На море в Гърция 2024 - IV

• 54 816
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
Момичета, моля препоръчайте ми rent a car за остров Родос

Аз съм доволна от Rhorent, но ги ползвахме преди една година.

# 16
  • Варна
В темата за Тасос бяха писала тези дни, че мярнах отзив за лодка от сайт clickandboat. И аз се сетих за Трипити, има едни симпатични скали до него(Tripiti Cave):

Преди доста години вече бяхме в къща наблизо. Тогава бързахме да обикаляме и набързо посетихме плажа в един облачен ден, хапвахме в Taverna Pirofani по препоръка на домакините ни, точно на плажа е, много приятна обстановка, но нещо отзивите са противоречиви вече за там гледам. На картата виждам, че точно на Трипити и около Лименария(Boat Rentals - Water Sports Dolphins) са отбелязани няколко фирми за лодки под наем. В темата за Тасос също писаха за наем тези дни. В групата Thassos - Greece във Фейсбук също постоянно отговарят на запитвания, има много споделен опит.

# 17
Благодаря за новата тема, Параход!!!

# 18
Честита тема и благодарности на авторката!:sunglasses:
В Родос ползвахме тази компания за коли под наем - Auto Rentals Rhodes (economyrhodescarhire). Точни бяха, след нас услугите им ползваха познати, също нямат оплаквания.
На Зои пълнените цветове от тиквички със сирена до ден днешен никой не може да ги мине (Virgin Mary). Доста опитах след тях. Покрай списъка с острови и тази тема, добих и кулинарен списък, за което тодоричка има съществен принос. С риск да прозвучи леко еротично, в него са и маслините на Параход от Ахилио.

# 19
  • София
Честита тема и благодарности на авторката!:sunglasses:
В Родос ползвахме тази компания за коли под наем - Auto Rentals Rhodes (economyrhodescarhire). Точни бяха, след нас услугите им ползваха познати, също нямат оплаквания.
На Зои пълнените цветове от тиквички със сирена до ден днешен никой не може да ги мине (Virgin Mary). Доста опитах след тях. Покрай списъка с острови и тази тема, добих и кулинарен списък, за което тодоричка има съществен принос. С риск да прозвучи леко еротично, в него са и маслините на Параход от Ахилио.

За тези цветове бълнувам цяла година. И тази година ще започнем на Крит живот и здраве с 5 нощувки при Зои и Янис на Върджин Мери.
Може да си добавиш в списъка онази таверна в Халепа, за която писах преди няколко поста, страхотна риба скарос приготвиха на мъж ми и децата (аз риба не ям)  Simple Smile Всичко им беше много вкусно.

# 20
Параход благодаря за коментарите, програмата определено ще търпи промени. Ще седна да я разгледам и с мъжа ми, все пак той ще шофира. По-принцип ми се върже на акъла, ама да не му дойде много планинското 😆 Той си представя шофирането като на Кефалония.
Този път сме без децата, само двамцата и обичаме да обикаляме. Аз не мога да вися на плажа цял ден, затова предпочитам да се местя и честото сменяне на локации не е проблем. На Балос ще сме с кола и мисля като стане пренаселено да се изнесем към Фаласарна, по-обяд да речем.
https://maps.app.goo.gl/G2JCY5QXoGEMR8mQ9
Това ли е заведението с цветове от тиквички (такова още не сме опитвали)?

# 21
тодоричка, забола съм я в картата вече, благодаря! И аз съм планувала Крит до края на сезона, но мисля да сновем в другия край на острова, та не знам дали ще я сколасаме на това ходене.
anbibian, тази е.

# 22
Добър вечер! Знаете ли дали на Самотраки може да  пътуваме с междуселски автобус от Терма до Хора?

# 23
Принципно за навсякъде пътуват от и до Камариотиса (пристанището), този за Терма не минава през Хора.
https://samothraki.gr/%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%bb%ce%bf … f%83-to-25-08-20/

# 24
  • София
Някой бил ли е около Нова година на най-туристическите острови - Миконос, Санторини, Милос и т.н.?
Чудя се дали да не изчакам да обявят зимните разписания и да изкараме Коледа и Нова година там. Не знам как са ветровете. А пък ще видим всички красоти с велосипедни обиколки.

# 25
Параход, благодаря ти много!

# 26
  • Бургас
Да споделя накратко впечатлиния от вчерашния плаж. Благодаря за мнението на yovanka. Ходихме на Коринос. Плажа наистина е огромен, въпреки това едвам намерихме свободен чадър (сета е 10е), чист късмет. /вината е и наша, че бяхме там по обед/. Водата обаче изобщо не беше чиста - мътна + треви/водорасли и боклуци.
Хапнахме на Гиалос, много добро заведение - обслужване, храна, цени... всичко е ок, дори бутилката студена вода още е комплимент, за разлика от другаде.

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 13:10 от sunny-n

# 27
Здравейте!
Има ли някой в Ираклица, Перамос? Как е положението?
Също ме интересува за хубави и диви плажове в тази област.
Посещавали сме само Врасидас.

# 28
  • The NATURE
Привет на всички,

Бихте ли споделили актуална информация към днешна дата за Керамоти - плажове, цени, натовареност, съвети и трикове, интересни/хубави/приятни точки за посещение, комари...?
Имаме едно плануване след около 3 седмици, но (почти) всичко което четем в мрежата е поне от 2 години, а никога не сме били в тази част на Гърция.

Благодаря предварително!

# 29
Нашата юлска почивка в Пелион приключи, за огромно съжаление, защото много ни хареса и бях обещала да дам малко подробности.
Настаняването ни беше в Милина в малко семейно хотелче с очарователни собственици. Милина ми хареса много, Хорто също. Ходихме и до Аргаласти, даже попаднахме на гръцки фестивал на народната музика.
Относто храна, обслужване и гостоприемство нямам никакви забележки. Личи си, че продължават с възстановяването на огромните щети  нанесени от наводненията миналия септември.
Ходихме до Агия Кирияки и на места пътя в едното платно липсва, все още не е възстановен.
До Микро и Потистика се кара внимателно, като на места има участъци с трошляк по платното, но тук там се вижда и прясно положен асфалт.
Относно плажовете - Милина има някакъв частичен, който разбрах че се образувал след наводнението. Имаше плажуващи основно гърци. На Олив бийч, е мръсно в свободната зона, виждат се малки боклуци, които никой не си е направил труда да изчисти иначе таверната си е все още там и работи, ние отидохме един късен следобед и така и не пробвахме нищо от нея. На следващия плаж, който е между Олив бийч и Милина, се строи активно и така и не пробвахме да слезнем дотам.
Плажовете Микро и Потистика ми харесаха, но така и не се навихме да отидем повече. Таверните на Микро си работят, като останахме доволни от храната, но на Потистика нещо им куцат нещата. Един бийч бар и един френски ресторант. Исках да взема клуб сандвич от бийч бара, оказа се че не предлагат и взех някакъв тост с пуешко, което не беше нищо особено.
В останалите дни ходихме на Маратияс. Там останах очарована, от вкусната храна ( по - вкусна мусака, за толкова години, не бях яла досега), от спокойствието и от безвремието. Лично на мен този плаж най-много ми хареса.
И накрая Агия Кирияки, останаха ми очите в това селце. Усещане за типично гръцко място. Естествено хапнахме и прясна риба, която беше уникална на вкус.
На всички желая, весело лято! Аз оставам с надеждата за едно късно септемврийско море, но този път след миналогодишните катаклизми в Пелион, ще мислим в движение и в последния момент.
Качвам и малко снимки.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 22 юли 2024, 14:14 от Bo Bo Va

Общи условия

Активация на акаунт