Лято, плаж, море, вълни...аз пък искам две черти ! ~бебеправене 607~

• 35 396
  • 848
  •   1
Отговори
# 660
Няма да пускам палците, Съншайн! 🙏🙏🙏

# 661
💐💐Sunshine_00💐💐, много силно стиснати палци. Много хубава бройка правите за ЕЦ, дано съберете още повече бластоцистчета.

# 662
Благодаря , SGC , той не е напълно естествен цикъл имах лека стимулация с кломифен . Това е лошото при НЯР , че има месеци , като предния , в които тръгва само едно фоликулче , има месеци и със задържани фоликули и много се проточват нещата .

# 663
Момичета , в понеделник съм на пункция . Имам общо 5Ф след стимулацията , но се очертават 4 за пунктиране . Дано  да излезне поне един бластоцид 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Аз бях толкова разочарована след предната пункция , че бях решила да почивам до септември . Обаче те взеха , че тръгнаха фоликулчета този месец , може пък да ми е на късмет, точно преди Италия ❤ Стискам палчета на всички 🤞

Супер, това е доста добър резултат. Аз при амх 4 имах 6 фоликула, така че при теб много добре си функционират яйчниците. Аз също бях с кломифен.

# 664
Хайде още едно италианско бебе, Sunshine!!! Стискам палци 🩷🌸🌟🧚

# 665
Силно стиснати палчета и от мен 🍀🍀🍀

# 666
Здравейте! От известно време само ви чета, но се реших и аз да се включа в темата.  На 27 години съм и със съпруга ми опитваме от 8 месеца с неуспех засега. Ще се радвам, ако има някоя от вас с подобни здравословни проблеми като моите, да сподели дали са се получили при нея нещата. Преди 2 години отидох да си направя изследвания при ендокринолог. Тогава открих, че имам инсулинова резистентност. Пролактинът също беше доста висок, но за него лекарят не изрази притеснение. Не знам защо. В епикризата пише, че  повишението му вероятно се дължи на стресов фактор. (Имам страх от взимане на кръв и колкото и да се опитвам да съм спокойна, не се получава вътрешно никога). Не знам дали се дължи на притеснението, но и при трите направени изследвания преди години, все е висок. Инсулиновата резистентност съм я оставила неконтролирана тези 2 години, колкото и да ме е срам, но се занимавах с други здравословни проблеми. Не знам дали е виновна инсулиновата резистентност, пролактина, или защото много ми се иска да си имаме такова щастие и ние вече, но не се получава засега. Като се решихме да правим опити, попитах гинеколога ми дали е необходимо да се изследвам повторно. Той ме посъветва да опитаме първо 6 месеца и тогава. Ще си уговаряме час за преглед другата седмица, понеже той е в отпуск и вероятно ще правим изследвания отново, но докато се случи реших и тук да пиша. Може би 8 месеца не са толкова много и на фона на това, че не съм правила изследвания, се чувствам малко неудобно да пиша, но ще се радвам ако някоя от вас е преминавала през подобна ситуация, да сподели как е протекло при нея.

# 667
За пролактина не е изразил притеснение вероятно, защото лесно се повлиява от различни фактори, а и да имаш проблеми с него се контролира с лекарства и може много бързо да го смъкнете.

# 668
Sunshine, успех!!! Стискам палци за добро развитие! Чудесен резултат, при мен кломифенът нищо не направи.

Скрит текст:
Както и очаквах, при мен първата инсеминация е тоално неуспешна. Не се бях пренавила и абсолютно го очаквах. По-скоро ме изтормози това, че от май до сега успяхме само една да направим, август ще е пас и евентуално може би втората ще е септември. Ако и тогава се окаже, че трябва да е някакво чакане и дебнене, директно ще настоявам за инвитро на ЕЦ.

