Фенове на тениса - тема 10

• 21 034
  • 682
  •   3
Отговори
# 420
Не, Павлюченкова си спечели сета, но бяха на косъм нещата. Заради това, че я караха да преиграе спечелена точка ( и гейм съответно), тя си изгуби гейма, но после върна пробива на Картал, а накрав спечели и тайбрека. Мобилизира се добре в ситуацията, взе си и мача, Картал няма кой знае какви оръжия, с които да може да я затрудни.

Вчера гледах Сабаленка и Зигмунд, германката има много неудобна игра и доста я притесни, но накрая не можа да издържи на мощта на Арина.
Интересен мач се получи, мъжките не ми бяха толкова интересни, яко блъскане при Хачанов и Фриц, очаквано американецът се наложи, а Нори нямаше с какво да изненада Алкарас.

# 421
  • София
Иван Иванов днес без проблем се справи!
Да видим Александър Василев! ---> И той продължава с победа в 2 сета Smiley

Иванов и анализа ми на него като тенисист, прави впечатление че е много самоуверен, повече от останалите. Той просто го излъчва, даже е леко граничещо с арогантност.

Дано да не е арогантност и дано да постигне много. Да видим.
Може така да ги надъхват при Рафа! Вамоооосссс! Satisfied

Напомня ми на това, дето сподели Агаси за него Satisfied Hands Muscle

https://www.youtube.com/shorts/E6drXNcFrIw Satisfied

-----------

В петък ще гледаме Синер срещу Джокович!
Би трябвало да се получи приятен полуфинал

При Алкараз не мисля, че ще има изненади, та да видим с кой ще е на финала Sweat Smile

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 22:35 от mitkomitashki

# 422
  • София
Машинка е Иван Иванов. И днес с победа в два сета! Hands Muscle

И ще играе пак с Макс Шьонхаус, който го победи преди месец на Ролан Гарос.
Дано сега успее да му го върне и да стигне до финал, а защо не и да спечели!
Помня от предния мач, че този немец беше изключително гнусно същество с адски противно поведение на корта.
Заслужава голям бой и да си намери мястото! Satisfied

-----------

И Александър Василев продължава на полуфинал на младежкия Уимбълдън!

Да помечтаем малко и да си представим български финал на Уимбълдън! Tennis Trophy

----------------

Сега остана ругаещият киборг от женски пол да загуби и всичко ще е шест за днес! Satisfied

----------------------

Всичко е точно! Да видим дали ще приеме достойно тази загуба, или пак ще нахрани всичко и всички?

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 18:26 от mitkomitashki

# 423
Браво на младежите днес!

Стана ми интересно и разцъках на сайта на Уимбълдън миналогодишни победители и финалисти в турнира. Видях че Дрейпър е бил финалист през 2018, загубил е от някой си  C. Tseng. 2017 победител е Давидович Фокина, а през 2016 печели Шаповалов, побеждавайки на финала Алекс де Минор.

При дамите днес единият полуфинал беше доста заплетен, Анисимова успя да укроти звяра Сабаленка. Не разбирам защо допуска толкова грешки Арина, мислех си че утвърдена номер 1 с толкова титли няма да се тресе толкова от вълнение. За сметка на това пък Швьонтек записа победа с брутално надмощие и скучен мач в другия полуфинал.

Утре при мъжете ще е много интересно, Джокович има големи шансове да бие Синер на трева, но дали?
При Алкарас ми се струват ясни нещата, не вярвам Фриц да се наложи.

# 424
  • София
Браво на Иван Иванов!
Успя да победи Макс Шьонхаус, отново в два сета със 7:6 7:6! Hands Muscle
Направо мачка на този турнир! Това момче има бъдеще, само да остане така сериозен и отдаден на играта!

Още един мач и може да имаме исторически финал с двама българи на Уимбълдън!

Стискаме палци на Александър!!! Hands Muscle

# 425
Нека се развиват младежите, че да имаме ново поколение добри тенисисти, че Гришо няма да ни радва още дълго време.
Проблемът при младежите е, че като влязат при големите и все едно ги удря челно влака...

