Фисура

• 932
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте.Нова съм във форума, но знам, че ще получа правилни съвети от вас.Преди две години ми правиха дилатация и операция на фисура, но немисля, че беше успешна понеже не след дълго отново и постоянно си имам дискомфорт и леки болки.И все пак положението се търпи засега.Преди близо година и дъщеря ми взе да се оплаква от лека болка по време и след дефекация. Понеже си е злояда и не ака всекидневно се запичаше чат пат, но небеше кой знае какъв проблем. В тези месеци бях паднала на болното си място, не и обърнах много внимание, докато неказа, че има и кръв.Почнах самолечение с топене със смрадлика и свещички цикатридина.Имаше временен ефект, но за кратко и отново се повтаря до сега през няколко дни лека болка по време и няколко часа след дефекация болка траеща минути.Несмея да я отведа на лекар, защото знам, че веднага ще препоръчат операция.Виждам от себе си, че и това не е решение и се мъча да се справим с проблема де с течен парафин или мукофалк и следене на храната каква и кога.Топене в тетра и едно мехлемче с нитроглицерин, което аз ползвам, а понякога  и тя.Въпросът ми е докога ли ще продължи тая борба и дали имаме надежда за подобрение, след като от моя оглед имаше още в началото мисля и кожна папила и се вижда леко и раничката.Явно е станала хронична, но неразбирам как и защо болката е лека, а при мен беше адски силна.От какво зависи тази болка?Тя не е имала силна болка въобще а лека и за минути.

# 1
Вървете на лекар, все пак. Насила няма как да я оперират, но поне да я прегледат. Иначе има две обширни теми във форума - "Анална фисура" 1 и 2, напишете в търсачката.
И аз не знам дали ще има отърване от това чудо някой ден. Като цяло малцина щастливци са се отправили веднъж-завинаги, ако се съди по историите в темата. Не знам кой Ви е оперирал, аз ходих два пъти при Матев на преглед, но не останах много доволна, въпреки че е доста хвален.

# 2
Точно за този Матев имах надежда евентуално, защото аз във Варна бях да не споменавам имена и хич не останах очарована от професионализма на нашите хирурги.От такива най се плаша

# 3
Точно за този Матев имах надежда евентуално, защото аз във Варна бях да не споменавам имена и хич не останах очарована от професионализма на нашите хирурги.От такива най се плаша
Ами не знам, и двата пъти прегледа приключи за една минута има-няма, и като цяло останах с впечатление, че бърза да поеме колкото се може повече работа, а обяснения почти не дава, изписва ти някакъв крем за мазане и до там. Първият път като ходих оплакванията ми бяха затихнали него ден и той не откри нищо, каза че само контактен дерматит съм имала и ми изписа един кортикостероиден крем. Обаче нищо не се оправи и след една година пак отидох. В деня на прегледа бях доста зле, откъм усещания, тогава откри фисурата, изписа Пайлекс и до там.  Пак не се оправих, явно при мен ту се цепи, ту позаздравява, но няма оправия веднъж-завинаги. А първият път като ходих, едва ли съм имала дерматит, просто тогава беше кажи-речи 40° жега и може да се е получило някакво запарване, знам ли.
Сега четох отзиви за един друг лекар-проктолог. Антон Тодоров от Пловдив, има добри отзиви от пациенти, дано вземе нещата присърце, въпреки че не се надявам много, понеже не знам дали изобщо е в обсега на доктор да излекува фисура, дори да е добър специалист. Операцията пък ми се струва много краен вариант, според Матев моята не била хронична, макар че имам тези оплаквания от много години.

# 4
На колко години е дъщеря Ви? Моята беше на 5, когато се получи този проблем. Ходихме дълго време при д-р Станев в Пазарджик. Изобщо не спомена за операция. Освен свещичките Цикатридина ни караше са й даваме по 1 с.л. Течен парафин във вода или храна на обед. Много добре й се отразяваше, тъй като и тя беше запечена. Трябва много фибри да приема и вода да пие. Много добре действа кивито. Правех дневник - кога и какво е яла и кога е акала. Оправи се тогава, но явно областта й е слабо място, защото в момента - 9 години по-късно се борим с киста на опашката. Има една неуспешна операция и предстои втора.

# 5
Съжалявам за тези проблеми.Нашето също се започна от 3 годишна забелязах цепчицата, но нямаше оплакване и с времето се забрави, но ето пак е на лице.

# 6
И на нас явно е слабо място щом и аз имам този проблем.А относно яденето все се пазим и наблюдаваме, но неотшумява.

# 7
Здравейте.Имам готози мехлем,но като че ли невидях много полза от него.И все пак ще го почна отново.
Защо не опитате с мехлема Хеморрел, капсули и тинктура със същото име. Ако не помогне, няма да навреди. Помага срещу кървене при изхождане, проверено е.

# 8
И забелязах, или грешно си втълпявам, че ако акото е доста меко, след това имам по често кървене и по-голям дискомфорт на дупето, дори и болка, лека търпяща се.А понякога, по трудно се случват нещата имам болка по време на изхождане, а след това няма кръв и болка.Вече незнам кое дразни повече.

# 9
Възможно ли е този порочен кръг да свърши някога, или всеки път ще съм нащрек, че нещата за един миг ще станат нетърпими, както преди интервенцията ми?

# 10
Здравейте.Аз и дъщеря ми бяхме и все още сме с хронична  фисура, но намерихме светлинка в тунела, поне засега с една природна  рецепта, която искам да споделя с вас.Тя се състои от 4 познати билки и ние вече от 2 месеца я правим.Напоено памуче от отварата се поставя на ануса и колкото можете стоите с него.От всички пробвани мехлеми и хапчета  до сега това е най-безвредния, евтин и ефективен начин, с който подобрихме състоянието си на възпалената фисура.Ето я и рецептатаКато казвам колкото можете да стоите с памучето имам впредвид около час и 1 или 2 пъти дневно стига.Дано съм в помощ на някого❤️

# 11
Благодаря за споделената рецепта! Само да попитам, тези неща в сух вид ли се ползват и има ли ги в аптеките?
И сместа само кисне, без да ври допълнително на котлона, така ли?

# 12
Извинявам се за късния отговор.Завира сместа за минута две и покривам да се запари.После прецеждам и ползвам сместа за два дни.И да в сух вид ги вземам от аптеката.Пробвайте, ако леко пощипва, това ще е от ореховите листа и  може да му долеете още мъничко вода.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 22:44 от Rukie Mehmedova 760451

# 13
Здравей те Доктор Антон Тодоров помогна ли ви

# 14
Здравей те Доктор Антон Тодоров помогна ли ви
Ходих при него лятото. Изписа ми мехлем с дилтиазем, който се приготвя в аптека и каза, че ако не мине до един месец-операция. Първите няколко дни нещата с мехлема вървяха добре, но след това пак се почна на нова сметка. Страх ме е от операция и затова търпя засега.

Общи условия

Активация на акаунт