Изживей България - туристическо-кулинарно риалити

• 1 005
  • 17
  •   1
Отговори

ОТ 24 ЯНУАРИ:
ВСЯКА СЪБОТА ОТ 16.00 - НОВА ТВ

Водещи: Стефан Вълдобрев и Радина Думанян
Войс овър: Гергана Стоянова

Участници:

Еми Аджичи (Япония)

Франческа Саита (Италия)

Бернхард Вегнер (Германия)

Стивън Джаксън (Ирландия)

Четирима чужденци ще опознават страната ни чрез срещи с хората от различни краища, ще опитват вкусове, ще се запознават с традиции, истории, архитектура, археология, занаяти. Не като пасивни туристи, водени от екскурзовод, а като участници в истински български екшън. Макар че целта на предаването е именно да се покажат възможностите на културния туризъм у нас.

Първата дестинация, която посреща участниците, е Хисаря. Там японката Еми Аджичи, италианката Франческа Саита, германецът Бернхард Вегнер и ирландецът Стивън Джаксън ще опознаят културното, архитектурното и археологическото наследство на местността.  Още с пристигането си във вековния град, където Иван Вазов е написал някои от най-значимите си творби, чужденците ще бъдат очаровани от историята на лековитите минерални извори и един от най-големите и най-добре запазени термални комплекси в Европа.

Приключението на Еми, Франческа, Стивън и Берни продължава със среща на автентичните вкусове и характерните за региона кулинарни изкушения, а любопитен обичай с царевична шума допълнително ще предизвика сръчността им. Древните земи на траките сред безкрайни лозя пък са подготвили тайни ритуали с хилядолетен дух.

Колко сложна и предизвикателна може да бъде дегустацията на вода, бързо ли учат чужденците хоро и кой от тях ще се справи най-добре с поставените от водещия Стефан Вълдобрев задачи?

ЕПИЗОДИТЕ НА ЗАПИС
ФБ СТРАНИЦА
УЕБ СТРАНИЦА

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 18:09 от diziler

# 1
  • Бургас
Сега прочетох тук за това предаване.
Звучи ми интересно и ще го потърся да го изгледам.
Благодаря за информацията и темата, Дизилер!

# 2
Гледах епизода, вчера- хареса ми, ще се гледа. Очарована съм от участниците( много добре се справят с българския...особено японското момиче) и от прекрасните кадри и представянето на местата на които са.

# 3
Първият епизод е сниман в Xисаря, Старосел и Старо Железаре. Да видим накъде ще продължат следващия път. Франческа участваше в третия сезон на "Фермата" и е пооправила българския.

Еп. 1 https://play.nova.bg/video/izzhivey-balgaria/season-1/izzhivey-b … 2026-01-24/656693

# 4
  • софия
В другата тема прочетох за предаването и преди малко изгледах първия епизод. Харесва ми. Има възпитани и будни чужденци, които не се срамуват да полагат усилие да говорят и четат на български, има интересни истории от мястото, на което са. Ще го гледам.

# 5
  • Варна
Много благодаря, diziler! Гледах, очарована съм и ще го следя.
 Думите на Франческа за пъдпъдъците, към края, в механата - щом ти е поднесено, редно е да го опиташ- с тях трябва да започва 🍒🍰...
 Ох, а на Барни римците...🏛️⚔️🪽

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 17:44 от Пеева

# 6
На мен ми хареса рекламата за предаването, но не съм го гледала, ще си го пусна.

# 7
  • Бургас
Изгледах епизода и ми хареса много!
И водещите ми харесват. Гласовете на Стефан и Гергана, все едно слушам приказка!
Участниците ме впечатлиха с българския си език, особено Еми! Много възпитано момиче ми се видя.
За бабите и мъжете домакини - браво! Добре се представиха и предразположиха играчите!
Интересни местни ястия ни показаха и разказаха. За някои не бях чувала - например тази ,,сладка каша,, мисля беше!
Пеещите баби много весели и лъчезарни!
Определено ми хареса предаването и има какво да се види и научи!
Ще го гледам с удоволствие!

