Отговори
# 120
Много благодаря и на вас и всички, които споделят всичката важна информация по пътя на кандидатстването, адаптирането и живота на децата им в Германия. Темата и участниците в нея сте безценни.

# 121
  • София
Здравейте, има ли вече приети младежи в Хайделберг, започнаха да излизат приемите в другите университети, но от Хайделберг все още нямаме информация? Чудим се до кога да чакаме.

# 122
  • София
Практиката за Уни Манхайм може да  е всякаква, ама е добре да има все пак нещо свързано със специалността. С математиката е по-трудно да се измисли практика тук, а нея като по-интенизивно изучавана човек си гарантира чрез избора на такъв  профил в 11 и 12 клас, така че по-скоро с икономика нещо - от хотел, от  фирма, занимаваща се с  внос/износ на стоки,  от банка и т.н.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 10:47 от пенсионирана русалка

# 123
Да,  да ме извини, че я пропуснах Heart (така е  като толкова време не беше писала наборката Simple Smile, полага й се ако  не незаслуженото пропускане от моя страна , то поне заслужена критика за отсъствието) - девойката й е с  диплома, която не е нито немска, нито българска, но отново отлична,  та би било интересно, ако иска да сподели процент и ранг от миналата година .

Laughing Не бъди сурова, Русалке, аз се включвам само, когато имам какво да кажа, когато нямам, пасувам Wink
Виждам, че вече сте намерили отговора на въпроса. Добре, че миналата година понаписах във форума, че вече са ми избледнели някои подробности. Старост - нерадост Stuck Out Tongue Winking Eye Все пак да обобщя, моето момиче кандидатства с френска диплома за средно образование, отговаряща на 1 според немската система. Точно преди една година, на 26/07 на платформата публикуваха adjustment of average mark. Procentual/absolute rank of HZB 97,7%/1071. Дипломата й беше разпределена в Nordrhein-Westfalen и я приравниха на 862 точки по 900 точковата система.
С тези резултати беше приета по Абибесте навсякъде, дори и в Charité Berlin, единствено Хайделберг и Мюнстер светеха в червено. Но това беше миналата година. На този сайт можете горе-долу да се ориентирате къде стоите спрямо предходните години. Необходимо е да знаете на какви точки е оценена дипломата и към кой Бундесланд е разпределена:  https://exam.agav.uke.de/MediRanger/

Все пак имайте предвид, че всяка година е различна и този процент показва процента Ви от максималната оценка за годината на кандидатстване. т.е. зависи колко силни кандидати са се явили в тази конкретна година. Примерно WS 20/21 (Kовид дипломите) е крайно неподходяща за сравнение, тъй като дипломите тогава бяха доста по-високи от обичайното.

Хайде успех, чакаме добри новини! Flowers Four Leaf Clover Офф, вълнувам се, все едно пак кандидатстваме Simple Smile Blush

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 21:03 от Christeli

# 124
  • тук-там
Кристели, не, мила! Аз казах, че немските дипломи от НЕГ ги разпределят към BW. Българските на случаен принцип към някоя от провинциите. Кандидатът пише писмо и му отговарят към коя провинция е разпределен. Според мен и френската е на същия случаен принцип. По тази причина и рангът е различен за 1.0.

# 125
Кристели, не, мила! Аз казах, че немските дипломи от НЕГ ги разпределят към BW. Българските на случаен принцип към някоя от провинциите. Кандидатът пише писмо и му отговарят към коя провинция е разпределен. Според мен и френската е на същия случаен принцип. По тази причина и рангът е различен за 1.0.

А, явно не съм разбрала или съм забравила, ще си коригирам поста, че да не разпространявам фейк информация Wink

# 126
Здравейте, искам да се похваля с прием по Abi-Първа девойка Майнхайм медицина, втора девойка Хайделберг фармация. Искам да благодаря на всички пишещи и подробно обясняващи дами за изпитите, документите и кандидатстването, тук. Специално благодаря и на mtz, която постоянно ни информираше и обясняваше по viber. Няма дама към която съм се обърнала и да не е помагала. От сърце благодаря. Страхотни сте.

# 127
  • София
Здравейте, искам да се похваля с прием по Abi-Първа девойка Майнхайм медицина, втора девойка Хайделберг фармация. Искам да благодаря на всички пишещи и подробно обясняващи дами за изпитите, документите и кандидатстването, тук. Специално благодаря и на mtz, която постоянно ни информираше и обясняваше по viber. Няма дама към която съм се обърнала и да не е помагала. От сърце благодаря. Страхотни сте.

Честито, браво на девойките Simple Smile  Ще са толкова близко една до друга.

Чакаме и Корнелия да се похвали с приета на абибесте по първо желание девойка и  разбира се - други младежи/девойки с други специалности.

# 128
То затова беше трудно да го измислим да са близко, защото едната последната година реши,че ще е фармация заради phast- а - 92%,оценка 1,1. А те са си много, много близки😃.

# 129
  • София
То затова беше трудно да го измислим да са близко, защото едната последната година реши,че ще е фармация заради phast- а - 92%,оценка 1,1. А те са си много, много близки😃.

Може би са еднояйчни Simple Smile  Моите са двуяйчни (търсят се, липсват си, подкрепят се, но си държат и  на свое време/пространство). След 12 години заедно в училище (преди това и детска градина) не дадоха да се издума (понеже  се опитах да ги убедя все пак) и двете да са в Манхайм или и двете да са в Аахен, хем  търсеното и от двете го имаше и на двете места.

# 130

Може би са еднояйчни Simple Smile  Моите са двуяйчни (търсят се, липсват си, подкрепят се, но си държат и  на свое време/пространство). След 12 години заедно в училище (преди това и детска градина) не дадоха да се издума (понеже  се опитах да ги убедя все пак) и двете да са в Манхайм или и двете да са в Аахен, хем  търсеното и от двете го имаше и на двете места.
И те са разнояйчни,  но се допълват една с друга и долу горе с общи интереси.

# 131
Здравейте и моето момиче е прието медицина по първо желание в Мюнхен. Искам да благодаря специално на mtz и на Русалка, както и на всички пишещи в групата за ценната информация, оказаната подкрепа и помощ- във всеки момент, на всеки етап от проучването до напрегнатия момент при получаване на офертите. БЛАГОДАРЯ, че ви има и за това което правите- безкористн, човечно. Ще изчерта последните постове и вероятно ще добавя инфо, което за мен е било ново- за следващите попълнения.

# 132
Честито на всички приети и успех на чакащите! Много е напрегнат, но и страшно вълнуващ този момент.

# 133
  • София
Честито на девойката Heart

# 134
Честито на приетите! Успехи, много нови приятели и само хубави емоции Heart.

Общи условия

Активация на акаунт