Фенове на тениса - тема 10

• 16 801
  • 549
  •   1
Отговори
# 135
Виждам че има хора, които харесват Синер. След скандала с допинга за мен той не е тенисист, дори и да го оправдаха и дори да печели титли. Не мога да уважавам хора, които чийтват. Същата работа и със Серина - на нея WADA и позволяваха да приема медикаменти, които са забранени за другите.

# 136
  • София
Сабаленка се изложи не само с реакцията си след мача като хвърляше и трошеше ракетата, ами днес социалните мрежи изригнаха след нейна изцепа в съблекалнята как с екипа си имитират уриниране върху утешителния сребърен поднос за загубения финал.
Да припомня, че преди години, когато бившия и се самоуби (дългогодишна връзка) само две седмици по-късно, Сабаленка се появи с ново гадже и не спря да се лигави все едно нищо не е станало.

# 137
Според мен двамата с Алкарас ще си оспорват първенството и ще бъдат новите велики съперници, чиито мачове ще следим с интерес. От останалите тенисисти, в момента, не виждам кой би могъл да ги догони. Синер, в интерес на истината, ме учуди, не очаквах, че ще се превърне в такъв доминатор, но, явно, сътрудничеството с Дерън Кейхил и упоритият труд дават плодове. Прецизен, техничен и безапелационен е Синер, по това може да се сравни с Федерер, да, но му липсва искрата, която Маестрото пали у зрителите. Relieved

# 138
Дарън Кейхил слага край на кариерата си след края на този сезон.

# 139
Добро обобщение на АО:
https://youtu.be/yy_z_xaufcg?si=TbeQ-vXkB1smoaX-

Споделям ви любим тенис канал, много готин хумор има, за който не го е открил все още.

# 140
  • София
С триумфа в Ротердам' 500 в зала, Карлос Алкарас стана най-младия (на 21 г.) с титли от всички видове настилки и условия. Изпревари Федерер и Надал. 17-та титла за Карлос!
Много хубав финал се получи с Демона от Австралия - Алекс де Минор.

Денис Шаповалов пък спечели в Далас' 500 и това му е най-високо ранкираната титла в историята.
Шапото повтори 'ръна' на Кийс от АО, като победи цели трима от топ 10, включително и поставените под номер 1 и 2 в турнира!

# 141
Яник Синер и WADA се споразумяха за наказание от 3 месеца, което изтича на 4 май. Коментарите оставям на вас.

# 142
Много малко наказание, трябваше поне 1 година да е вънка от тениса.

# 143
То какво да се коментира. Доста удобен прозорец от три месеца, при това.

# 144
Жалко за жребия на Григор срещу Лехечка. Излязъл е от форма от паузата покрай контузията и щеше да е добре да се разиграе с по-удобен съперник.
Очакваше се да загуби срещу чеха днес :/

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 17:54 от dar.anibas

# 145
  • София
За мен Синер е невинен и не бива да плаща за чужда грешка.
И беше наказан само заради ината от WADA. Като не могат да го бият на корта, разни функционери в костюми го спряха по другия начин.
А излезе информация, че Синер е щял да спечели обжалването от антидопинговата агенция...
Реално тези 3 месеца извън корта изглеждат удобни за Синер. Но човека пропуска двата големи мастърса на хард, където му е силата + Доха, Монте Карло, Мадрид и т.н. А после дали ще си върне формата един Господ знае. Това ще е сериозно предизвикателство пред него.

Преди малко Новак Джокович беше елимниран в Доха още в първия си мач срещу добрия познайник, Матео Беретини. Въпреки формата на Ноле този сезон, за мен изненадваща загуба.

# 146
Аз се изненадах, че Беретини игра толкова добре. Последните мачове, в които го гледах, беше тотал щета, особено помня мача му срещу Руне - никакъв отпор не даде. Но в днешния мач Новак, като че ли нямаше голям хъс за обръщалка след първия сет.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:55 от dar.anibas

# 147
  • София
Извън Мейджър турнир Ноле отдавна няма мотивация. Големите съперници ги няма и вече няма хъс. В 3 от 5 сета здрав освен срещу Синер, може да печели още мачове.

По принцип Синер има забрана да тренира дори и вкъщи в хола. Не съм му фен, но дано успее да влезе в кондиция за Париж.

# 148
  • София
Личи си като го няма Синер. Останалите са твърде непостоянни и един играч не мож да направи два поредни силни турнира...
Яник си води с 4000 точки в ранглистата, а не играе вече близо два месеца. Смятайте за какво иде реч...

Приключи Индиън Уелс, според мнозина, петия шлем за годината... Беше така, но вече не е.

Много съм впечатлен от Джак Дрейпър. Признавам си, че не го харесвам особено много, но това което видях от него в ИУ и нещо напълно, напълно различно. Все едно дете се събужда и вече е мъж... Огромен прогрес в играта му, на черното бяло не може да се каже. Много опасен сервис, много остра, нападателна игра, малко грешки.
Предвид факта, че умее да играе на трева и е левичар, ето ви горещ претендент за Уимбълдън.

Останах изненадан от женския финал, мислех, че Арина ще победи в два сета предвид историята на техните сблъсъци и факта, че Мира Андреева нямаше дори реализирам пробив срещу Арина.
Но явно Мира е надградила много. Гледах я срещу Швьонтек и срега срещу Сабаленка.
Много солидна игра, почти непробиваема защита, поразяващ бекхенд и ретур и най-важното, много е разнообразна и като техника на удара и като идея как да пласира топката.
Трябва да работи над сервиса и форхенда.
Втори голям загубен финал за Сабаленка този сезон. Да видим дали ще и се отрази на психиката, защото Арина е свъхемоционална и амбициозна.
Втора поредна титла за тийн Мира на много силни и престижни турнири.

# 149
  • София
Продължавам да твърдя, че тенисът въобще не се е развил последните години и как въобще няма да се отрази липсата на Биг Три. Признавам, че съм вече към графа динозавър, но бях свидетел на 100% от съперничеството им.

Турнир след турнир се потвърждава, че нивото е паднало драстично и всеки може да спечели. По пирницп няма лошо в това. Но тенис от друга Галактика скоро няма да видим. Предпочитам да си пусна Надал vs Вердаско от 2009, отколкото да ставам по нощите да гледам Дрейпър Grinning

Знам, че коментарът ми е хейтърски, но за мен това е положението. Свирен мач. Сегашните младежи ще си имат своите фенове. Естественият ход на природата.

Общи условия

Активация на акаунт