Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 44

• 27 678
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • Някъде там
Щом живеят в чужбина значи името произлиза от Стар, т.е. Звезда.
Това не оправдава обаче връзката с Бг корен стар.
Но може и въобще да не са се замислили за българската дума. Нали живеят в чужбина. Може и български да за забравили. Някаква звездомания ги е обхванала най-вероятно.
Да де, но дядо Ставри на когото уж е кръстено внучето и всичките им роднини са тук.
Сигурна съм, че всички са в шок и ще им в много гадно да кажат как се казва внучето.

# 451
Идвам с един Цветнен Цветков - районен кмет;

и една Захара: https://www.24chasa.bg/index.php/ozhivlenie/article/19194309.

# 452
  • Пловдив
Лефтерина. Лефтер съм срещала (бърках го с "лефер" като малка), Лефтера има, както и по-стара форма Елефтерия, от гръцки, вероятно има такава светица. Лефтерина е като Темелина, каквато също бях срещала преди време, от Темелко/Темела. Темелина тогава каза нещо от сорта, че често я питали дали името е чуждестранно.

# 453
Има св. Елевтерий - 15 декември. Означава „свободен". Тоест, Лефтерина е като Свобода.

# 454
Щом живеят в чужбина значи името произлиза от Стар, т.е. Звезда.
Това не оправдава обаче връзката с Бг корен стар.
Но може и въобще да не са се замислили за българската дума. Нали живеят в чужбина. Може и български да за забравили. Някаква звездомания ги е обхванала най-вероятно.
Да де, но дядо Ставри на когото уж е кръстено внучето и всичките им роднини са тук.
Сигурна съм, че всички са в шок и ще им в много гадно да кажат как се казва внучето.
Ами ще обясняват на роднините, че стар е звезда🤔😁😂

# 455
  • Пловдив
Радилена, да, това означава, ама Лефтерина си е творчество на родителите.

_____

Прегледах изборните листи - слаба ракия тоя път, или не съм се постарала с четенето, ама само една Цветонина и една Станилиа, като последната в имаше и в предходни листи.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 08:09 от Магдена

# 456
  • Най-красивата страна
Познавам Ставриана кръстена на дядо Ставри.
Старея е моя фаворит.

Лефтер,ия е гръцко име и означава ,,свободен,,.
Елефтерия означава ,,свобода,,.Имам прабаба гъркиня с това име.В Гърция и д сега се среща.На мен ми харесва.

Есен-момиче.Родена е преди десетина дни.Хареса ми.Много рядко срещано е.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 11:55 от Veronikaaa

# 457
Калоян Сухоруков

# 458
  • Най-красивата страна
Сухоруков мисля,че е руска фамилия.

# 459
Есен-момиче.Родена е преди десетина дни.Хареса ми.Много рядко срещано е.
Имах съученик в началното училище на име Есен (мюсюлманин). Май ударението беше на второто Е, ама...

# 460
Попадала съм на руска или украинска влогърка с момиченце Есения. Всъщност логично е, щом има има Пролет, да има и Есен.

# 461
  • Пловдив
На руски есен е осень.

# 462
  • Пловдив
Осень е, но една от руските версии за произхода на името Есенния според това, което прочетох, от "есень", тоест южнославянска или може би стара за тях дума за есен.

# 463
Когато Камелия Тодорова избяга на Запад се прекръсти на Камел Тодоров. Това Камел Камила ли означава или Камелия? Не можах да намеря инфо...

# 464
  • София
Кеми Тодоров се прекръсти тя.

Общи условия

Активация на акаунт