# 426
  • София
Проблемът при младежите е, че като влязат при големите и все едно ги удря челно влака...

Вероятно причините за това са много, като се почне - психическо натоварване, стрес, очаквания, медии, пари, липса на достатъчно тренировки, физика, контузии, че и смяна на приоритетите! Може да е какво ли не. Особено ако не си се отдал на спорта.

Затова е по-вероятно такива като Гришо и сега Иван Иванов да успеят. Едно е да тренираш в академията на Надал, да учиш там, да си денонощно сред най-добрите треньори и спортисти, друго е да си в София в някоe училище пълно с олигофрени и да не се поддадеш на какво ли не. И т.н.

# 427
Тези младежи не ги ли дават някъде да гледаме Александър? Стискаме палци да победи и да гледаме български финал!
Вчера Гришо са го оперирали, имал е частично разкъсване на гръдния мускул. Да се възстановява по-бързо!

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 18:43 от monii

# 428
  • София
Алкарас 3:1 Фриц
Много силен мач. Браво и на двамата. Страхотно ниво - от първия гейм до финалния тайбрек.
Заслужаваше да видим пети сет, но просто Алкарас е прекалено добър и талантлив и винаги държи някакво скрит коз в ръкава. Откъде го измисли този фамозен ретур на линията след бомба първи сервис на линията от страна на Фриц при сетбола? 😮

Синер 3:0 Джокович
Браво, Яник!
Безкомпромисен!
Джокович не може да играе срещу него - напълно безпомощен е. Просто защото Синер е негово подобрено копие.
Очаквам титла за Синер в неделя ако сервира с над 60% вкаран първи сервис.

# 429
МММ, Дяволо, опасявам се, че до момента Алкарас показва по-добър сервис от Синер от началото на мача.
Аз лично не се наемам да го прогнозирам тоя мач. Ясно е, че ми се иска да е Алкарас победител, но съм сигурна, че Синер е жаден за мъст Joy

# 430
Споделям мненията за мачовете днес, но смятам, че друг е фаворитът за титлата в неделя (и то с разстояние). 3-0 или 3-1 сета очаквам. Алкарас е кошмар за сервис ботове, а Синер дори не е такъв. Като добавим и чистата психология от последните им сблъсъци…мисля, че гледаме към 6/6 за испанеца.

Очаквам някакъв моментен спад - Алкарас е чист абсурд, предвид колко непостоянен може да е в даден мач, но колко постоянен е в крайния резултат от повечето турнири. Все пак смятам, че ще го превъзмогне и ще надделее.

# 431
Според мен Алкарас има ясно игрово предимство пред Синер, освен това има и психологическо предимство. А и щом издържа на тупалките на Фриц, сервисите на Синер съвсем не са толкова опасни.
Но Алкарас наистина всеки мач има спад, аз дето се вика, седя и го чакам кога точно ще дойде Grinning Днес за момент си помислих, че може и да не се случи, но той не ме разочарова Joy
Само че Синер, за разлика от останалите, ще се възползва на макс от спадовете на Алкарас и това е нещото, което ме кара да се чудя дали този път Карлито ще успее. От друга страна, мачът е петсетов, има време да чоукне и да се възстанови Joy

# 432
  • София
Знаете ли къде в София може да се гледа групово финалът в неделя? Планира ли се някъде събиране? Заради хубавото време би било чудесно да се организира едно събиране на открито, но и в някой приличен клуб също става. По приятно е когато емоциите са споделени.

# 433
  • София
Очаквам някакъв моментен спад - Алкарас е чист абсурд, предвид колко непостоянен може да е в даден мач, но колко постоянен е в крайния резултат от повечето турнири. Все пак смятам, че ще го превъзмогне и ще надделее.

Къде мога да гледам Иван Иванов по Интернет, че сме на път?

Иначе Satisfied

# 434
  • Berlin
Ако Синер победи, мисля, че ще има леко горчив привкус тази победа, особено за сигурно половин България.
Аз съм за Алкарас.✌За жените - не знам. А какво се е оплаквала Сабаленка след полуфинала пак?

Общи условия

Активация на акаунт