Фенове на тениса - тема 10

• 16 736
  • 549
  •   1
Отговори
# 525
Ако някой попадне на сайт, който ще излъчва двамата ни младежи, моля да сподели линка.

# 526
# 527
# 528
# 529
  • София
Браво на Иван.
7-5 6-3
Прави дубъл Уимби + УСО
Какво Григор преди години.
Не успях да гледам, но браво на родните ни лъвчета.

# 530
Аз си признавам, че въпреки успехите им, не ги бях гледал двамата ни представители, с изключение на половината финал на Иван на Уимбълдън. В тази връзка, не знам доколко са ми релевантни впечатленията от един мач, но все пак:

Определено Иван играе по-процентен тенис. Движи се добре, умее да движи съперника по корта и изглежда стабилен психически. Според мен най-много трябва да работи физически. Сервирането му изглежда слабо за ниво мъжки тенис, което е разбираемо, предвид възрастта му. Освен това и динамиката на ударите му от дъното на корта трябва значително да се повиши, за да напредне при мъжете.

Александър Василев има по-силен сервис и като цяло по-силни удари от дъното на корта. Изглежда и физически малко по-силен. Проблема за него днес беше, че играеше адски припряно, направо много двойни и непредизвикани грешки и направи победата на Иван да дойде по-лесно. Освен това пропусна ключови точки за пробив в първия сет, което може би реши нещата.

Супер беше, че решиха БТВ да излъчат мача, след като по някаква причина Евроспорт не успяха да се наложат и да го покажат.

# 531
Обаче много малки купи и чинийки им дадоха 😀

# 532

Дъщеря ми не повярва, че това са "купите".😆
Честито и на двамата, да са здрави и да вървят напред.

# 533
То направо чашки... за чай Laughing

# 534
  • София
Браво, Арина!
Събра се и най-накрая счупи този ужасен карък на финалите тази година.
В един друг свят спокойно можеше да има поне 7 ГШ титли, но това е положението.
Анисимова започна силно, но постепенно Сабаленка изравни играта и въпреки рибрейка в края на втория сет и екзалтираната публика устоя на нервното напрежение.
Напълно заслужена победа и титла за световната номер 1.

# 535
Честита титла на Карлос Алкарас и честито му първо място! Направо надигра Синер по всички показатели и затвърждава силната си форма тази година.

# 536
  • София
Карлос беше много по-добър и напълно заслужено спечели. Беше и в очевидно по-добра форма от двамата. Бих казал най-добрата форма на Алкарас изобщо за 2025 г.
Честито на неговите фенове тук!
Разочарован съм от Яник. Дано няма здравословни проблеми, не искам да го виждам такъв.
А двамата за втора поредна година си разпределиха титлите от шлема.
2024 и 2025 г. - Синкарас печелиха по 2 титли от шлема.
Алкарас вече има 6 ГШ титли, по 2 от основните настилки - най-младият с подобно постижение в историята.

# 537
Много приятен мач. За пореден път ми се затвърждава наблюдението, че средностатистическият перформънс на Синер е по-добър от този на Алкарас, но върховият перформънс на Алкарас е по-добър от този на Синер. Днес Алкарас игра на пълни обороти, а Синер не успя да издържи на интензитета.

И да, имаме си нови Биг 2. Всички титли от ГШ си разделиха. Предполагам Шанхай, Париж и АТР Финалът също ще поделят някак. Дано се намери някой трети, който да може да се състезава на същото ниво, за да има интрига. Пропастта между тях и следващите в класирането изглежда сериозна към настоящия момент. Simple Smile

# 538
Много добра игра на Алкарас, обърна мача!

# 539
Браво на Алкарас, безапелационен беше, не очаквах такова нещо от него, честно казано, но играта му беше впечатляваща. Едно от нещата които много ми харесаха, беше, че игра много зряло и остави настрана шоуто с къси топки и разни такива красотички, които са страхотни за гледане, но срещу Джокович не му с е получиха и тук също се видя, че Синер беше подготвен за тях. Затова просто мощни удари и бой!
Синер се провали основно на сервиса, но интересното беше, че той и при вкаран първи сервис пак имаше по-лоши показатели на спечелени точки.
Това, което не очаквах, беше психологическия срив, който наблюдавах при Синер, твърде много нервност, непредизвикани грешки, усещане, че не знае как да противодейства. Очаквах че след Уимбълдън ще бъде много по-уверен, а Алкарас пак надделя и психически, и не знам, ама все повече ми заприличва на Федерер и неговото слабо място Надал.

И браво на треньора, който се занимава със сервиса на Алкарас, Лопес беше май, от началото на годината до сега има видимо сериозно подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт