Месечно помощи за деца

• 1 714
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, имам въпрос относно месечните помощи за деца до навършване на пълнолетие ( тъй наречените детски) на който не намирам отговор. Болничните , които родителя е взимал през годината влизат ли в брутния доход при изчисляването му?

# 1
# 2
Здравейте. Имам въпрос на които не намирам отговор никъде. Ще подаваме документи за детски надбавки, но не намирам отговор на един въпрос. Съпругата ми работи и тя ще си изкара бележка за доход за 12 назад, но аз съм без работа последната една година и въпроса ми е дали трябва и аз да си вадя такава бележка при положение, че нямам доходи?

# 3
вие няма да вадите нищо от никъде.

# 4
Здравейте
И аз имам въпрос за детски надбавки...
Имам дете на 14г. Баща му почина през 2020г., детето получава социална пенсия. Има ли право на детски надбавки или аз нещо не съм разбрала правилно?

# 5
Разбира се, че има. Пенсията няма нищо общо.

# 6
Значи 5 години съм загубила, а е можело да получава детски?

# 7
Може и да е можело. За получаването на семейни помощи има и подоходен критерий. Има хора, които не взимат, защото имат по-високи доходи. Отидете в Социалната служба и кажете с какъв доход разполагате месечно и ще ви кажат дали попадате.

# 8
  • София
Децата с един родител взимат детски надбавки, независимо от дохода си.

# 9
Децата с един родител взимат детски надбавки, независимо от дохода си.
Да, и аз вчера попаднах на такъв текст, затова попитах тук и малко се обърках.... Но да, точно това четох, независимо от дохода и независимо дали детето получава пенсия или не.
Значи ще пия една студена вода за това, че го разбирам чак сега....
А при подаване на документи в такъв случай излиза, че няма да трябва да представям бележка за доход, така ли?

# 10
  • София
Не, няма нужда от бележка за доходи.
Странно е, че в НОИ при подаване на документите за пенсия не са ви осведомили.

# 11
Явно на служителката не й е било ден....
Благодаря, ще питам в социалното като подавам за еднократна помощ за 8 клас.

# 12
  • Бургас
Бащата на моите деца също почина миналата година. Получвам детски, без да взимат дохода ми. Заявление се попълва в социалните, не в НОИ. Трябва и бележка от личния лекар, за ваксините.

# 13
Бащата на моите деца също почина миналата година. Получвам детски, без да взимат дохода ми. Заявление се попълва в социалните, не в НОИ. Трябва и бележка от личния лекар, за ваксините.
А нещо друго освен бележка от личната трябва ли? Смъртен акт, удостоверение за наследници?

# 14
  • Бургас
Не си спомням миналата година, като подавах за първи път, дали носих и друго. Май им излизаше в системата, но не съм напълно сигурна.
Тази година си имаха данните и със сигурност минах само с бележките от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт