Камъни в жлъчката и бременност

• 588
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте момичета, имам нужда от съвет от личен опит. Миналата година юли родих първото си детенце, правихме инвитро. След което започнах да правя кризи и се оказа, че имам камъни в жлъчката. Все отлагах премахването на жлъчката, заради грижите към малката и наскоро разбрах, че съм забременяла естествено, съвсем неочаквано. Посетих гастроентеролог отново и ми казаха че е рисковано и опасно да имам камъни в жлъчката и да съм бременна, тъй като хормоналните промени допълнително дразнят жлъчката и също с нарастването на бебето то може да притисне жлъчката и да получавам по-чести кризи, които са опасни, тъй като някое камъче може да запуши някой канал и да се наложи спешна операция, която е опасна за бебето и за мен да се прави по време на бременност. Никой лекар не може да ми каже дали ще изкарам безпроблемна бременност или ще започна да правя опасни кризи и ми казаха че избора е наш. Или трябва да прекъсна бременността и да махна жлъчката, или да рискувам да запазя бременността и след като родя да я махна. Моля някоя майка с проблемна жлъчка, която е забременяла да сподели какво се е случило при нея. Благодаря и се извинявам за дългия пост.

# 1
За съжаление лекарите са напълно прави- рисковано е. Аз я махнах преди да забременея с второто. Няма кой да вземе решение вместо теб дали да запазиш бремеността, но ако решиш да си бременееш трябва много да се пазиш относно храната, която приемаш и да се следиш. Ако камък тръгне да запушва жлъчните пътища е опасно и за теб и за бебето, може да се наложи операция по спешност, която е рискована и за плода/самата упойка също може да навреди/. Хубаво си прецени рисковете! Успех и дано всичко е наред.

# 2
А лекарства не пиеш ли? Според мен със строга диета и лекарствата ще изкараш бременността. Аз съм сега с камъни и чакам за операция чак януари. Не бих прекъснала желана бременност заради това. Успех, каквото и да решиш!

# 3
Здравейте!
Аз бях пред същата дилема, борейки се за дете от 3г и предстоящо ин витро. Аз реших да се оперирам през Април и да избегна усложнения при така желана и чакана  бременност. Миналата година бях бременна и имах същото притеснение като вас, и лекарят ми каза че при естествена бременност шансът за сериозни проблеми бил малко по-малък от колкото с асистирано забременяване, например. Посъветва ме да спазвам строга диета и да се радвам на бременноста, но уви не беше за дълго. Не знам както да ви посъветвам. Успех, каквото и да решите!

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 12:01 от Pifun

Общи условия

Активация на акаунт