# 669
Anenigma Преди всичко, ти пожелавам успех! Има няколко неща, на които трябва да обърнеш внимание. Първото е ИР - не споменаваш в какви граници е и дали ти е била изписана терапия след като е била установена, но ИР изключително много скапва качеството на Я и от друга страна води до неправилен цикъл. Високите нива на глюкоза в кръвта, стимулират яйчниците да отделят повече мъжки хормони - тестостерон и андрогени, а те вече влияят на останалите хормони и когато са в дисбаланс най-вече води до липса на О. Т.е трябва да започнеш да контролираш резистентността - диета, режим, да изключиш въглехидрати и захари и т.н. Другото много важно нещо е нивото на пролактина и може би най-важното. Това е хормон, който е причина за отделянето на кърма след бременност, но освен основното му действие има и един страничен ефект - потиска О, нарича се още естествен контрацептив. В какви граници проявява тези си свойства е много строго индивидуално, има жени с високи стойности и овулация и има такива с леко завишени и с липсваща О. Така или иначе трябва да се установи дали тези високи стойности са трайно такива или наистина се дължи на емоционалното ти състояние. След което да се предприемат мерки и евентуална терапия, за да се вкара в норма. Не на последно място трябва да си изследваш тироидни хормони - TSH, TAT, MAT, Т3 и Т4. Има закономерност между високи нива на пролактин и повишени нива на TSH, защото двата хормона се стимулират по един и същ път от хипоталамуса. Т.е ако високия пролактин е в следствие на стимулация от хипоталамус, то и TSH ще е високо - това е един от начините да се от диференцира дали повишаваш пролактин в следствие на стрес. Сега все пак нашия организъм е сложна система и има и други пътища, по които могат да се повишат двата хормона, особено ако имаш наднормено тегло, но все пак е отправна точка. Препоръчвам ти да се обърнеш към репродуктивен ендокринолог за да е адекватно поведението - мога да препоръчам такъв за София. И най-накрая трябва да си изследваш всички полови хормони на 2-3 ден от МЦ: FSH, LH, E2, testosteron, androgen, AMH. Прогестерон отделно, на 7ми ден след доказана О и тироидните хормони описани по-горе на чист ден от цикъла. С изследванията при репродуктивен АГ за да ги разчете …
Sunshine Успех! И при мен кломифена е пълен провал, но е хубаво, че е проработил при теб. Стискам палци за хубави бластоцисти!❤🍀
Snowflake Горе главата! Пожелавам ти следващата да е твоята! Само ще ти кажа, че аз четири инсеминации правих една година … та един-два месеца е нищо като забавяне! ❤🍀

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 11:37 от Viktoria Beneva 729594

# 670
  • На изток от Ада
Съншайн,успех!
 Снежинка съжалявам първо. Второ дано другата инсеминация е успешна! Вие за фонда ли ги правите ли?

# 671
Съншайн стискам ти силно палци всичките да се оплодят с добро качество! 🩷

2402 не че ще е някакво успокоение за теб, но съм сигурна, че и ММ би реагирал подобно, ако имахме едно детенце. И със сигурност не е леко, ама ако си починете малко, може и да се реши да пробвате пак 🩷

Сноу, съжалявам! Знаем, че е малък шанса, ама пак е по-разочароващо от домашните опити 🩷

Аненигма, бърз успех ти желая! Високият пролактин трябва да го вкараш в граници със сигурност. За ИР не съм компетентна, потърси добър ендо и репродуктивен, щом сте решили да търсите причината за неуспеха.

Аз ви пращам много слънце и вълни от южното черноморие. Всеки момент ще ми дойде, както по закон на почивките. Пих няколко дни по 2 вит.Ц, че ако не забави, поне да не е много обилен Ц.
Минах през ендото, ще намалям кортикото на 2 седмици, изследванията ми са перфектни и би трябвало до началото на септември да съм готова.
А и също така, понеже Станулов не ми беше пуснал уреа в изследването, решихме да пуснем с материал от ММ за всеки случай и е чисто всичко! 😊

# 672
Не е точно за фонда, Наси, но го имам предвид, че най-вероятно ще минат за това. Няколко репродуктивни казаха,  че с характеристики като нашите, не се прибързвало с инвитро, т.е. без нещо кой знае какво установено към момента освен малко по-ниската подвижност (но добро количество) и 1-2% морфология, от която никой не се впечатлява. Калчев каза, че не била проблем, Станулов също. Колко е така и аз вече не знам. Реших да почнем с инсеминации - първо, за да пробваме все пак, второ - докато направим още някое друго изследване - предстои другата седмица нова СГ и най-после ДНК фрагментация. Ако там не излязат ок нещата, може би ще кандидатстваме с МФ за фонда. Аз самата също исках да дам шанс на инсеминациите, защото колкото и да се тръби как няма смисъл, все пак виждам, че и с тях забременяват жени.

Благодаря ви! Purple Heart

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 14:20 от _snowflake_

# 673
Пих няколко дни по 2 вит.Ц, че ако не забави, поне да не е много обилен Ц.

Има ли как витамин Ц да повлияе на това колко обилен е цикълът? Единственият начин ми се струва да е ако по някакъв начин действа на образуването и удебеляването на лигавицата, той така ли действа? Ако не, не виждам как е възможно да повлияе, нали все пак каквото се е натрупало трябва да се изчисти.

# 674
Честно, не знам 😀 Това съм го чувала от много хора, че стеснява кръвоносните съдове и така намаля кръвотечението. И ако има нещо вярно, сигурно трябва да се вземат големи дози, в моите 2 на ден едва ли. Ама реших да пробвам, че по някакъв закон на Мърфи, преди всяка лятна почивка, нещо се обърква, идва ми по-рано или по-късно и на самата почивка съм в Ц.
Сега изкарах 2 плажа поне, благодарна съм!

Общи условия

Активация на акаунт