Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 79 305
  • 782
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Пръснах Barenia на кожа малко по-внимателно и го оставих да се развие. Връщам си думите назад, прекрасен е, съвсем в духа на Hermes епохата, след Елена. Ще го дебна за изгодни 30мл.

# 541
Има ли общо новото Chloe с роза кафе на Том Форд и Булгари Rose Essential...те двата са ми абсолютно еднакви рози.

# 542
Няма общо.

# 543
  • The Evergreen State
Ходих днес на парфюмна обиколка, Барения е заредена навсякъде при нас. Бях готова да я купя на момента, много ми хареса. Напомня много силно на Armani Si обаче, който е друг парфюм в арсенала на Christine Nagel. Много личи почерка й от Si в Барения, дори бих казала до степен че който има оригинала Armani Si, би си спестил едни пари в лицето на Барения. Много харесвам и Барения и Си, но тази прилика е разочароваща. По същия начин се почувствах и като тествах Burberry Goddess, много хубав, но и много близо до по-старото им издание Burberry Brit.

Всичко това за пореден път ме кара да мисля, че пирамидите на парфюмите, историите които се пускат в публичното пространство около създаването им - всичко е съчинения и маркетингови кампании и често пъти различно от това, което се случва зад кулисите при създаването на парфюм.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 05:44 от Athena

# 544
  • София
Отстрелях на сляпо новия парфюм на DKNY 24/7. По пирамида и описания очаквам да е много мой, дано! Чакам го с нетърпение:-)

https://www.fragrantica.com/perfume/Donna-Karan/DKNY-24-7-94958.html

# 545
А влажното мочурище усети ли?😃
само в първите няколко митути, но ММ хич не го иска.
Ката излезнах от Дъглас и доближих ръката си до носа му, реакцията му беше "Нали не го купи?!" 😂

# 546
Athena аз не усетих прилика с Armani Si, той ми беше  доста по сладък и розов, но съм го съм тествала отдавна и незнам доколко спомените ме лъжат.По -скоро усетих препратки към нотката на пачули в използвана в Miss Dior сериите, не че са еднакви. Но ми стана интересно, че споменаваш тази прилика и други във фрагрантика я сочат,както и  такава с Angel ( с което не съм много съгласна)и Miss Dior Cherie , който пък аз не познавам.

# 547
  • Бургас/Пз
Новото Клое е прелестно за моя нос. Розите на тази марка са ми много любими и този път не ме разочароваха. Има нещо различно от другите, които съм имала, но не мога да опиша какво, нещо много нежно и същевременно секси. Никакви влаги и мочурища не усещам. Ще си го пръскам цяла есен с голямо удоволствие. ❤️

# 548
И моето дойде, разтопена съм от кеф в сладките рози.

# 549
  • София
Мнения за Dior Fahrenheit? Как го възприемате дами върху мъжете си (и познати) и дразни ли ви ароматът? И господата, които са го тествали, да споделят. Обмислям тази зима и за себе си нещо ново да изпробвам, че обикновено съм в двете крайности - прочутите мъжки цитрусови и свежи аромати и унисекс гурмета.

cancerthecrab - Ами да Ви кажа, баш класическия Dior Fahrenheit за мен е рисков за на сляпо, най-вече заради специфичното петролено усещане. Не е лесен и лек парфюм.
Честно казано, за мен изпълнението на Мерцедес по тази тема е далеч по-приятно и модерно:

https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Mercedes-Benz- … ntense-18141.html

Звучи по-актуално, по-свежо и младежко. А и ценово е много добро предложение в този дух.
Моята лична препоръка е да погледнете при възможност/Сефора/ и този:
Salvatore Ferragamo Ferragamo  for men
https://www.fragrantica.com/perfume/Salvatore-Ferragamo/Ferragamo-59019.html

Не че е като Фаренхайт, но за мен навлиза в тази територия, по едни много рафиниран, модерен и приветлив начин. По-ароматен, лек и въздушен е, но това за мен е плюс.

# 550
За моя нос е като една по-красива и модерна версия на оригинала.
Много е красива розата.
Определено ще го пробвам пак като захлади

# 551
  • Sofia

Този коментар ме накара да падна от леглото от смях, благодаря Ви, значи не е за момче на 24? Bowtie

И за да не съм негативна и хейтърка, давам предложения за два страхотни, мъжки, секси и младежки парфюма за есента и зимата:

Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée Givenchy
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Gentleman-Eau-de-Pa … Privee-71272.html

и

Silky Woods Elixir Goldfield & Banks
https://www.fragrantica.com/perfume/Goldfield-Banks-Australia/Si … Elixir-87428.html

# 552
  • Бургас/Пз
След известно време долавям в Клоето нещо, което усещам и в Мис Диор Парфюм... възможно ли е пачулито да избива еднакво при мен?? Точно това много ми харесва в Мис Диор и като го усетих и сега, още повече се изкефих.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 14:08 от Не се сърди, човече

# 553
При нас се разхлади и извадих Miss Dior Parfum. Чуден е. Новото Cloe не ме впечатли, оставам си почитател само на Cloe Roses.
 Ланком Еликсир ми хареса, но не като да а си го купя. Към една поръчка избрах негова мостра и това ми стига.

# 554
Chloe Roses на мен също ми харесва повече

Общи условия

Активация на акаунт