Ще разкажа историята си с надежда някои да помогне с информация.
Преди година (може би и малко повече) с моя мъж започнахме да правим опити да си имаме бебе. Започвайки си мислих, че ще стане ако не на първия, то на втория или третия месец, но уви... и така повече от половин година без да следя овулация, без да ни е фикс идея си казвахме когато тогава. Преди 4/5 месеца може би и малко повече започнах да се консултирам с лекари, ходих на гинеколог пуснах нужните изследвания, нямаше нищо притеснително на първо четене, ходих на ендокринолог пуснах нужните изследвания от там се установи, че ТСХ ми е в норма, но е високо за жена която иска да забременее (3,6). Започнах да пия ЕУТИРОКС 25 мкг, пия го около месец, още не съм пускала отново ТСХ, защото ендокринолога каза, че се променят бавно единиците. Моя мъж пусна спермограма преди година от където се установи, че около 60% от сперматозоидите са неактивни и като повечето мъже неглижира резултата. Следя овулацията с тестове и наблягаме именно на тези дни. Имам редовен цикъл, последните 3/4 месеца след като ми приключи цикъла ежедневно правя тестове за овулация докато не се убедя, че е минала и видя една черта. След това идва мъчителната част... 6/7 дни след овулацията започвам ежедневно да правя тестове за бременност с надеждата да видя положителен резултат и така докато не ми дойде цикъла и после пак същия сценарии.. ту тестове за овулация, ту тестове за бременност. Та дойде ред и на въпроса и на искрената надежда някой да ми помогне да намеря правилната насока, бих желала да се хванем под ръчичка с моя мъж да отидем при специалист заедно двамата, да ни обясни какви изследвания да пусна аз, какви изследвания да пусне той. Специалист които да следи мен и него да ни насочи към правилни път. Лутам се от лекар на лекар, един казва едно, друг казва друго и накрая резултат няма. Бих желала някои ако е минал по този път да сподели.
Благодаря сърдечно предварително на всеки!