Трайна боя за коса

• 3 546
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета. Моля да препоръчате трайна боя за коса, която да не се отмива за 10 дни. По принцип винаги съм използвала Гарние номер 5, но вече имам малко бяла коса отпред и забелязах, че за няма и 10 дни пада. Пробвах и на Лореал от професионалните бои, същата работа, даже май още по бързо падна, че и ми изсуши косата. Използвате ли някакви трикове за по-дълго трайно боядисване. Моля за помощ, че на две, три седмици не си е работа да се боядисвам Grinning

# 1
Има тема за това   Професионални серии за коса - Тема 163Тук можете да попитате за боя и за продукти за допълнителна грижа.
Принципно хубавата /професионална боя издържа около 3 - 4 седмици мах, но си трябва и допълнителна правилна поддръжка. Аз ползвам професионалната боя на Вела. Но трябва да се има в предвид и това ,че при всеки е различно.

# 2
Бяла коса се третира с допълнителна боя, която и дава пигмент, с който да се изравни с останалата коса. Ако си мажеш цялата коса само с една боя, и най-трайната да е, няма да успееш.
За бялата коса нулева (неутрална боя) 1:1 в окислител 6%  в комбинация с боята от магазина също 1:1 с окислителя 6%, за останалата коса, само сместа боята от магазина веднъж с окислител.
След това поддържаш само белите корени, т. е не мажеш 'надолу" към връхчето на косъма.

# 3
Благодаря, Pepina_n3, аз само корени боядисвам, цяла коса на няколко месеца, но въпросът е, че много бързо пада боята, за около 10 дни Confused

Бяла коса се третира с допълнителна боя, която и дава пигмент, с който да се изравни с останалата коса. Ако си мажеш цялата коса само с една боя, и най-трайната да е, няма да успееш.
За бялата коса нулева (неутрална боя) 1:1 в окислител 6%  в комбинация с боята от магазина също 1:1 с окислителя 6%, за останалата коса, само сместа боята от магазина веднъж с окислител.
След това поддържаш само белите корени, т. е не мажеш 'надолу" към връхчето на косъма.

# 4
Зависи от косата, някои издържат и повече, зависи колко % побеляване имаш, или е 100%?
Мини към по-светъл цвят, да замаскираш границата между боядисано и бяло.

# 5
Pepina_n3, не е 100%, по-скоро е на места, най-вече отпред на челото, да кажем 20%, но като е тъмна косата ме дразни да виждам бяло, а по светъл цвят го изключвам, защото съм много бяла, а и веждите са ми доста тъмни и ще е грозно Grinning

quote author=Pepina_n3 link=topic=1674923.msg48313477#msg48313477 date=1721320275]
Зависи от косата, някои издържат и повече, зависи колко % побеляване имаш, или е 100%?
Мини към по-светъл цвят, да замаскираш границата между боядисано и бяло.
[/quote]

# 6
Аз също търся трайна боя за коса, която да покрие всички бели коси, защото след раждането имам доста.. Ходих на фризьор миналия месец, но тази боя не е покрила всички бели косми. Не мисля, че фризьорката е слагала друга боя освен тази, с която ме боядиса. Това ли е причината да не са боядисани всички бели косми?
Иначе за 10 дни вече ми беше израснала косата и се виждаха белите корени, самият цвят сякаш е изсветлял и бие още повече на червено. Аз много искам изобщо да няма никакви червени оттенъци, а да е хубав светлокестеняв цвят, но или фризьорката не знае как да го направи, или моята коса все си бие на червено, с каквато и боя да се боядисва..

# 7
Фризьорките знаят как, те забъркват в  2 канчета, с едното мажат бялото с другото мажат това, което има цвят, няма боя която да покрие еднакво бяла и небяла коса.
В магазините се продава нулева боя също, 5.0, 6.0. 7.0... останалите бои придават оттенък, например .1 (след точката първо число) е студенопепеляв оттенък, 8.1 е русо пепеляво, 6.1  е кестеняво пепеляво. Може и последователно да го направиш - първо намажи косата до основен цвят - кестеняво, русо и белите участъци стават кестеняви, след това намажи с боя с оттенък, може и цялата коса - и става кестеняво- пепеливо, кестеняво - медено и др.
Скрит текст:

# 8

Здравейте! Някоя от вас да е ползвала тази боя? Аз се бях къносала преди 2 месеца и сега с маски се опитвам да махна цвета и да се боядисвам с тази.

# 9
А някоя хубава дрогерийна черна боя да кажете 😀 или по скоро синьо черна и да има блясък. До сега бях с Garnier color sensational обаче нещо май са я променили, няма такъв блясък като преди 🤔

# 10
А някоя хубава дрогерийна черна боя да кажете 😀 или по скоро синьо черна и да има блясък. До сега бях с Garnier color sensational обаче нещо май са я променили, няма такъв блясък като преди 🤔

Аз не препоръчвам дрогерийни бои. И други момичета казват, че има разлика с дрогерийна боя и професионална .

# 11
Аз следвам следните съвети: след боядисване косата не се измива 3 дни, използвам шампоан за боядисана коса. Така си имам доста добър цвят до израстване на корена около сантиметър, боядисвам се само в салон, тоест с професионални бои. Разбира се важно е и ежедневието, лятото излагане на слънце, мокрене в басейни/море увреждат и коса и цвят.

# 12
Аз съм изключително доволна от - compagnia del colore!!! Закупувам си я от Zlatna Ribka, изключително трайна и не ми уврежда косата. Simple Smile + използвам шампоан и балсам, който е специално за боядисана коса, така издържам доста повече време.

# 13
Моля за помощ каква боя да избера. Искам са постигна този резултат:

Но досега с каквото и да се боядисам, до 10 дни ставам оранжева. Естествения ми цвят беше горе долу подобен като на снимката, но след като започнах да се боядисвам, заради белите косъмчета тук там, състоянието е плачевно 😕

# 14
Споделете за добър шампоан, който да предпазва цвета от измиване.

Общи условия

Активация на акаунт