Фенове на тениса - тема 10

• 20 851
  • 672
  •   2
Отговори
# 645
  • Berlin
Джокович сега нещо не изглежда добре, ама ще се преоблече още няколко пъти и ще му мине.

# 646
  • София
Е, не! Тоя АО е лудница! 
Джокович на финал след 5 сета и над 4 часа игра!

# 647
E, браво, Ноле!

# 648
  • София
Няма такъв втори като Джоко! Когато се откаже да падне , просто няма как да бъде победен.
Преди злощастната контузия, Музети го надиграваше във всеки аспект, и не очаквах нищо позитивно днес. Синер го подцени, беше твърде пасивен и спокоен.
Сега с удоволстве ще гледам финалите и при мъжете, и при жените.
А Лоренцо дано има повече късмет занапред, че много му се струпа на този АО в психологически план. Дано бързо излекува контузията и да гледаме отново красивата му игра.

# 649
  • София
Една от най-абсурдните и необясними загуби, които съм виждал през живота си.
Синер беше по-добрият тенисист във всеки един аспект от играта. Сервис, ретур, разигравания, повече спечелени точки (цели 12 повече). Отделно от това Синер завърши мача с +30 уинуъри/ънфорси, а Ноле е едва с +4
Аз такова нещо не съм виждал. Никога. Визирайки великите/големи съперничаства с участието на Федерер, Джокович и Надал и сега Синер и Алкарас.
Просто нямам обяснение. Това се случва веднъж на 50 г.
Честито на феновете на Ноле.

# 650
  • Berlin
Да, общо взето навсякъде го бие по статистика, ама спасени 16 от 18 брейкбола от Джокович. И на мен ми е странна победата, но е факт.

# 651
Просто психиката на Ноле е нещо извън този свят. И някак противникът се стъписва от нея. Синер в това отношение има още много да учи.
Дано финалът да предложи спектакъл, ама Джокович тук хвърли всичко и не знам какво му е останало.

# 652
Ядосаха Ноле като му казаха, че преди е преследвал Рафа и Роджър, а сега Синер и Алкарас. Иначе типичен мач - в един момент чакаш да умре, а след това взима мача. Има той такива мачове и с Надал , и с Федерер, които бяха по-добри , но той печели мача .

# 653
Слушах преди време едно интервю на Новак, където говореше как печели невъзможни мачове в срещи, където съперникът е по-добър. Тогава говореше за вярата и че Господ му помага. Като е прохождал в професионалния тенис баща му е взимал назаем големи суми от мутри в Сърбия, като ако не ги върне, е щяло лошо да им се пише. Още тогава се е молил и някакси нещата са се нареждали в негова ползва. Тази негова духовност явно му дава сили и успява да даде максимума в най-доброто.
Синер във важните моменти беше твърде пасивен и не смееше да рискува сякаш. Но.. наистина докрая не можех да повярвам, че бе надигран...

Колкото до предния полуфинал, ами Зверев за мен е дребна душа. Бекер го подкрепя, защото е немец. Вместо да оцени, че Карлос куца сет и половина и да се възползва, той влезе в режим жертва и заслужено падна. Алкарас си го надигра.

# 654
Ядосаха Ноле като му казаха, че преди е преследвал Рафа и Роджър, а сега Синер и Алкарас. Иначе типичен мач - в един момент чакаш да умре, а след това взима мача. Има той такива мачове и с Надал , и с Федерер, които бяха по-добри , но той печели мача .