# 8
Това е песничката на Вълдобрев от авторекламата на предаването.
https://www.facebook.com/izjivei.bulgaria/videos/1158426263029729

Интересно, че единствените коментари под видеото са на участниците в предаването. Ама и на четиримата Grinning

# 9
Ето я и цялата песен

# 10
Благодаря за темата! В неделния следобед реших да си го върна и то се оказа страхотно предаване! Поздравления и мисля,че заслужава даже да е в праймтайма на телевизията! Ще се гледа!

# 11
  • там където има винаги вятър
Изгледах епизода и ми хареса много!
И водещите ми харесват. Гласовете на Стефан и Гергана, все едно слушам приказка!
Участниците ме впечатлиха с българския си език, особено Еми!
Много възпитано момиче ми се видя.
За бабите и мъжете домакини - браво! Добре се представиха и предразположиха играчите!
Интересни местни ястия ни показаха и разказаха. За някои не бях чувала - например тази ,,сладка каша,, мисля беше!
Пеещите баби много весели и лъчезарни!
Определено ми хареса предаването и има какво да се види и научи!
Ще го гледам с удоволствие!
И на мен много ми хареса предаването. Видях Вълдобрев в "Събуди се", но не обърнах внимание Rage, а те са говорили точно за него Rolling Eyes Оказа се че и във вестника от събота пишеше за Изживей България, та Еми е родена в България и затова говори толкова добре български. Мъжете били български зетьове. Само за Франческа нямаше нищо, освен че е от 15 години тук.
Следващата седмица ще са в Търново.
........................
 Думите на Франческа за пъдпъдъците, към края, в механата - щом ти е поднесено, редно е да го опиташ- с тях трябва да започва 🍒🍰...
 Ох, а на Барни римците...🏛️⚔️🪽
+1
Всеки път мърморя на внучката - абе опитай го,  да знаеш какво е, нищо няма да ти стане Rage

# 12
В интерес на истината от рекламата на предаването останах с впечатление, че ще има повече готвене и че повече ще е нещо като кулинарна разходка из районите на България. Като го загледах първоначално това разминаване поне с моите очаквания малко ме разочарова, но после го изгледах до края и беше приятно. Малко ми е "МАш-миш" по немският участник между Туризъм БГ, Вкусът на България, Култура БГ, Българското село и Нашенската музика, т.е. щипка от тук и там. На мен пък точно водещите не са ми ок, но и с тях става. Ще го гледам пък да видим какво ще покажат в следвщите епизоди.

# 13
Само за Франческа нямаше нищо, освен че е от 15 години тук.
---------------------
Всеки път мърморя на внучката - абе опитай го,  да знаеш какво е, нищо няма да ти стане Rage
Аз не опитвам, ако изглежда брутално зле или ако е с месо, което по принцип не ям.
Например шкембе чорба, охлюви, мозък, уши, крака, пача... не искам да пробвам.
В Турция ме караха да пробвам кокореч... като знам, че е съставено от някакви чревца... викам "не, мерси". Иначе да, нищо няма да ми стане.

Що се отнася до Франческа, тя се представи много добре във Фермата преди време. Ето визитката, ако някой я е забравил:
https://fermata.btv.bg/videos/video-vizitka-na-francheska-saita.html

След участието във Фермата забременя, сега има пораснало детенце. Много положителен и мил образ е тя. Даже се чудя как издържá толкова ганьовски простотии във Фермата.

Иначе е от Рим. Произлиза от голяма италианска фалимия, с 6 братя и сестри. Вторият й баща е българин.

# 14
Отдавна съм фен на Берни в ТикТок, голям образ е Satisfied Това е първият му клип, който видях, и още ме разсмива:

https://www.tiktok.com/@bernie_breee/video/7533310336967986454

Общи условия

Активация на акаунт