Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 80 711
  • 782
  •   1
Отговори
# 435
В повечето случаи дамите с тежките аромати изобщо не осъзнават, че пречат на околните , защото те са привикнали към аромата и не го усещат толкова интензивно. Имам колежка, възрастна дама, с огромна колекция от парфюми и нестихваща страст към силни, запомнящи се аромати. Понякога около нея просто не може да стоиш. Преди време клиент ми сподели, че дори му прилошава от “уханието” ѝ и не желае да работи с нея. Та, добре е понякога да се съобразяваме, но само ако ни интересуват околните. В противен случай ще се наслаждаваме сами на собствените ни красиви ухания!
Ако може колежката да сподели някои от парфюмите, които ползва, защото и аз искам да придобия такива термоядрени аромати

# 436
Пробвайте парфюмите на Тициана Теренци. Табит например. Той е чудовище и е изключително красив. Морските звезди също са термоядрени.

# 437
В повечето случаи дамите с тежките аромати изобщо не осъзнават, че пречат на околните , защото те са привикнали към аромата и не го усещат толкова интензивно. Имам колежка, възрастна дама, с огромна колекция от парфюми и нестихваща страст към силни, запомнящи се аромати. Понякога около нея просто не може да стоиш. Преди време клиент ми сподели, че дори му прилошава от “уханието” ѝ и не желае да работи с нея. Та, добре е понякога да се съобразяваме, но само ако ни интересуват околните. В противен случай ще се наслаждаваме сами на собствените ни красиви ухания!
Това е напълно така. Много жени не се съобразяват и се поливат с аромати като Guidance, например. Имахме много куриозни ситуации с 2 приятелки, които бяха загубили част от обонянието си покрай ковид, буквално се поливаха с аромати явно за да ги усещат, аз нося подобни и не ми пречеше, но се е случвало като сме били навън майки с колички с бебета да ги коментират на висок глас и демонстративно да молят управителя да ги мести.

# 438
  • The Evergreen State
Поредно разочарование от Amouage Journey Woman. Мисля че по-скоро аз се наситих от тези източни мотиви, от колкото парфюма да не ми харесва. Имам миниатюри и от Dior Ambre Nuit и Oud Ispahan. Харесвам и двата, дори повече от Амуажите, но клонят малко повече към мъжки за моя вкус и не бих се чувствала комфортно с тях.
Малко късно пристигам на партито и спирам да ви отегчавам, тези парфюми са дискутирани заедно с Ambre Sultan на Серж Лутенс и редица други подобни от Герлен и прочие още преди десетина години във форума.
Изтока винаги е привличал със своята красота, пищност и мистериозност и разбирам изкушението на топ парфюмеристите да покажат своята интерпретация по темата. Разбирам и защо обикновено не са мейнстрийм а са по-скоро в приве линиите и луксозните линии, в ниша, в инди парфюмите, твърде специфични миризми са, няма как да станат масово популярни.

И, ето на какво попаднах току-що. Брутално!

https://www.fragrantica.com/news/Barenia-Hermes-Review-21007.html

Не съм пробвала Барения нито Галоп за съжаление. Не й се връзвам обаче много на тази статия, авторката не ми е от любимите във Фрагрантика и е пословична с оплюващите ревюта.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 00:22 от Athena

# 439
Аз пробвах Барения и ми беше много ретро, а сега разбирам, че бил 100 годишен парфюм. Не усетих кожа - по-скоро алдехиди, цитруси и цветя.

# 440
  • Sofia
Аз пробвах Барения и ми беше много ретро, а сега разбирам, че бил 100 годишен парфюм. Не усетих кожа - по-скоро алдехиди, цитруси и цветя.

Аз усетих абсолютно същите неща, не ми хареса изобщо, голямо разочарование. Hermes е любимата ми марка и много ме хвана яд, че е толкова нелицеприятно издание Barenia. Ще го пробвам пак, като се появи по рафтовете, но нямам големи надежди…

# 441
И аз прочетох статията, но тази авторка ми де струва много заядлива. Сега, по принцип прочетох и коментарите под самият парфюм, и там въобще няма суперлативи към дамата направила парфюма, в частност и към парфюма също 😅, ама статията направо си е екзекуция. Усещам някакъв тон все едно всички са длъжни да правят парфюми само каквито биха се харесали на нея и нейните очаквания (буквално).
Аз лично ставам още по любопитна какво е сътворила мис Nagel. Няма да е първи път да не харесвам нещо от Ермес, така че ако си следват линията, очаквам действително да не е моята чаша чай, което пък винаги е по-добре за бюджета 😉
Казаха ми че в България ще дойде началото на октомври. Чакам да видим.

