Проблемно забременяване: Мнения за специалисти в област Шумен

• 416
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, не успях да намеря желаната от мен информация и помощ, затова правя нова тема.
Ще разкажа историята си с надежда някои да помогне с информация.
Преди година (може би и малко повече) с моя мъж започнахме да правим опити да си имаме бебе. Започвайки си мислих, че ще стане ако не на първия, то на втория или третия месец, но уви... и така повече от половин година без да следя овулация, без да ни е фикс идея си казвахме когато тогава. Преди 4/5 месеца може би и малко повече започнах да се консултирам с лекари, ходих на гинеколог пуснах нужните изследвания, нямаше нищо притеснително на първо четене, ходих на ендокринолог пуснах нужните изследвания от там се установи, че ТСХ ми е в норма, но е високо за жена която иска да забременее (3,6). Започнах да пия ЕУТИРОКС 25 мкг, пия го около месец, още не съм пускала отново ТСХ, защото ендокринолога каза, че се променят бавно единиците. Моя мъж пусна спермограма преди година от където се установи, че около 60% от сперматозоидите са неактивни и като повечето мъже неглижира резултата. Следя овулацията с тестове и наблягаме именно на тези дни. Имам редовен цикъл, последните 3/4 месеца след като ми приключи цикъла ежедневно правя тестове за овулация докато не се убедя, че е минала и видя една черта. След това идва мъчителната част...  6/7 дни след овулацията започвам ежедневно да правя тестове за бременност с надеждата да видя положителен резултат и така докато не ми дойде цикъла и после пак същия сценарии.. ту тестове за овулация, ту тестове за бременност. Та дойде ред и на въпроса и на искрената надежда някой да ми помогне да намеря правилната насока, бих желала да се хванем под ръчичка с моя мъж да отидем при специалист заедно двамата, да ни обясни какви изследвания да пусна аз, какви изследвания да пусне той. Специалист които да следи мен и него да ни насочи към правилни път.  Лутам се от лекар на лекар, един казва едно, друг казва друго и накрая резултат няма. Бих желала някои ако е минал по този път да сподели.

Благодаря сърдечно предварително на всеки! Heart Exl

# 1
Варна Ви е съвсем близо, бих Ви препоръчала МЦАР Варна.

# 2
  • Beyond the stars
Познатите ми в този район пътуват до Тутракан (вкл. варненци) - https://invitro-tutrakan.bg/

# 3
Познатите ми в този район пътуват до Тутракан (вкл. варненци) - https://invitro-tutrakan.bg/

Но аз нямам предвид инвитро, за момента искаме да се случи по естествен път. Чувала съм за там добри отзиви, но правят ли и консултации за двойки които не желаят инвитро на този етап?

# 4
  • Beyond the stars

Но аз нямам предвид инвитро, за момента искаме да се случи по естествен път. Чувала съм за там добри отзиви, но правят ли и консултации за двойки които не желаят инвитро на този етап?

То рядко някой  отива на лекар с идеята "ин витро", обикновено казусите са точно проблемно забременяване, пък дали ще се стига до инсеминация/ин витро и т.н. е съвсем отделна тема.

# 5
Всъщност да, но мисълта ми е че ще опитаме още известно време по естествен път, пък вече ако не се получи ще се стигне и до там. А бихте ли ми препоръчали някой специалист от Тутракан

# 6
  • Beyond the stars
Всъщност да, но мисълта ми е че ще опитаме още известно време по естествен път, пък вече ако не се получи ще се стигне и до там. А бихте ли ми препоръчали някой специалист от Тутракан

За Богомил Бойчев съм чувала добри отзиви.
Никой няма да ви накара да правите инвитро, ако няма нужда. Ще видят резултати, изследвания и ще преценят как да помогнат

# 7
  • Варна
Въпреки наименованието си, нито във Варна, нито в Тутракан някой лекар ще ви насочи директно за ин витро.
На първата консултация ще отидете с наличните изследвания и личния си разказ. По преценка на лекаря ще се пусна допълнителни изследвания / най-малкото цветна снимка за проходимост на тръбите/. След това той ще ви насочи какво да правите - да продължите с опитите, инсеминация или ин витро.
Един съвет - не отлагайте и недейте да имате предрасъдъци, само защото са ин витро клиники. Докторите там са репродуктивни специалисти, а обикновен гинеколог няма да ви свърши работа. Филмът, в който сте влезли с тези тестове е ужасен и само ще ви врвди, ако продължавате.
Аз препоръчвам Варна макар, че и двете места съм посещавала и съм доволна, но моят успешен финал е там Simple Smile

# 8
Нямам нищо против ин витро процедурата, ако е необходимо и това ще направя, дори няма и да отлагам още кой знае колко време още.
А Вие при кой специалист бяхме във Варна?
Много благодаря за подкрепата! Heart Exl

# 9
  • Варна
Нямам нищо против ин витро процедурата, ако е необходимо и това ще направя, дори няма и да отлагам още кой знае колко време още.
А Вие при кой специалист бяхме във Варна?
Много благодаря за подкрепата! Heart Exl
При Кателия Александров.
Не се настройвайте предварително, може с подходяща терапия да успеете и естествено Simple Smile
Просто съвета ми е да не губите време, а да предприемете действия за установяване на проблема с репродуктивен специалист, защото ще се съсипете с тези тестове.

Общи условия

Активация на акаунт