Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 38 279
  • 756
  •   2
Отговори
# 180
То е все сезон вече..или летен, или зимен със студ. Междинки няма.

# 181
  • София
Дойдоха на оглед юли и ни ги монтираха на 7ми септември.

# 182
Ами не знаете какво да кажете Simple Smile
Аз преди години поръчвах през юли - пак така натоварено, бяха дали срок 4 седмици. Мислих, мислих, обадих се на следващия ден с молба "Аман, заман, търсете по-ранна дата, че дотогава ще умра от горещи вълни!" (което си беше вярно, направо бях в пещта, без преувеличение и чак припадах). За моя изненада се обадиха и намериха място в графика за след няколко дни. Единственото, което се чудех, е как изобщо ще облека дреха, за да посрещна хората и как ще изтрая облечена да монтират климатика. Ама издържах и като го пуснаха, ми идваше да ги целувам наред Simple Smile 
Иначе заради проблем с гръбнака никак не траех на климатик и нямахме. Горещите вълни обаче надделяха над гръбнака.

# 183
За една и съща фирма ли говориш, Черна станция?

Да. Просто когато са по-свободни е по-лесно.

# 184
Поръчах преди 2 години началото на май месец (нито отоплителен нито охладителен за климатиците), след 3 дена -монтиран климатик Simple Smile.

# 185
Вчера купих климатика, за който поисках мнение на предната страница
Скрит текст:
Понеже не е още студено заявих монтаж на 21.10.24г., тъкмо ще има време да се освободи място за работа на терасата за външното тяло. В деня на доставката няма да съм там, но за монтажа мисля да съм. Има ли неща, които е нужно да следя по време на монтирането? За всичко си има специфики. Сблъсквала съм се с монтажници, които избират по-лесния и бърз начин / аз му викам калпазански/ Sweat Smile, вместо по-сигурния и качествен. Ноооо...... В случая нищо, ама нищо не разбирам. Маркучи, височини, отстояния? Знам ли? Дупките след това трябва ли да съм подготвена да ги запълня/ уплътня/ или това те ще направят?

# 186
Те си запълват дупките, но само функционално, не и естетически. Тоест уплътняват да не духа със силикон. Но ако искаш по-красив интериор после сама трябва да си намериш начин.
Иначе е трудно да се каже какво да се гледа - къде да е външното тяло, да сложат тампони (обикновено се доплащат), да сложат тавичка за водата и да я отведат до водосточна тръба, да има повече от минималния тръбен път  (ако двете тела са близо се прави намотка от тръбата). Накрая се тества с вода дали наклоните са ОК и водата изтича където трябва.

# 187
Дали ще ти вакуумират системата.
Помисли кабела за тока къде го искаш - може да го пуснат от външното тяло, и с малка дупка долу в стената да влиза в стаята,   или да е от горе от вътрешното. Поискай да е достатъчно дълъг, че при мен го оставиха леко къс и ми е леееко кофти.

Тавичка се доплащаше 80 лв при мен, без такава съм Simple Smile

# 188
Здравейте, може ли мнение за климатик Нео?
Искам да го монтирам на вилата и ще се ползва рядко, поради тази причина не ми се дават много пари.
В къщи сме с Тошиба и сме супер доволни.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 16:11 от elica_2007

# 189
  • Велики Преслав
Ами по-добре подминете. На практика е нисък клас ТСЛ.

# 190
  • София
Вчера купих климатика, за който поисках мнение на предната страница
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Понеже не е още студено заявих монтаж на 21.10.24г., тъкмо ще има време да се освободи място за работа на терасата за външното тяло.
В деня на доставката няма да съм там, но за монтажа мисля да съм. Има ли неща, които е нужно да следя по време на монтирането? За всичко си има специфики. Сблъсквала съм се с монтажници, които избират по-лесния и бърз начин / аз му викам калпазански/ Sweat Smile, вместо по-сигурния и качествен. Ноооо...... В случая нищо, ама нищо не разбирам. Маркучи, височини, отстояния? Знам ли? Дупките след това трябва ли да съм подготвена да ги запълня/ уплътня/ или това те ще направят?

Ако е напазаруван от маркета и е с "безплатния" монтаж и професор да си в областта, се тая. Simple Smile

От друга страна.......нищо лично, от чисто любопитство - питаш във форум, какво да следиш при монтажа. И най-големите леваци да са, все са понаправили нещо и би трябвало на принципно ниво, да знаят какво правят.

А ако е от сериозна фирма и монтажа не е стандартен /както обичат търговски да се изразяват Simple Smile / и ако всичко това, за което питаш е уточнено и договорено, значи е цветя и рози. Simple Smile

# 191
Не виждам проблем с безплатния монтаж или със стандартния монтаж. Като купуваш климатик за 4 бона няма нищо чудно, че ти бутат като отстъпка монтажа. А за стандартното има значение дали тръбният път е три метра или 15 метра, например.

# 192
Не е само това стандартен монтаж.
В него не влизат също : тава, тампони, труд за тях, също махане на стъклопакет, и други нещица, които могат да надуят сумата за монтаж.
В сайтове на фирми си има изброено всичко, като цена за труд и материал...чела съм и ти става ясно колко и за какво, накрая, ще платиш.
Безплатен монтаж не бих ползвала, защото калпав монтаж може да ти скапе иначе хубавата машина.

# 193
И защо ще я скапе, като екипът е същият? Но за някои климатици вземат пари, за други дават промоционален безплатен монтаж (за по-скъпите). Това си е стандартна търговска практика.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 09:20 от Черна станция

# 194
Кой екип е същият?
Веригите нямат екипи, имат ама са сбирщайн...
Аз няма да споря, всеки си има глава на раменете и си решава.

Общи условия

Активация на акаунт