Странни мухички /буболечки в кухнята и хола

• 1 179
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте мами ! Помощ! 🙀
Някаква напаст е нападнала кухнята (шкафове,пердета ,тавани), приличат на мушички ,но не са.. нямам представа от къде се появиха буквално за едно денонощие. Прилагам снимки. Ако някоя от Вас се е сблъсквала с подобен проблем ,ще и бъда много благодарна за едно рамо 🥺

# 1
Сигурна ли си, че не са мушици? И ако не са какво са? Снимала си ги от много далече и няма как да определим какво са от тези точици.

# 2
Ами като мушички са ,летят си,но странното е че са по шкафовете в кухнята.Опитах се да ги снимам по отблизо .

# 3
Възможно е да са плодови мушички. Сега в жегата се размножават като бесни върху скапващи се плодове. Може да им направиш капан с отворена бутилка с вино или оцет.

# 4
Много благодаря за бързият отговор ! ❤️

# 5
  • София
Да, винарки са. Живеят в канала. Уж живеят 24 часа, но се размножават и са голяма напаст.

# 6
За всеки случай - разгледай какво имаш в кухнята като забравени плодове. Аз се бях прецкала с една забравена тиква, на нея външно нищо 'и нямаше и минаха няколко дни докато се сетя, че тя е виновна за мушиците. Хвърлих я и веднага изчезнаха.

# 7
Благодаря Ви момичета за бързите отговори ! ❤️

# 8
Привет,
В нас също има и съм установила, че се раждат от кафе автомата. Като изпразвам контейнера с утайката се виждат миниатюрни червейчета, които предполагам после се превръщат в тези летящи уроди. Преди време използвах Крупс машина на Нес, излизаха от решетъчната тавичка. Явно обичат кафето гадовете.
 Пробвала съм бутилка с оцет - не помага.

# 9
Понякога излизат от растения в саксия, намират благодатна влага в почвата. Ако имаш такова растение в помещението с мушиците, махни го от там и виж какво ще стане.

# 10
  • София
От моя приятелка - изпитана рецепта за борба с винарки. Според нея най-добре ефектът се проявява на третия ден, макар че действа още от първия.
1 чаша вода + 5 с.л. захар -оставя се да заври и да се разтопи захарта. Изсипва се пакетче суха мая и се маха от огъня. Срязва се бутилка от безалкохолно - 1/3 от нея се маха и течността се изсипва вътре. Оставя се някъде в помещението.

# 11
На мен ми приличат на гъгрици. Провери в шкафовете за чай, подправки или брашно в което може да са се развъдили.

# 12
  • София
Тия налитат и на кисело мляко.

# 13
  • София
Плодови мушички от кайсии така се бяха нароили. Шляпах ги с мухобойката, ако видя някоя по шкафа, обаче поглеждам нагоре и гледам тавана почернял поне 100 бяха. Включих прахосмукачаната имам с воден резервоар, и ги издавих всичките, Съответно плодове открити няма и корите от дини и пъпеши се изхвърлят всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт