Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 80 505
  • 782
  •   1
Отговори
# 45
За мен Tilia е аромат на чистота, много странно. Ухае ми на прах за пране.

# 46
Днес си напръсках доволно роклята и косата с Armani My Way Intense и съм изключително доволна. Отидох на гости на приятелка - моят парфюмен критик. Посрещна ме с думите, че ухая страхотно и така през цялото време, докато бяхме заедно. Не спря да коментира колко е прекрасен парфюмът ми и колко ми отива. В началото си мислеше, че съм с имитация, защото съм била при нея с тази на Заг, и се чудеше защо сега й харесва толкова и ухае на скъп парфюм, а преди това не й е харесал. Когато разбра, че е оригинал каза, че има огромна разлика.

# 47
Много съм доволна, имам си Aqua Alegoria Limon Verde Flowers LemonFlowers LemonFlowers Lemon
Свеж, нежен, чист и ненатрапчив. Идеален за лято
Мирише ми на лимони, мента, захарен сироп, билки и едваааа забележима тръпчивост.
Ще го видя на чисто и свежо как ще е, че това е тест след часове жега.

Спешъл благодарности на Тигровата Лилия (Tiger Lily) , че ми писа къде го има Flowers Bouquet

# 48
Много съм доволна, имам си Aqua Alegoria Limon Verde Flowers LemonFlowers LemonFlowers Lemon
Свеж, нежен, чист и ненатрапчив. Идеален за лято
Мирише ми на лимони, мента, захарен сироп, билки и едваааа забележима тръпчивост.
Ще го видя на чисто и свежо как ще е, че това е тест след часове жега.

Спешъл благодарности на Тигровата Лилия (Tiger Lily) , че ми писа къде го има Flowers Bouquet
С кеф да си го ползваш.
От къде го поръча?
Видях в другата тема Simple Smile

# 49
Мерси, много ме радва. Герлен ги могат алегориите

# 50
  • The Evergreen State
Разносвам днес Patou Sira Des Indes, който поръчах наскоро. Има такъв десерт и наистина има нещо десертно в него, сладка амброзия от плодове и цветя, разкрива се красиво в топлото време.

Честито на всички с нови парфюмни придобивки!

# 51
  • София
Всяка вечер си намислям с какво ще съм на другия ден и всяка сутрин слагам Amouage Sunshine. И това е от няколко години. Абсолютният ми летен любимец!

# 52
  • The Evergreen State
Влизам с питане за Lolita Lempicka Le Parfum, който четейки в интернета, се оказа някаква преиздадена версия на старата формула разбира се. Бутилката си е също толкова красива както си я спомням, сока вътре различен ли е много от старата версия, знае ли някой? Намирам го на изгодна цена и се чудя дали да го поръчам.

Редактирам да добавя, става дума за парфюма от 2023, сега прочетох че е 100% vegan, нямам много яснота какво означава това при парфюмите Simple Smile.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 11:27 от Athena

# 53
Моята парфюмна диета продължава, и нося налични летни (и не само) любимци.
През първата половина на месеца (в Истанбул) въртях Amouage Sunshine и Flowerbomb Nectar, но нямаше жеги, и се развиваха идеално. 
И Traversee du Bosphore носих, заради заглавието, но есента определено му отива повече.
Тази седмица е много по-гореща, и в Краков въртя любимите Philtre и Chanel No5 EdP:

Минах покрай нишова парфюмерия:

Влюбих се силно в Аtkinsons Pirate's Grand Reserve, и това ще е парфюма който ще купя тази година, но не му е сега сезона. Страхотно ми застана, разкошно какао с ром извади, без да е алкохолен. Прекрасно излъчва, и е много мой.

В България ще нося Sunshine за вечерите,  и AA Pamplelune за през деня.

Имам много летни любимци, ще се опитам и на тях да обърна внимание- Libre EdT, Izia, Elie Saab In White, Womanity, Womanity Eau pour Elles, Intense Tiare, Datura Noir, Prada Pour Femme....

През септември ще отбележа първа годишнина без парфюмна покупка.

# 54
Струва ли си Paris Corner Emir Celestial? Някой може ли да го сравни с Ganymede?

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 15:31 от chilko

# 55
  • на последния етаж
Знаете ли кога ще е наличен новият Chanel Gabrielle L'eau в България?

# 56
Вярно ли е, че Gabrielle L'eau няма да се зарежда в България?

# 57
  • София
Струва ли си Paris Corner Emir Celestial? Някой може ли да го сравни с Ganymede?
Не съм от почитателите на оригиналния Ganymede, но това намирам за Paris Corner Emir Celestial, като мнения под едно видео-ревю:

As a long time fan of Ganymede, I can say this is around 90% close - biggest difference I notice is that it’s a bit more fresh and citrusy off the top but that’s a plus as far as I’m concerned. After trying this I don’t think I’ll ever be buying the original again
-------
This (celestial) is a nice, metallic, citrusy, and musky woody dry down. Completely unique to anything I have. I’m also really impressed by the quality for the price, one of the few clones I’ll consider getting another bottle of.
-------
This is a good one, one of the best clones as a stand alone (never tried the original). I like the scent profile, it changes as the day goes by and it lasts on my skin especially for a freshie. It’s also very unique.
--------

Мисля, че си заслужава опита. Joy Amin(на който напълно вярвам) казва че Paris Corner Emir Celestial е по-светла и носима версия, в по-свеж прочит, и сам по себе си напълно заслужава притежание, особено на тази цена. Бутилката също изглежда приказно Animal Heart Eyes Cat

# 58
Благодаря за новата тема 🌴
Включвам се и аз с всичките ми летни аромати, защото всички са ми любими 🤍

Научих се да пазарувам мостри и отливки и стигам до бутилки само на най-любимите аромати.

На Intense tiare изпръсках една отливка, но май ще се купува бутилка, мирише ми ня лято този парфюм 🥰

Пръсках Memo Corfu, изобщо не ми хареса, стори ми се тежък и имаше доста отчетлива роза при мен, а аз не съм й особен фен.

Минах през Дъглас да тествам аромати на Van cleef & arpels, покрай Амарата ми се предизвика интереса. Neroli Amara ми хареса повече от The Amara, но така или иначе съм си поръчала мостра от Старкорп и ще разнося.
Очаквах по пирамида, че Orchidee vanille най-много ще ми хареса, но всъщност изобщо не ми 😹 най-много ми допадна Bois d’amande и съм склонна на покупка, но за студено време.
Исках да пробвам и Boucheron oud de carthage, но нямаше тестер 🥲
Без да искам се ориентирам към по-тежките аромати, но най-много ги харесвам.
От Старкорп чакам първите си мостри на Xerjoff - Bouquet ideale, Dolce Amalfi и More than words, както и на Nishane Wulong Cha и Armani Prive Bleu Turquoise

# 59
  • София
Прекрасна тема! Лятото е моят любим сезон, и като че ли имам най-много парфюми подходящи за топлите месеци. Не си налагам да разделям парфюмите по сезони, но екзотичните флорали не са ми на място през зимата. Имам няколко ириса и амбъри, които също не мога да нося лятно време, защото в главата ми олицетворяват друго време от годината.
Terracotta - Guerlain е парфюмът, който се затвърди като лятна любов през последните години и изпръсквам последните 20-ина мл от него, трябва да го презаредя.
Това лято преоткрих Lolita Lempicka - Elle l'aime Отново в същата категория, но звучи някак по-зряло и не ми е толкова тропически. Комбинирах го с Yves Rocher - Monoi, който прекрасно го омекотяваше и добавяше това допълнително екзотично усещане, което ми липсваше.  Разбрах, че за жалост е спрян, а е чудесно бюджетно решение за тези, които обичат аромата на тиаре.
Този сезон нося много и  Annick Goutal - Ninfeo Mio, който ми се струва еднакво прекрасен както в прашна София, така и на морето Green Heart

Общи условия

Активация на акаунт