркащо носле- при нас проблема бе от сухия и топъл въздух,веднага щом почнах по-често да проветрявам и винаги има една дебела мокра кърпа на парното,нослето на малката се оправи.

Забравих да споделя,че вчера бяхме на детски рожден ден на бебче навършващо 1 годинка.Имаше толкова дечица и бе толкова весело,че пожелавам във всяка къща има много игри и  да се чува много детски смях.
Мой две приятелки от дълги години или десетилетия има проблеми и не можеха да забременеят,сега и двете чакат бебчета-едната през август,а другата през септември.Има Господ все пак!

Лек ден на всички,че отиваме на разходка.

# 173
  • Русе
Здравеите и добре дошли ,нови мами. Hug
Аз да се оплача.С всичкият ни акъл аз и мъжо в неделя,в ония студ изкарахме Бойко на разходка.Уж го опаковахме сложихме и найлона на количката ,но в понеделник гласът му беше присипнал.Направо ми иде да си счупя безумната глава Banghead кога ще порасна незнам.Обадихме се веднага на докторката , тя каза да му дадем течен витамин Ц и чай от лайка , също да му следим температурата.Обаче още не се е оправил ,че и кашля отвреме навреме и сега следобед ще го заведем да го преслуша ,че дано е само настинка. Praynig Не правете такива глупости като нас.В него ден бяхме единствената количка на центъра на Русе ,поне за 40-50 мин. друга не видях.То хора нямаше камо ли колички. Абе няма температура и е жизнен и в добро настроение.
бебешок и нашият момък се беше обринал около бубата ,но според мен май нищо не помага ,а си минава от самосебе си .Аз отначало си мислех ,че е от пеленките на "Pampers" и сменях с разни други,започна да му отминава ,но понеже пакета беше още пълен започнах да му слагам пак от тях и нямаме проблеми.Явно се е преборил сам с проблема.Винаги като му сменям памперса го мия и го мажа с Бюбхен олио.
Да си лапа целият юмрук много обича ,а това че се храним от шише с изцедена кърма няма никакво значение.От цицата по хубаво няма.Пълна -празна цицата си е цица и никой не е способен да ни отбие.(и слава богу)  Praynig Залъгалката също не я уважаваме.
По корем обича да стои и от ден на ден стои все по изправен с вдигната глава.Даже се опитва да пълзи,ама забравя ,че трябва да си използва и ръцете,че за сега само с крака бутаме. Също много обича ,като е гол да пишка е задължително ,а понякога даже се наакваме.Най -култовите ни подобни моменти са веднъж го вдигнах гол нависоко и ми се изпика в лицето ,а другият е веднъж ,като го кърмих гол ми се изака на крака, а има и още един - веднъж ,както го разхождах гол из стаята ми се изака първо на ръката и после всичко отиде на земята.И винаги се хили и е много доволен от постъпката си.Като повърне също се хили.
За рязането на ноктите? Ами режа ги като е сънен ,че по малко ръкомаха.На краката му ги рязах веднъж още първия месец,трябва да се одрежат направо ,а не по извивката на нокътя за да не се задълбават при растежа в кожата(вие сигурно го знаете?) и май като гледам ще се наложи отново да ги клъцна ,че са пораснали.
Айде за сега толкова .Целувки на всички пухчета.И хубав ден на всички празнуващи.

# 174
Здравейте мами.  Hug
Добре дошли на новите мами  bouquet
Аз ви се бях оплакала,че май ще ми спира кърмата...но за сега все още удържам фронта.Не мога да кажа,че е както преди , но мисля че имаме малко подобрение.Лактогенния чай, който пия (кориандър,резене,мента,копър) се приготвя с 3 чаени лъжички в 600мл вряща вода.Тия които пият такъв чай същия ли е или има някакъв друг? newsm78
Аз от вчера вече съм в отвора на оциклилите се...ама то много обилно...при вас как е?
Ние си режеме ноктите когато спиме, но пак и слагам ръкавичките, защото много си лапа ръчичките...и по корем стоиме, но не много често.
Честито на всички които имат повод днес и много целувки на бебоците и фиболинкиите!
Ето ни какви сме кокорчовци Mr. Green http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2288943

Последна редакция: ср, 28 фев 2007, 14:57 от HEBMEHTE

# 175
после ще се оплаквам то педито че детенцето ми плаче, искам само да питам след Пенткасима правихте ли компресчета с равни части вода и спирт?

# 176
Детелини, нищо не съм правила - нямаше никакви ефекти, освен че не спа няколко часа (противно на мнението написано по горе), но на различните деца им действа различно сякаш... Също и къпане не сме пропускали, но това всеки си го решава.
Мами, благодаря за отговорите за многодетните ви роднини и познати...Ако проявят интерес - пишете ми координати на лични за да им изпратя покани.
Добре дошли на новите мами! Отбора расте ли расте!
Ники, няма засегнати, но ти не си ли спомняш за бебенцето което загубихме? Доколкото знам мамата чете, но не пише защото и е много мъчно... Затова помолих да не се разисква тази тема....ако нямате против, разбира се.
Ние седим по корем , но не с кой знае какво желание... В тази поза се обърнахме вчера за пръв път! Голяма радост, голямо нещо, после повторихме за недоразбралите и оттогава - Naughty- кой видел, видел...

# 177
  • София
Аз ви се бях оплакала,че май ще ми спира кърмата...но за сега все още удържам фронта.Не мога да кажа,че е както преди , но мисля че имаме малко подобрение.Лактогенния чай, който пия (кориандър,резене,мента,копър) се приготвя с 3 чаени лъжички в 600мл вряща вода.Тия които пият такъв чай същия ли е или има някакъв друг? newsm78
аз пия на хип чая за кърмещи майки - съставът му е : ( ЦИТИРАМ ) нтурални екстракти от анасон, коприва, копър, кимион, маточина и жаблек , децстроза и лактоза.
по едно време и аз се бях сприхосала, че ми спира кърмата, но пих чая, а отделно ядях сурови ядки и пиех малко боза.
не знам дали помогнаха тези работи, но сега имам доволно кърма Peace

# 178
Здравейте на всички!!!
НЕВМЕНТЕ и аз пия от лактогонния чай /средство/ , само че за начина на приготвяне на мойта опаковка пише по 3 супени лъжици . Да не би аз нещо да бъркам или има различни чайове. Също така пия и от този на Hipp за кърмачки./понеже в аптеката свърши българския/.
На мен ми става все по-трудно да одържам фронта с кърмата ама така ще караме докато може...
За подсеченото дупе има едно вълшебно кремче - казва се ЕЛОКОМ ГЕЛ и действа много бързо.
А за стоенето по коремче бебката много обича.
А някой може ли да ми каже докога се избягват тея храни които причиняват колики и алергии. Предполагам докато кърмя....? Защото ми се ще да си хапна един боб.

# 179
довечера и аз ще се пробвам да изрежа ноктите на краката.
а иначе от 2 дни си ходим постоянно с лигавник, защото от устата й изтичат литри...
в началото само балончета си правеше, обаче сега си имаме нов номер.
като си зареди достатъчно много балончета на устата, прави бррррр и наоколо започват да летят балончета.абе направо все едно вали дъжд...
не ми се мисли как ще е като почна да бутам разни неща с лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт