Грешни пропорции вода/адаптирано мляко

• 1 889
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, от около 3 седмици след препоръки от няколко наши приятели използваме машина за приготвяне на млякото (бебка е на 1 месец и 1 седмица и от родилното си е само на адаптирано мляко), но се оказа че сме направили ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВАТА грешка да объркаме настройките, и на 90 мл вода машината е пускала 5 лъжички/дозички мляко вместо 3. Явно и това е причината да наддава повече от колкото е нормално. Та при създалата се ситуация бихте ли ме посъветвали как да процедираме, тя вече си е свикнала на 5 л. с 90 мл вода, но пък знам че е важно пропорциите да бъдат спазвани. Какви рискове крие повечето мляко спрямо вода от това както е в указанията?

# 1
  • София
Сложи правилните пропорции. Ако е по-гъсто, може да получи запек, проблеми със стомаха...

# 2
Машина? На ръка да мерите не е ли по-лесно и сигурно?
Много е важно да се спазва пропорцията. Да наддава бебето повече от нормалното за възрастта си е като за възрастен да наддава много теглото си. Даже и по-опасно.

# 3
Точно така. Продължете с правилните пропорции. Ако досега няма проблем със запек или други неразположения, едва ли ще се появят.

През първия месец бебетата качват най-много и това е нормално.

Скрит текст:
Дъщеря ми през първия месец качи почти 1.800 кг и порасна с 4 см. Според педиатъра беше ок. Вече е голяма, няма проблеми с теглото и здравето.

# 4
Когато слагате по-малко вода, АМ не се разтваря добре и това натоварва бъбреците на бебето. Изключително важно е да се правят дозите както е указано, иначе ще разболеете детето.

# 5
Каква е тази машина? Може ли снимка?

# 6
Тези машини и аз ги гледах, но след като прочетох повече ревюта, се оказа, че те като цяло си дават грешки в дозирането независимо, че са настроени правилно.
Започни да спазваш правилното съотношение вода и АМ и говори с педиатъра, ако имаш притеснения.

# 7
Леле и за това ли машина измислиха… три лъжици и 90 мл вода да се джуркат с машина Wink

Правете млякото според инструкцията.
Храносмилателният тракт на бебето е несъвършен и няма нужда да си правите експерименти с него.

# 8
Когато слагате по-малко вода, АМ не се разтваря добре и това натоварва бъбреците на бебето. Изключително важно е да се правят дозите както е указано, иначе ще разболеете детето.

Да както казах изключително глупав наш пропуск, засега си пишка нормално, от сега нататък ще пропорционираме спрямо указаното, да се надяваме да няма проблеми с бъбречетата. 🙏

Каква е тази машина? Може ли снимка?

BabyBrezza e машната ето тази:

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 22:57 от Мария Аспарухова

Общи условия

Активация на акаунт