От известно време наблюдавам, че котката ми намали храната, но си го обяснявах с горещините и не ми правеше впечатление да има друга промяна. От два дни, обаче забелязвам, че постоянно лежи, гледа да се крие на тъмни места и общото и състояние изглежда зле.
Заведох я на ветеринар, опитаха се да направят кръвни изследвания, но но лекарката каза, че и от четирите лапи не може да вземе и изследва само серум, а резултатът беше увеличени чернодробни показатели, полиорганна недостатъчност според тях, но показателите на бъбреците, калция и фосфора са в норма.
Докторката каза, че не ми дава почти никакъв шанс да се оправи, най-вече защото телесната и температура е под нормата, което означавало, че органите отказват й е въпрос на часове.
Вляха и няколко системи и казаха, че ако оздравее ще е някакво чудо.
Котката е британка, на две години, нямам обяснение и съм шокирана от какво може да стане това.
Единственото ми обяснение, но лекарката го отхвърля е, че преди точно една година падна от третия етаж, но когато я заведох, казаха, че нищо й няма. Въпреки това си мисля, че нищо чудно да е получила хематом, който да се е превърнал в нещо по-страшно след това.
Не знам… забравих да спомена, че към момента е и с жълтеница.
Моля ако сте имали подобни случаи да споделите мнение.