Необяснимо състояние на котка

• 1 542
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте!
От известно време наблюдавам, че котката ми намали храната, но си го обяснявах с горещините и не ми правеше впечатление да има друга промяна. От два дни, обаче забелязвам, че постоянно лежи, гледа да се крие на тъмни места и общото и състояние изглежда зле.
Заведох я на ветеринар, опитаха се да направят кръвни изследвания, но но лекарката каза, че и от четирите лапи не може да вземе и изследва само серум, а резултатът беше увеличени чернодробни показатели, полиорганна недостатъчност според тях, но показателите на бъбреците, калция и фосфора са в норма.
Докторката каза, че не ми дава почти никакъв шанс да се оправи, най-вече защото телесната и температура е под нормата, което означавало, че органите отказват й е въпрос на часове.
Вляха и няколко системи и казаха, че ако оздравее ще е някакво чудо.
Котката е британка, на две години, нямам обяснение и съм шокирана от какво може да стане това.
Единственото ми обяснение, но лекарката го отхвърля е, че преди точно една година падна от третия етаж, но когато я заведох, казаха, че нищо й няма. Въпреки това си мисля, че нищо чудно да е получила хематом, който да се е превърнал в нещо по-страшно след това.
Не знам… забравих да спомена, че към момента е и с жълтеница.
Моля ако сте имали подобни случаи да споделите мнение.

# 1
  • ☀️София / London🌂
Заведете животното в голяма клиника където да бъде изследвано подробно и ако се налага дори да остане на стационар. Не може така без поставена конкретна диагноза да се говори, че и оставало часове. Що за вет е въобще това. Не чакайте повече, има група за ветеринарномедицинска помощ във файсбук, опишете подробно нещата, качете резултатите от направените до момнета изследвания и вероятно ще се включи вет да ви посъветва, или поне да ви насочат към коя клиника да се обърнете за помощ.

# 2
Възможно е котето да си е родено с проблем. Дано да се стабилизира след системите. Добри добавки/лекарства за чернодробни проблеми са легафитон и хепатиале форте капсули. Със сигурност ще трябва да приема нещо и да се следят показателите.

# 3
При нашият котарак, с подобни симптоми се оказа чернодробна липидоза. Честно казано, нямаха много надежди и за него, но с почти месец водене на системи сутрин и вечер се оправи и сега е 11 годишен котарак 😊 Желая ви бързо да оздравее и както са казали преди мен, заведете го на второ мнение.

# 4
Явно от падането се е случило нещо . Може да е счупила някое ребро . Да и направят снимка .

# 5
Има породи животни, които страдат от вродени здравословни проблеми и излизат наяве след някакво време. Също, ако котарачето е с лошо родословие, не чиста порода, може за заболее младо. Затова, ако държите да е породисто, трябва винаги да се взима от правилните места, а не от олх примерно.
Стискам палци да се оправи, но и да се, вероятно ще сте по-често по клиниките от обикновено и да се следи. Нашите ветеринари са твърдо против, ако лекуват породисти животни с ранни проблеми, да има бременност. Казвам какво може да е станало с вашето. За вас остава само да го лекувате и ако оцелее да си го следите.

# 6
Заведете я на друг, по-добър ветеринар, за второ мнение!

# 7
След такава диагноза и след изследвания на две, на три, първото, което бих направила е веднага да потърся второ мение, ако трябва и в друг град. Моята котка беше с преикарден излив след падане от гардероба и на нея един доктор каза да не се надявам, че ще оцелее, но друг пък се захвана и й помогна. Три години по-късно котето е все още живо.

# 8
  • София
Задължително търсете второ и трето мнение! Потърсете добър лекар .В зависимост от финансовите възможности има избор,поне в големите градове.Специалиста ще прецени какви изследвания да направи.

# 9
  • София
Вижте във Ветеринарна клиника Син Кръст в квартал Горубляне в края на София. Трябва ви истинска диагностика и екип от специалисти. Не забравяйте , че във всяка една професия има едни 20 процента, които са на дъното и са некадърници. Ами ако сте попаднали на тях и те грешат? Търсене друго мнение възможно най-бързо.

# 10
Авторке, кажи как е котето, че го мислим.

# 11
  • ☀️София / London🌂
Авторке, кажи как е котето, че го мислим.
И аз се чудех, но не смея да питам за ъпдейт, дано е добре горкото Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт