Фисура

• 936
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Искам да споделя през какъв ад преминах аз преди 1 седмица.Моля всеки който има такъв проблем да прочете внимателно всичко което ще напиша.Не искам да плаша никой,но реших да напиша истината и да помогна на хора с фисура и да вземат единственото правилно решение за отърване от тези жестоки болки.Тук четох преди да се реша на операция и доста глупости прочетох,че фисура се лекувала с кремове,капки,мазила,бани и т.н.дори,че фисура се шиела.Аз съм мъж и получих преди 7г.фисура след запек,ходих тогава в Онклиник фисурата беше около 1.5см.последваха капките и т.н и диета нещата се закрепиха,но през тези години се е случвало да имам запек и болки,като през другото време не съм имал проблем.От една седмица получих адски болки и помислих,че съм направил втора фисура,болките бяха страшни,пищях в банята,имах адски спазъм,не можех да ида нормално по нужда и нещата станаха толкова жестоки,че по цял ден пищях от болки и т.н.Реших се и отидох на хирург,не в частна а в държавна болница при хирург завършил през социализма медицина и работи още като такъв,казах му че имам доказана фисура видяна с аноскоп и човека каза,че ще ми повярва без да ме подлага отново на преглед защото адски ме болеше.Постъпих в болницата правиха ми ЕКГ,кръвни изследвания,рентген и разпитване за алергия,болести други и т.н.Пих манитол предишния ден после се ходи около 6-7 пъти в тоалетната.Упойката е пълна ,но краткотрайна и бързо се излиза от нея с много малко унесеност.След като ме изкараха от операционната и ме сложиха в стаята започнаха доста болки,но сестрите веднага пускат Дексофен или подобни лекарства венозно и болката доста намаля.Слагат един тампон,защото четох тук,че само превръзка слагали или дори без превръзка.Този тампон е специален,омазнен и в него има клапанчета които изпускат газове и малко слуз защото без ти да го контролираш то си изпука и аз бях изцапал доста пижамата,но това са нормални човешки страдания и няма нищо срамно.Този тампон трябва да се държи колкото може повече вътре,някои хирурзи му слагат по два конеца за да не излезе евентуално.По този начин раната след като я обработи хирурга започва да се покрива с епител а лигавицата по принцип бързо се възстановява.Боли малко,дразни този тампон,трудно се става,но аз положих максимални усилия да го издържа.По принцип от вечерта не се яде нищо а вода ми казаха,че мога да пия до около 22:30ч.През нощта и сутринта е абсолютно ЗАБРАНЕНО да се яде или пие течности!!!Може по време на операцията човек да повърне от упойката и да стане голяма беля и ако не искате да ви вкарват тръба в гърлото спазвайте всичко което ви кажат докторите и сестрите.Аз издържах тампона от 10:15ч до 15:30ч на другия ден.Ваденето е малко болезнено но много дразнещо и  трябва да се издържи.Може да се вика,стиска кошетката и т.н.Ако започнат болки след ваденето на тампона сестрите веднага дават обезболяващо,силно хапче може и венозно.След това лека полека нещата започват да се успокояват.След операцията не ти дават храна докато тампона е вътре а полсе може водниста храна малко,пак казвам МАЛКО!!!Все пак човек поне минимално трябва нещо да хапне защото огладняваш,преди това си ходил по нужда 5-6 пъти и може да ти стане лошо.Старайте се да не ядете много докато сте в болницата.Операцията е кратка около 10-15-20мин.На 4-тия ден ме изписаха и остана последния път да изтърпя евентуално  болки когато хапнах малко и трябваше да ходя по нужда,но понеже хапнах малко чорбица,кис.мляко,риба в дом.сос а и в болницата пиех много вода аз нямах болки при изхождане,беше малко рядко.След около час отново ми се доходи и отново нямах болки.Сега трябва да се яде готвено ядене,манджи,ядене с фибри,зеленчуци,бобови(но по малко) и т.н.всеки може да намери с какво да се храни след такава операция за да не напъва хирургичната рана и тя да заздравее напълно.Какво ми каза доктора след операцията???Момче знаеш ли,че фисурата от 1.5см.е станала около 6см.?!!!!!Ти как се търпял всичко това аз се чудя?През тези години когато си имал запек и болки тя не само се е цепила наново а и се е разраствала и стигнала до това положение в което те оперирах.Има някои подробности ,като това че мъжете сме окосмени,но там си има санитарки в хирургия имат си машинки и те бръснат внимателно,жените знаят какво да правят.Забравете срама,страха и се подложете на операция защото фисурата има само един начин да заздравее и той е ОПЕРАТИВНО!!!Може би няма да има толкова болки,може да няма и тампон ако фисурата е малка и човек веднага отиде на хирург - не знам,само така предполагам.Аз имах доста болки и ги описах,но се преживяват.Сега съм си добре.Четох също,че д-р Матев и дори четох неговата страница че престоя е няколко часа и човек може да си тръгне???Аз не мисля,че това е така като го изпитах лично.Хора които страдате от фисура,не чакайте!Има много хирурзи,аз избрах хирург малко на възраст,четох че вече толкова е съсипано медицинското образование,че в момента приемат за лекарски асистенти без приемен изпит а пък другите изпити предполагам как се дават,защото "парите следват ученика"е безумие.Не казвам,че младите лекари са некадърници,но аз реших да се доверя на лекар учил и завършил по време на соца и работил толкова години.Хора повярвайте,тези хирурзи са виждали стотици фисури и какво ли не.Събере сили,отидете и като ви предложат операция се съгласете за да се приключи с тези адски болки.Това е положението,не си губете времето с разни форумни специалисти а идете при истински хирург и повярвайте - тези хора знаят какво да направят.Благодарен съм на този човек че ме избави от този ад.Последните му думи бяха - пази се от запек ,положи максимални услия и фисурата няма да се върне.Не яж само сухи храни,сандвичи,чипсове и т.н.Яж готвено ядене и всичко останало което описах по горе.Това е общо взето моята история,не се бавете а събере всички сили за да изтърпите това което аз изтърпях и ето жив съм и съм добре.Моля да не ми философстват някои форумни "медици".Идете на хирург и се спасете!Не съм дал 1лв. освен направление и скромно и доброволно почерпих сестрите,санитарките и хирурга защото съм доволен от всички тях.Не с пари и храна,напитки,сок и т.н.Важно е уважението към такива хора!Бъдете здрави хора!!!

# 16
anebla123 Бихте ли споделил болницата и името на хирурга, който Ви е оперирал?

Общи условия

Активация на акаунт