Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 44

• 26 937
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
 Ай, ся!! Очарователна, Шармантна или Неотразима що не?
И мернах някъде Тайса. Не Таиса, което май е по-често. Може и грешка да е било.

# 736
Прекрасна, Прелестна и  Неотразима, да отидат да си оправят стаята.
Обич, домашното по математика, кой ще ти го напише...

-Прекрасна, ти си неотразима!
- Не,  аз съм Прекрасна, Неотразима си е вкъщи.

# 737
Tя жената имала намерение за още много деца, така че ще използва предложенията, сигурна съм. 😀 Ако е момче може да е Храбър, Неотразим, Интелигентен и тн.

# 738
  • Замък сред облаците
Една позната има бебе Красива. Сега разбрах, че е бременна с близначки, които мислят да кръстят Обич и Прекрасна.

Някои хора не знам на какво са, ама определено не им е добре...

Тя даже ги роди преди повече от 2 седмици.

# 739
  • Пловдив
Вече се казват така значи?

# 740
  • Замък сред облаците
Обич и Хармония са финално.

# 741
Обич и Хармония са финално.
Това е несериозно вече....
Нямат ли роднини тия хора да ги вразумят?!

# 742
Ee, остаряла ми е информацията значи 😂 да са живи и здрави и трите девойки и да не отнасят много подигравки с тези имена 😊

# 743
  • Замък сред облаците
Според мен значението на имената е красиво и смислено. Абсолютно всички едновремешни имена имат някакво значение, като съвременните български са просто с гръцки, римски или в някои етноси арабски, персийски, арменски, еврейски корени. Не броя изгъзиците тип Амая примерно. Та, не намирам нищо лошо че се търси осъвременяване на имената и не ги загрозява или прави повод за подигравки.

Вчера на гробищата видях на една плоча Безценка, починала на преклонна вече възраст - каква ли е историята ѝ?

# 744
Амая- означава "обичана дъщеря". Живея в Испания и името е традиционно.

Проблемът в България е модата да се слагат чуждестранни имена или да се търси да са абсолютно различни, което ги прави много нелепи. Все пак някой ще носи това име цял живот и ОК чуждото мнение няма значение, но имената се ползват само от "другите" за да се обърнат към теб.
Хората ще се изпочудят какъв нормален прякор да измислят, за да се справят с тези имена и после, никой няма да ползва цялото име, което е дори неудобно: Красива- Краси, Хармония- Мони(?) и Обич... на 18г ще си смени името...

# 745
  • Пловдив
Обич може и да не си го смени, някои се казват Любов, други - Пролет. Странно е, но най-много ми харесва от трите.

# 746
Случайно познавам и Пролет и Любов. Любов че чудеш дали да го смени. В у-ще не и беше никак леко. И до сега, на 32г е, се представя като Люба, сигурна съм че има хора които я познават от години и не знаят че се казва Любов по документи.
Пролет я наричаме Лети и тя самата се представя така.
Толкова мислене за оригинално и уникално име и децата не го ползват... 🤷‍♀️

За Обич нищо не мога да измисля... да не говорим колко спънато звучи на други езици, което разбира се не е важно, а частен случай.

# 747
  • Замък сред облаците
А, за Амая не съм запомнила, че е испанско, коригирам се. Ама примерно, хайде да вземем Салфетка за коректен пример Simple Smile

# 748
  • Варна
 Обич може да стане Бичи, а оттам Бриджи/т...

# 749
Обич може да стане Бичи, а оттам Бриджи/т...
На Обич само Биби може да се казва. Всичко друго звучи супер нелепо.
Как ще кажеш на детето си Бичи?!
Но може и да са от родителите, които си мислят, че цял живот ще се обръщат с цяло име без умалителни.

Общи условия

Активация на акаунт