Парфюмни размисли и страсти - 291 тема

• 79 353
  • 782
  •   1
Отговори
# 570
Не знам дали идвам да се похваля или оплача, наруших си парфюмната диета. Замалко да изкарам една година без нов. От една скучна и уж безопасна парфюмерия грабнах Burberry hero edt. Лично за мен си е Grinning другите два от линията са ми мъжки, но този е чуден унисекс. Не е много траен, като за едт бива.
И понеже говорите за Cloe, преди малко мирисах едно червено. Квадратна бутилка, но червена на цвят, или пък течността беше червена... Сега не намирам такова из нета, някой сеща ли се какво може да е?

# 571
  • Чукарландия
Пробвах и аз новото Chloe - не е моята бира.

Драйдаунът ми допада, но аз съм стар фен на комбинацията роза-пачули.

В драйдауна аз долавям Baccarat Rouge.
Както обикновено, Chloé не ме разочарова. 💖

# 572
  • Germany
И аз минах да тествам Barenia, но само на блотер. Първото впечатление е много добро, някак ми напомня на H24...
chilko, да, съгласна съм с теб, и за мен имат много общо. Аз го оприличих на Beau De Jour Eau de Parfum Tom Ford, но май си прав, точно в посока H24 отива, благодаря ти! И все пак е доста по меден и сладък от него. Интересно ми е тези, които познават Кели Калеш дали откриват и от него в Барения? Аз лично откривам много общо и между тях.
Phloxx, да не е този?

Аризона, разбирам радостта ти, и аз не се сдържах и си поръчах ЛВЕБ еликсир! Много ми харесва тази тенденция на виолетови аромати. Измъчи ме миналата вече мода на туберози:grinning:. Това е втората ми виолетова любов и скоростна покупка тази година след Comete Chanel. Надявам се да не е последната, и да открия още прекрасни виолетови изненади. Ще ми се да вярвам, че и тазгодишния Шалимар ще е в тази тенденция, но ... блажени са вярващите Grinning.
Бел, добре дошла отново Hug
Няма как рози да не ти паснат на теб, винаги в розово те виждам! Честит да ти е и на теб, и на останалите момичета, които го поръчаха, много да ви радва!

# 573
Този ще да е, благодаря. Само големия златен надпис някак не съм го запомнила Joy

# 574
Надявам се да не е последната, и да открия още прекрасни виолетови изненади. Ще ми се да вярвам, че и тазгодишния Шалимар ще е в тази тенденция, но ... блажени са вярващите Grinning.
Аз пък на тази тематика си мечтая да преиздадат Angel Garden Of Stars - Violette Angel Mugler, там беше убийствена комбинацията пачули с виолетка!

Densi и аз така я усещам - много е променлива и при мен Barenia, страшно  е красива!  Не можах да се удържа и си поръчах бутилка, днес дойде и цял ден й се радвам.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 21:36 от BoMarina

# 575
  • Пловдив
И кои са другите виолетови аромати ? Ама наистина виолетови, не само с Violet в името.

# 576
  • Germany
BoMarina, нали! А дано! В Angel Garden Of Stars - Violette Angel Mugler виолетката си е висш пилотаж, за мен остава ненадмината в личната ми класация на виолетки! Имам щастието да го притежавам, и откакто съм на виолетова вълна тази година, посягам все по-често към него. Дори получих комплимент за него в офиса от колежка, с която не се познавам, и която се оказа че била много запалена по парфюмите. Каза, че не е попадала никога досега на такъв парфюм и шлейф Blush От нейната уста уста звучеше като голям комплимент.
Тази година ми прави впечатление, че мейнстрийма излезе от сянката на ниша с много хубави парфюми. Дано се задържи тази тенденция!
И кои са другите виолетови аромати ? Ама наистина виолетови, не само с Violet в името.
От тази година моите любимци са Comete Chanel и La Vie est Belle L'Elixir Lancôme. PdM също излиза скоро с виолетов парфюм, нямам търпение да го пробвам и него

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 21:54 от kovatcheva

# 577
За мен мнооого виолетов е този, без да съм фен на такъв тип аромати https://www.fragrantica.de/Parfum/Issey-Miyake/A-Drop-d-Issey-66334.html

# 578
Интересно ми е тези, които познават Кели Калеш дали откриват и от него в Барения? Аз лично откривам много общо и между тях.
Да - началото за мене беше точно Кели Калеш, като кожените нотки са заменени с цветни. След като се разгърне, няма много общо, но определено ме удари носталгия при първо пръскане. Кели Калеш ми беше една от първите парфюмни страсти, но вече не го поддържам.

# 579
Kovatcheva абсолютно! Съвсем заслужени комплименти са били! Невероятен беше, все се надявам да попадна на нещо подобно, но не ми се случва... 
Хубави виолетки освен в LVEB l'elixir  намирам и тук https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Royal-Princess-Oud-31563.html и тук https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Hermessence-Violette- … olynka-75700.html.

# 580
Днес на Акропола при 27 градуса и 70% влажност в Атина яко облаци от копия на Бакара 🤢 Непоносимо ми е това ДНК в жега и ужасно несъобразително да го носиш. Иначе в хладна есен още обичам по един фъс от оригинала.
Пробвах в Сефора тук Клоето и Барения на блотер. При все че обичам почти всички версии до сега, това Клое и на мен в развитието си ми избива на пачулито на новия Мис Диор, което ми е малко главоболно и да, и аз усещам финал на БР. Сега малко по-малко ме е яд, че изпуснах офертата 😁
Барения много ми хареса на първо четене! Стегната, бистра и ароматна, много елегантна. Ще пробвам на кожа и ще я мисля.

# 581
Намерих и тествах новото Chloe. Не е за мен.

+1. Твърдо не.

# 582
И аз благодарение на LVEB L'Elixir си спомних колко много обичам Angel Violette Garden of Stars, и затова не бих го купила сега. На вълна чай съм в последните дни, типично за края на лятото и довършвам последната бутилка на любимия Burberry The Beat. Никой чай не го е надминал досега в моята книга.
След него ще нося отново Виолетовият Ангел, и ако не ми омръзнат виолетките, и Insolence.
Тази парфюмна година ще я кръстя A Blast from the Past, или Сбогом на съкровищата.
Прибрах сандалите и летните рокли, извадих чадъра, The Beat, DG Sicily и Dolce Amalfi. Последният не е спряно съкровище, но септември е неговият месец. Two Hearts

# 583
Dez, подсети ме че имам мостра на Dolce Amalfi и трябва да го пробвам.

Тези два дни е много хладно и аз с голямо удоволствие се радвам на Feve tonka

Тези дни и аз ще мина да тествам новите аромати, нямам тъпрение 🥰

# 584
Заинтригувахте ме с тази Барения - мисля, че много ще ми допадне ....
Днес получих комплимент за Клое-то от колега .... и докато се наведох да му го намеря на компютъра кое точно е ....не се сдържа и ме целуна под ухото   ... ето така въздейства този аромат на мъжете Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт