Изживей България - туристическо-кулинарно риалити

• 470
  • 10
  •   1
Отговори

ОТ 24 ЯНУАРИ:
ВСЯКА СЪБОТА ОТ 16.00 - НОВА ТВ

Водещи: Стефан Вълдобрев и Радина Думанян
Войс овър: Гергана Стоянова

Участници:

Еми Аджичи (Япония)

Франческа Саита (Италия)

Бернхард Вегнер (Германия)

Стивън Джаксън (Ирландия)

Четирима чужденци ще опознават страната ни чрез срещи с хората от различни краища, ще опитват вкусове, ще се запознават с традиции, истории, архитектура, археология, занаяти. Не като пасивни туристи, водени от екскурзовод, а като участници в истински български екшън. Макар че целта на предаването е именно да се покажат възможностите на културния туризъм у нас.

Първата дестинация, която посреща участниците, е Хисаря. Там японката Еми Аджичи, италианката Франческа Саита, германецът Бернхард Вегнер и ирландецът Стивън Джаксън ще опознаят културното, архитектурното и археологическото наследство на местността.  Още с пристигането си във вековния град, където Иван Вазов е написал някои от най-значимите си творби, чужденците ще бъдат очаровани от историята на лековитите минерални извори и един от най-големите и най-добре запазени термални комплекси в Европа.

Приключението на Еми, Франческа, Стивън и Берни продължава със среща на автентичните вкусове и характерните за региона кулинарни изкушения, а любопитен обичай с царевична шума допълнително ще предизвика сръчността им. Древните земи на траките сред безкрайни лозя пък са подготвили тайни ритуали с хилядолетен дух.

Колко сложна и предизвикателна може да бъде дегустацията на вода, бързо ли учат чужденците хоро и кой от тях ще се справи най-добре с поставените от водещия Стефан Вълдобрев задачи?

ЕПИЗОДИТЕ НА ЗАПИС
ФБ СТРАНИЦА
УЕБ СТРАНИЦА

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 18:09 от diziler

# 1
  • Бургас
Сега прочетох тук за това предаване.
Звучи ми интересно и ще го потърся да го изгледам.
Благодаря за информацията и темата, Дизилер!

# 2
Гледах епизода, вчера- хареса ми, ще се гледа. Очарована съм от участниците( много добре се справят с българския...особено японското момиче) и от прекрасните кадри и представянето на местата на които са.

# 3
Първият епизод е сниман в Xисаря, Старосел и Старо Железаре. Да видим накъде ще продължат следващия път. Франческа участваше в третия сезон на "Фермата" и е пооправила българския.

Еп. 1 https://play.nova.bg/video/izzhivey-balgaria/season-1/izzhivey-b … 2026-01-24/656693

# 4
  • софия
В другата тема прочетох за предаването и преди малко изгледах първия епизод. Харесва ми. Има възпитани и будни чужденци, които не се срамуват да полагат усилие да говорят и четат на български, има интересни истории от мястото, на което са. Ще го гледам.

# 5
  • Варна
Много благодаря, diziler! Гледах, очарована съм и ще го следя.
 Думите на Франческа за пъдпъдъците, към края, в механата - щом ти е поднесено, редно е да го опиташ- с тях трябва да започва 🍒🍰...
 Ох, а на Барни римците...🏛️⚔️🪽

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 17:44 от Пеева

# 6
На мен ми хареса рекламата за предаването, но не съм го гледала, ще си го пусна.

# 7
  • Бургас
Изгледах епизода и ми хареса много!
И водещите ми харесват. Гласовете на Стефан и Гергана, все едно слушам приказка!
Участниците ме впечатлиха с българския си език, особено Еми! Много възпитано момиче ми се видя.
За бабите и мъжете домакини - браво! Добре се представиха и предразположиха играчите!
Интересни местни ястия ни показаха и разказаха. За някои не бях чувала - например тази ,,сладка каша,, мисля беше!
Пеещите баби много весели и лъчезарни!
Определено ми хареса предаването и има какво да се види и научи!
Ще го гледам с удоволствие!

# 8
Това е песничката на Вълдобрев от авторекламата на предаването.
https://www.facebook.com/izjivei.bulgaria/videos/1158426263029729

Интересно, че единствените коментари под видеото са на участниците в предаването. Ама и на четиримата Grinning

# 9
Ето я и цялата песен

# 10
Благодаря за темата! В неделния следобед реших да си го върна и то се оказа страхотно предаване! Поздравления и мисля,че заслужава даже да е в праймтайма на телевизията! Ще се гледа!

Общи условия

Активация на акаунт