Значи не са били по добри. Нека не се бърка тениса с баскетбол да речем. Той е вид спорт, в който просто е важно да спечелиш повече важни точки. Иначе може да си по слаб във всичко. Проста математика. За разлика от баскетбола където няма важни точки, там колкото си по добър, изпълниш целта по качествено, брой кошове, толкова преднината ти е по голяма. В тениса точно колко си по добър в началото на даден мач, няма значение, защото, няма значение дали ще спечелиш даден сет с 6-0 или 7-6. Накрая спечеленият сет е 1. Не става по ценен ако е спечелен с 6-0. Същото в микроаспект важи и за геймовете. Няма значение че Синър е печелил повечето примерно на 0 или 15, а Джокович с Дюсове и отразени брейкболи, накрая спечеленият гейм е еднакво ценен. Ако правилата бяха като баскетбол, не гемове и сетове а просто точки, всяко разиграване една точка, и мача има твърдо времетраене, да речем в мачове с добри разиграващи тенисисти точките ще са по малко, в мачове с високи силно сервиращи точките ще са повече и по кратки, тогава няма начин Джокович да спечели. Но психологически тениса, е тенис а не баскетбол, динамиката и психологията е друга, позволяваща обективно на по слаби състезатели по спортнотехнически показатели, да надделяват печелейки важните точки. Демек с психика, а не с физика, техника и издръжливост.

А има и друго, като казах издръжливост, Джокович е вегетарианец. Той си е реклама на безмесното хранене, като позволяващо върхови постижения на организма, и добро здраве. Защото едното без другото не може. Той опровергава теорията че месото е безусловно нужно за оптимално представяне и развитие на организма. На тия години, впечатляваща издръжливост показва Джокович за да печели 5 сетови маратони срещу младите топ играчи в спортнотехнически аспект, и в оптимална възраст.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 20:54 от Никола Тесла

# 655
  • София
Страхотна Елена и напълно заслужена победа.
Браво на Лена. Вече има ГШ титла и на твърда настилка и няма да остане само с 1 шлем като много други... А Елена може още.
Беше по-добрата и по-спокойната от двете и всъщност в тази нейна победа няма изненада, защото в зала (срещата се игра под спуснат покрив) е доказано най-добрата сред жените. Ако беше на открито Сабаленка щеше да има много по-реални шансове за победа.
Но и за Сабаленка нещата не приключват естествено. Тя има далеч по-важна цел този сезон - да спечели Ролан Гарос или Уимбълдън или поне единия от двата турнира. Като според мен по-големи са и шансовете в Париж.

# 656
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Велик, велик Ноле. Този човек е феномен, такава психика, такъв хъс, такава физическа форма на тези години за профи тениса е невероятно постижение.

# 657
Браво на Рибакина, много се радвам, че победи. Иначе опасявам се бяха много скучни двете.

Победата на Джокович много ме изненада вчера, но повече ме изненада играта на Синер, която определено не беше стандартната му. Рядко поемаше инициативата, повече грешки направи и не св възползва от толкова много шансове. Но си пролича и острата необходимост да разнообрази малко играта си.

Утре разчитам Карлито да разходи Джоко по корта здраво.

# 658
Много приятен мач между Сабаленка и Рибакина. Успяха да задържат интереса и през трите сета. Хареса ми колко равнопоставени бяха в първите два, както и обратът в последния - точно когато изглеждаше, че Сабаленка контролира развитието, Рибакина отново намери енергия/воля/сили, спечели 5 поредни гейма и останалото е вече история.

За утре…ясно е, че ще се пренаписва съвременният тенис. Въпросът е дали ще е #25 или ще е най-младият състезател в историята с кариерен Шлем, както и с най-кратко времетраене между първата и четвъртата титла.

Епос в 5 сета или експресна победа в 3. Нищо по средата. Мисля, че и двамата влизат като фаворити в този двубой. 🙂

# 659
  • София
Карлито записа името си в историята на тениса със златни букви днес!
Каквото и да стане от тук нататък с кариерата му, ще бъде запомнен като един от най-великите това момче!
Да, той е още момче! Ама какво! Тази игра е измислена за него! И тази усмивка! Green Heart
Ама като включи в режим унищожение, или забавление, трудно може да бъде спрян.
И има брутална шампионска психика. При него няма отказване, каквото и да стане! Green Heart

Невероятно представяне и за Ноле! На тези години да играе така на финал със световния номер 1!
Този АО ще бъде запомнен! Green Heart
Поздравления и за двамата!!!

-------------

Слушам Джокович на награждаването, ами велик си е!

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 14:05 от mitkomitashki

Общи условия

Активация на акаунт