Всякакви въпроси относно климатиците - тема 5

• 34 849
  • 710
  •   2
Отговори
# 570
# 571
Kusmet, първият е отличен вариант, но зависи за какво помещение ви трябва. Климатика е много мощен и икономичен и на отопление и на охлаждане е А++!
Да не е от тази фирма, че като гледам какви кофти монтажи правят.

# 572
Kusmet, първият е отличен вариант, но зависи за какво помещение ви трябва. Климатика е много мощен и икономичен и на отопление и на охлаждане е А++!
Да не е от тази фирма, че като гледам какви кофти монтажи правят.

Заинтригува ме сериозно за фирмата. Зле ли са? Всъщност вече сме ги ползвали за един климатик, нямаше проблеми.
Сега търся климатик за това:
Помещение около 40 квадрата, нисък таван - на около 2,20, приемен етаж от стара къща -  северната и западната стена са  каменен зид, останалите тип "плетарка", няма изолация. Търся климатик предимно за отопление. Лятото е приказно, мнооого рядко би се наложило допълнително охлаждане. Ама зимата... вън е по-топло. Сега там има печка-камина на дърва, тя може да остане да помага и за разкош.

# 573
на мен мегаелектроникс ми направиха отличен монтаж. стараха се много. явно е до екип хора

# 574
за 40 квадрата е климатик с мощност между 18 000 и 24 000 BTU. с плетарката мисля по-мощния вариант.

# 575
  • Велики Преслав
Това да сложите 24ка в жилищно помещение си е жива смърт. Аз имам трапезария с 20ка, като включи турбината, че ми изхвърчи косата, заедно с корените. По-добре 2х12 или още по-добре подови.

# 576
Зсмислих се за 2 боря 12-ки, ама е сложно с мястото .
Договорих оглед и ако има такава възможност, може да са и две машините

# 577
Има ли период в годината, когато да дебна за по-големи намаления на климатици? Искам нещо бюджетно, но добро. Препоръчаха ми Gree. Искам и да не е много шумен, какви децибели са нормални при работа?
Докато са нови всички са в норма, но след година, две, три запопватда се разтропват и да пречат. Зима и лято само с това се занимаваме, дя мерим шума на недоволни съседи за да се съдят.

# 578
Здравейте, имаме нужда от 4 климатика за помещения - 12, 12, 17 и 38 кв. Мислим за 3 9ки и една 18ка, но се колебаем межуди тези 2 модела- Панасоник и Митцубиши  - https://vimax.bg/invertorni-klimatici/invertoren-klimatik-panaso … der=ASC&limit=100 и https://vimax.bg/mitsubishi-heavy/invertoren-klimatik-mitsubishi … rder=ASC&limit=12

# 579
Здравейте. Влизам в темата с проблем. Wink
Климатик Грее. На 5 години и нещо. Преди 2 години даде грешка на дисплея. Аз я разчитам като Е8. Тогава от сервиза ни казаха, че моторът/моторчето (не помня точно) е изгорял и го подмениха с нов. Сега пак даде същата грешка и се обадих на техника, който каза, че такава грешка се изписва, когато филтрите не са почистени и няма как да е от моторът, който вече е подменен. За мен това са глупости, признавам си. Да уточня, че климатикът лятото си работише без проблем. Предната грешка също се изписа, при ползването му за отопление. И сега си работи, но когато изпише грешката спира работа, трябва да го изключа и пак да го пусна. Някой имал ли е подобен проблем и къде на друго място да се търси грешката? Благодаря предварително.
Скрит текст:

# 580
# 581
  • София
А почистваш ли редовно вътрешното тяло?
Аз го чистя на 2 седмици, нищо че при монтажа техниците казаха 1 път месечно. Не е приятно, но трябва.

# 582
Здравейте. Влизам в темата с проблем. Wink
Климатик Грее. На 5 години и нещо. Преди 2 години даде грешка на дисплея. Аз я разчитам като Е8.
Скрит текст:
Тогава от сервиза ни казаха, че моторът/моторчето (не помня точно) е изгорял и го подмениха с нов. Сега пак даде същата грешка и се обадих на техника, който каза, че такава грешка се изписва, когато филтрите не са почистени и няма как да е от моторът, който вече е подменен. За мен това са глупости, признавам си. Да уточня, че климатикът лятото си работише без проблем. Предната грешка също се изписа, при ползването му за отопление. И сега си работи, но когато изпише грешката спира работа, трябва да го изключа и пак да го пусна. Някой имал ли е подобен проблем и къде на друго място да се търси грешката? Благодаря предварително.
Скрит текст:
Можеш да си изтеглиш файла и да се ориентираш:
https://www.climacity.bg/infobg/46

# 583
Много благодаря за отделеното време, много. Притеснението ми беше, че първия път казаха, че е моторче, а сега в разговор по телефона, че е замърсен. Филтрите се почистват редовно, но само тях. Ще чакам да дойде техник, който да види дали има някакво изтичане и ще действаме. Благодаря!

# 584
Здравейте. Имаме един климатик 18-ка и се чудим какво да го правим. Направихме ремонт и помещенията ни без климатик са 17кв и 50кв. Въпросът е този климатик 18ка можем ли да го ползваме за стаята 17кв или няма да работи добре? За хола ще е прекалено малък. Не ми се иска да го махаме защото трудно ще го продадем. А за хола 50кв, 24ка или 32ка трябва да вземем. Става въпрос за къща с изолация и нова дограма.

Общи условия

Активация на акаунт