Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 825
  • 710
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,момичета
Нанесохме се преди 3г,но не сме слагали климатик тк лятото беше ок,а зимата си имаме газ.
Не искам да ви питам за модел,а дали нихте ми препоръчали подов климатик или някакъв който да стои добре на стената тк сравнително хубаво си направихме дневната,където ще е той и не бих искала да го изтупам на стената тк е точно на най-голямата ни стена

# 556
РЗИ контролира публ.обекти. Не частни. Следя как ще ги викнете нощем да замерят.
Коя е наредбата ?
Има акредитирани частни фирми. Наредба номер 6 за шума има таблица за проникващ шум в жилищни помещения

# 557
Ставаше дума за наредба с която ще накарате съседа да премахне климатика.

# 558
Здравейте,
Предстои ни слагане на 3 климатика , като 2 от тях ще са за спалните 9ки и за всекидневната 14ка. Основно ще са за студено понеже сме на газ но ги предвиждаме като алтернатива за отопление. Спрели сме се на тези два модела . Може ли съвет , кой от тях ще е по доброто решение?

Mitsubishi Electric MSZ-AY25VGK/MUZ-AY25VG WiFi, 9 000 BTU, A+++/A++ • R32
Или
Fujitsu General ASEH09KGTG/AOEH09KGCG WiFi, 9 000 BTU, Клас A+++/A+++ • R32

# 559
Здравейте,момичета
Нанесохме се преди 3г,но не сме слагали климатик тк лятото беше ок,а зимата си имаме газ.
Не искам да ви питам за модел,а дали нихте ми препоръчали подов климатик или някакъв който да стои добре на стената тк сравнително хубаво си направихме дневната,където ще е той и не бих искала да го изтупам на стената тк е точно на най-голямата ни стена
Подовият модел на Daikin е най-добрият вариант, красиво вътрешно тяло и работи перфектно Simple Smile .

# 560
Здравейте,
бихте ли дали мнение за този климатик:
Cooper and Hunter CH -S09FVX WIFI9000BTU клас А++?
Или подобен с такива параметри,но по-евтин?Simple Smile
Gree?

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 15:42 от marina an

# 561
  • 1st floor
Има ли период в годината, когато да дебна за по-големи намаления на климатици? Искам нещо бюджетно, но добро. Препоръчаха ми Gree. Искам и да не е много шумен, какви децибели са нормални при работа?

# 562
Пак съм аз, с още две запитвания. Разтоянието ми няма да има метър от климатика до леглото(60см).Проблем ли ще е?
Коя фирма е по-читава? Еклима или ХоумМарт?

# 563
Пак съм аз, с още две запитвания. Разтоянието ми няма да има метър от климатика до леглото(60см).Проблем ли ще е?

Ама това нали е стенен климатик, монтиран до тавана? Какъв проблем? Иначе за подов е проблем.

# 564

Ама това нали е стенен климатик, монтиран до тавана? Какъв проблем? Иначе за подов е проблем.
Подов е .

# 565
Подов няма да работи добре. Аз имам подов и му е осигурен свободен коридор по цялата дължина на помещението. И съм много доволна. Охлажда целия хол, а вечер "допраща" и до спалнята и спим приятно.

# 566
Ех, искаше ми се да е под прозореца, а явно ще трябва да го монтират на друга стена.
Благодаря за съвета.

# 567
Здравейте дайте ми мнение за климатик star light act12 wifi закупихме два такива миналия месец и не знам зимата ще ни топлят за охлаждане охлаждат добре понеже подменихме старите че бяха стари и сега мислим за още 2 да купим.За да не паля парно зимата понеже мъжът ми ще бъде на път и ще сме само двамата със Синът ми.Също така препоръчайте за баня нещо за отопление.

# 568
Здравейте дайте ми мнение за климатик star light act12 wifi закупихме два такива миналия месец и не знам зимата ще ни топлят за охлаждане охлаждат добре понеже подменихме старите че бяха стари и сега мислим за още 2 да купим.За да не паля парно зимата понеже мъжът ми ще бъде на път и ще сме само двамата със Синът ми.Също така препоръчайте за баня нещо за отопление.
За охлаждане всички климатици стават , но ако разчитате да се отоплявате с тях по добре изберете нещо по качествено. Няколко познати имам закупили марката от Емаг и след третата година имат проблеми, и за да ги отстранят ще платят сума от порядъка на 300-350лв. Аз лично не съм толкова богата за да си купувам такива марки !

# 569
За охлаждане всички климатици стават , но ако разчитате да се отоплявате с тях по добре изберете нещо по качествено. Няколко познати имам закупили марката от Емаг и след третата година имат проблеми, и за да ги отстранят ще платят сума от порядъка на 300-350лв. Аз лично не съм толкова богата за да си купувам такива марки !
мъжът ми иска другите два да са Панасоник май защото ми писна да паля парно и да го подържам за двама човека.Иначе топлината от парно не може да се равни на тази на  климатик.Майка ми и баща ми в тях са на 5 климатика Мицубиши и топлят доста добре и са иконимични.

Общи условия

Активация на акаунт