Фенове на тениса - тема 10

• 20 256
  • 632
  •   1
Отговори
# 435
  • София
А какво се е оплаквала Сабаленка след полуфинала пак?

Че Аманда я била изнервила и затова загубила!
Тая Сабаленка ми е толкова противна, че не може повече. Никакво поведение на Номер 1!
По-скоро на топ мрънкач, дето всичко и всички й пречат!

Ако я сравниш с най-добрите при мъжете, никаква класа, спортсменство и т.н. Жалка картинка...

# 436
  • София
Рекордите, които постави Яник Синер с достигането на финала на Уимбълдън:

1. На 23 г. и 318 дни, Синер става най-младият играч в Опън ерата, който достига до четири поредни финала от големия шлем. Изпреварва Федерер (24 г. и 294 дни).
2. Синер е вторият най-млад в историята с 4 финала и на 4-те шлема. Като пред него е само Къриър на 22 г. и 308 дни.
3. Яник Синер –> 9 поредни спечелени сета срещу Новак Джокович. На 2 място остава Роджър Федерер с 8 поредни сета.
4. Яник Синер –> 5 поредни победи над Джокович. Последният и единственият друг, който е правил това е Рафаел Надал.
5. Яник Синер –> Третият в историята с победи над Джокович на трите настилки на които се провеждат турнирите от шлема. Само Федерер има победи и на четирите турнира обаче (Синер и Джокович не са се срещали на US Open).

# 437
  • София
Не е реален финалът при дамите! Не!
Мисля, че няма друг финал на Уимбълдън, който да е завършвал 6:0 6:0!
Нито при мъжете, нито при дамите! Flushed

Как 6:0 6:0 Open Mouth Сабаленка е направила някоя вуду магия, гаранция Satisfied

# 438
Е, това не може да е финал.
Стискаме палци за Иванов утре!

# 439
  • София
Срам и позор за WTA. Срамен финал.
Анисимова ще остане с черно петно в историята с непрофесионалното си поведение.
На Швьонтек тренировките са по-тежки от този финал.

Титлата на Ига е заслужена. Но за мен е абсолютно необяснима метармофоза как ей така като на тренировка с 4 геврека в последните три мача успя да спечели най-трудния за нея турнир, като на някакъв парад.

Трагикомична WTA.

# 440
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Единственото хубаво нещо на този женски "финал" беше присъствието на принцесата на Уелс. Какво гледахме и възможно ли е финалът и то на Уимбълдън да е като спаринг между лаици!? Както и да е, чакам си мъжете там се надявам на спектакъл и нищо по-малко.

# 441
В момента върви финала на момчета до 14 - много приятно играят децата - къси, дълги топки, сечени, волета, сматч, много приятно изненадана съм! И определно е по-интересно от женския финал вчера Simple Smile

# 442
  • София
Иван Иванов е от друга планета!!!

На 16 шампион на Уимбълдън и показа такава класа, че не е реално!
Пожелавам му да продължи да дава всичко от себе си и има шанс да е номер 1 в света!
Сигурен съм!!! Брутален!!!

Уфф, да! И спечели Уимбълдън без да е загубил и един сет! Flushed
И това на 16 години!

И още нещо. Май е най-младият шампион на Уимбълдън! Flushed
Лудница!

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 17:20 от mitkomitashki

# 443
Браво на Иван Иванов! Безкомпромисен беше, даже не даде и шанс да бъде пробит! Коментаторите по Евроспорт се съдраха да го хвалят Simple Smile Сега дано, дано, дано не се възгордее или хлъзне и тръгне надолу като други наши млади надежди.

# 444
Изгледах и аз нашия младеж - с триста зора онлайн. Как някоя бг телевизия не излъчи мача...
Както и да е, поздравления за Иван. Ще очакваме да ни радва следващите години.
Жалко, че ще е поредното българско момче, което след няколко години почти няма да говори български, но каквото - такова. Той да е щастлив и реализиран, пък ние ще го подкрепяме и ще му се радваме Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 18:05 от Мила Атова

# 445
Хубава новина за българския спорт, а и България като цяло. Страхотно е, че имаме шампион на Уимбълдън при младежите. Дано Иван Иванов да успее да пренесе този си успех и в АТР Тура, а защо не и да се превърне в първия наш представител с титла от ГШ. Успех и попътен вятър му желая. Simple Smile

ПС: Откъде идват притесненията за българския? Не съм запознат с историята му. Навън ли се подготвя? Живее извън страната ни от много време? Дори така да е, факт е, че е избрал да се състезава под нашия флаг, та…нашето си е наше. Simple Smile

# 446
  • София
Жалко, че ще е поредното българско момче, което след няколко години почти няма да говори български, но каквото - такова. Той да е щастлив и реализиран, пък ние ще го подкрепяме и ще му се радваме Simple Smile

Жалко е, че живеем в държава, в която на никой не му пука за нищо!
Затова не е жалко, че Иван не е тук! Защото тук само схеми, далавери и т.н. и ако е тук, със сигурност нищо няма да постигне!
Във всяка една федерация в Родината само скандали. Прави се втора, трета, да се въртят далавери и никой не го боли за спорта!
Та не е жалко!
И затова всеки друг като него, който дава всичко от себе си и иска да бъде ценен, трябва да се евакуира от тая сган тук!

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 18:21 от mitkomitashki

# 447
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Браво на нашето момче, желая му много бъдещи успехи и титла от Уимбълдън и при батковците.
Големия финал започна, имаме мощно кралско присъствие. Карлито, Фелипе ще го подкрепя от трибуните, той милия вече ври и кипи, и е като пружинка. Яник чак се усмихна, аз лично ще му стискам палци и ще дера гърло за него. След Франция искам да го видя с купата тук.

# 448
Хубава новина за българския спорт, а и България като цяло. Страхотно е, че имаме шампион на Уимбълдън при младежите. Дано Иван Иванов да успее да пренесе този си успех и в АТР Тура, а защо не и да се превърне в първия наш представител с титла от ГШ. Успех и попътен вятър му желая. Simple Smile

ПС: Откъде идват притесненията за българския? Не съм запознат с историята му. Навън ли се подготвя? Живее извън страната ни от много време? Дори така да е, факт е, че е избрал да се състезава под нашия флаг, та…нашето си е наше. Simple Smile
Да, май от 14-годишен е навън. Точно като Григор. Тренира в школата на Надал. Но разбира се по-важно е да се развива, без значение къде точно. Просто ми се иска и тук да има условия за това. Някой ден може и това да стане.

# 449
  • София
Иван Иванов тренира в училището на Надал в Майорка. Там мисля приемат от 12 години.
Той вероятно е започнал на 14, защото е доста скъпо - 50-60 000 евро годишно!

Също май е получавал по Grand Slam Player Development Programme на Международната тенис федерация два пъти по 25 000 щатски долара.
Има вероятност и да му покриват и таксите в Академията на Рафа, но от тук нататък не вярвам да има проблеми финансирането, треньорите и т.н.

Като цяло има много малко информация за него.
Ето го като малък Satisfied - https://www.youtube.com/watch?v=mTVqgg9EFQo

Общи условия

Активация на акаунт