# 442
И аз го чакам с нетърпение,имам усещане,че ще ми хареса,нещо хем ново,хем класно и не толкова масово за харесване.

# 443
Аз съм с две ръце ЗА " не масово за харесване" парфюмите. Обичам белоцветни, ама мисля че ми стигат толкова издания. Готова съм да премина към нещо друго 🤭

# 444
Нямам по- очакван парфюм. Убедена съм, че ще ми хареса. Последните парфюми на марката са точно като за моя вкус.

# 445
  • Бургас
Барения ще пробвам от чисто любопитство, не харесвам бранда изобщо и не очаквам, че и този ще ми хареса.Даже ако ми хареса, което ме съмнява, ще се учудя.Нямам търпение да пробвам новият ЛВЕБ, доста хора из групите споменават, че им е силно виолетов.Обожавам ЛВЕБ ЕДП.Парфюм за днес и вчера Ананда Микалеф, много красив, препраща ме към Guerlain champs elysees, шампоанест го усещам,  както и Ананда, както и Беж на Шанел.И при трите парфюма го има това шампоанено, чисто усещане и ги свързвам по някакъв начин.Красавци.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 11:51 от Bright Crystal

# 446
Парфюмни фенове, лятото поприключва и се осмелявам да споделя впечатления от няколко парфюма, които много ми харесаха.

1. Amouage - Guidance 46 - Само до мостра се докопах и то със сто зора. Списъкът чакащи за туй нещо е огромен.
Началото е като на оригинала, но това е до няколко минути. После доминират розата и крушата. Има кисела нота, тип цитрусова. Лешникът отстъпва на втори план. Много по-силно излъчване в първите 5-6 часа от оригинала (възможно е). Оригиналът обаче е маратонец. След къпане оригиналът си седи на кожата, екстрактът не го усетих повече.
В общи линии - ако харесвате повече плодовия елемент на Guidance, дерзайте с екстракта. Ако лешникът и амбрата са вашето нещо - придържайте се към оригинала.
Мострата ми парфюмира гардероба невероятно. Искам да спя там.
2. Les Indemodables - Oranger Sirocco - страхотна канела. Подправкова, лютичка, сладка към края на развитието на аромата. Портокаловият цвят не е сапунен, а мек и свеж. Действа като подложка и фон за канелата. Абсолютно унисекс аромат. При по-студено време е по-сладък. При по-топло, по-пиперлив и мъжкарски.
3. V Canto - Messaggero - опушени виолетки. Парфюмът се отваря с тамян (пушек) и рози, след около половин час виолетките се разгръщат с пълна сила. В пирамидата са окачествени като листа от виолетки, но аз усещам сладост от цветовете им. Нещата не стават твърде бонбонени, защото има едно жестоко пачули в базата, което е много свежо.
Ето това са виолетки, които са унисекс.
Като трайност - страхотна. Не се отми от душа, напротив - стана по-интензивен ароматът.
4. Electimuss - Spice D'Arno - жестока ванилия. Първият аромат на бренда, който ми харесва. В началото ванилията е като свежа, сладка и студена - като сладолед. После става строга и опушена, с дървесни нюанси.
5. Adamo - Clifton - все едно плувам в шербет. Много хубаво плодово начало - и сладко, и свежо. Абе, направо си е плодово цунами. Има една нота на ядки и подправки ( от кардамона). След 2-3 часа може да мине към дърво и мускус, ако е много топло и сте се изпотили. Ако е по-хладно и пръснете на опакото на ръката, а не на вената, плодовата нота държи по-дълго и няма мускусна драма.
Изключително мощен парфюм. Много траен.
6. Ojar - Halwa Kiss - давам го за сравнение с Clifton. Също много "шербетен". Но тук акцентът е върху фурмите. Има ядки, но е свежо усещането. Много интересно развитие - според температурата, може да е по-свеж (като лимонада) или по-тежко ориенталски. Добрата новина е, че в базата няма мускус, а парфюмът се сбогува с едни леко плодови и сладко ванилени ноти.

Толкоз от мен Simple Smile Бъдете здрави!

ps Умишлено не коментирам финансовия аспект.

# 447
Дами имам въпрос , който честно
казано не знам в коя тема
да задам. Много ми хареса аромата в тоалетната на един салон  и веднага ми се стори познат. Като се огледах , видях че
има сложен дифузер на Jo Malone , толкова много ми хареса че мисля да взема за вкъщи. Имайки се напредвид обаче цената , дали си струва, колко дълго време ще се усеща? Някоя от вас инвестирала ли е такава сума за аромат за дома?
Пробвала съм само два варианта,  някакви
подаръци преди време не знам
какви марки бяха , обаче изобщо не се усещаха…. Има доста аромати , които не бих носила като парфюми , но би ми харесало дома ми да мирише по този начин…

# 448
  • 🌊
Ох, яд ме е. Makeup бяха пуснали промоции 5 мастриза 11 лева. Щателно си подбрах следните:
💠Carolina Herrera Good Girl Legere
💠Lacoste Eau De Lacoste L.12.12 Sparkling
💠Lolita Lempicka LolitaLand
💠Aquolina Pink Sugar Berry Blast
💠Aquolina Pink Sugar Red Velvet
💠Burberry Her

Но, ще излизам и с Чебурашкин, та си казвам утре ще ги поръчам. Утре е днес и промоцията я няма. Сега не знам къде ще мога да ги помириша и ме е яд.

# 449
AlisaHofman, дифузерите на Jo Malone са достатъчно трайни. Аз нямам засега, но моя приятелка има в дома си. Държи го на пода и като минавам... прекрасно е.  Идеята е да е на по-ниско, за да се издига аромата. В Delirium ще Ви обяснят подробно.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 15:13 от Magda Dimitrova

Общи условия

Активация на акаунт